Oi saleja, oi tapoja

Tammikuun ruuhkan lisäksi salilla ottaa päähän muutama muukin asia. Nimittäin toisten ihmisten huonot salikäytöstavat.

1. Karlos Kiertotreenaaja. Treenaa toki kiertoharjoittelulla, mutta voisitko säästää kolmen treenipaikan varaamisen sellaiseen hetkeen kun salilla ei ole lisäksesi noin sata ja kaksi muuta treenaria? 

2. Ja Karlos, voit tehdä hauiskääntöjä, punnerruksia ja pystysoutua muuallakin kun salin toisella kyykkypaikalla. Kiertoharjoittele vaikka vapaapainoalueen suuntaan.

3. Leena Läheisyydenkaipaaja. Ymmärrän, että salilla on ruuhkaa ja jossain kohtaa laitteiden vuoksi ahdasta. Mutta voisitko antaa ihan vähän omaa tilaa, etkä kulje niin läheltä että hipaiset hihaani kun olen tekemässä käsipainoilla penkkiä?

4. Maija Mä-haluun-noi-painot-heti. Painotelineessä ovat vapaina juuri ne painot, joita tarvitset. Mutta siinä edessä sattuu olemaan joku tekemässä vipunostoja. Ensi kerralla, odota että toisen sarja on loppu ja rynni vasta sitten painojen luo. Ettei sen tekijän tarvitse lopettaa sarjaansa kesken. 

Ja viimeisenä, vaan ei mitenkään vähäisimpänä, saanko esitellä:

5. Joona Juoksumaton-varaaja. Sattuipa tänään käymään siten että ajoitin itseni ruuhkahuippuaikaan (oma virhe, mutta ei voinut muutakaan) salille. Lämmittelyalueella oli vapaana yksi (1) vitkutin (sellainen missä istutaan ja poljetaan ja heilutellaan jotain vipuja käsillä, en tajua sitä). 6 juoksumattoa, 7 crossaria, 8 kuntopyörää ja pari muuta vekotinta, kaikki käytössä. Noh, eipä siinä, suuntasin juoksumatoille odottaakseni että joku lähtee pois ja pääsen tekemään siihen. Ja kas, vain minuutin odottelun jälkeen yksi laite vapautui. Kiipesin matolle, pistin päälle ja kaveri alkaa huutamaan että ”hei se oli varattu mulle”. Anteeksi mitä? Kaveria ei näkynyt mailla halmeilla, hengaili ihan muualla ja tulee mulle huutamaan että kyseinen juoksumatto oli hänelle varattu. Kun sanoin että et sä ollut tässä niin vastaus oli että ”no en voi tässä olla hei puolta tuntia venaamassa”. Hah, kun niin se vaan toimii. Jos haluat tietyn laitteen, niin sitten odotat siinä laitteen lähellä niin että kaikki tajuavat että haluat siihen seuraavaksi. Perkele. Kaverin kiivetessä siihen maton reunalle luovutin. Joku ystävällinen crossaaja antoi minulle oman laitteensa (lopetti oman lämppänsä lyhyempään) kun näki tilanteen, kiitokset siitä vaan kuka olitkin.

Kylläpä ottaa päähän. Oikeesti. 

Kommentit (11)
  1. Itse en enää juuri aerobiceissä käy tms jumpissa. pilates ja jooga on just sopivatemposta mulle. En pysy rytmissä ja jään seisomaan paikalleni kun en tajua mitävitunvasensambataakseylöskyykkyynristiaskelhyppy-askelia pitäs ottaa. Mulla ärsyttää siis ihmiset jotka tekevät vaikeita jumppia ja vielä enemmän ärsyttää ihmiset jotka osaa ne vaikeat askeleet!

    Ja muuten olisin tuolla juoksumaton varaajalle sanonu: ”Joka perseensä nostaa se paikkansa menettää. Son viidakon laki.” Ja alottanu juoksun hepusta huolimatta.

  2. Rasittavin ilmiö saleilla on tunneille myöhässä hipsijät säännöistä huolimatta, ne usein vielä tulevat juuri sinun eteesi/ tai ihan liian viereen vaikka tilaa olisi paljon enemmän kauempanakin..ÄÄRRRH.. 😀

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *