Parasta joogassa

Tähän varmaan pitäisi listata ne kaikki hengellisyysjutut ja valaistumiset, mutta mun mielestä ehdottomasti parasta joogassa on se, kun huomaa pääsevänsä vähän pidemmälle ja vähän paremmin jossain asanassa (pönötysasennossa). Ne joogaopettajathan aina hokee että ei tämä ole kilpailu ja että tänään ei ehkä ole sellainen päivä että taipuu, mutta pöh. Jostain luin että astangajooga on ehkä huonoiten sopiva laji suomalaisille. Koska suomalaisilla on päässä sellainen ”jaa siis pää lattiaan ja vasen jalkapohja omaan selkään, selvä!” -mentaliteetti. Helpotukset on nynnyille ja sitä rataa.

Tänään koin kyllä ehkä ekaa kertaa joogatunnin jossa oikeasti piti vaan helpottaa ja jopa luovuttaa joidenkin asanoiden suhteen. On vähän ikävää juilintaa lonkassa, joten tein sitten vaan ne asanat joissa tuntui kivalta ja fiilistelin muutenkin sitten vaan hengitystä ja pandhoja (ammattitermi, todellisuudessa tarkoittaa että yrität vetää mahaa sisäään aina kun muistat ja sitten jännittää pakaroita sopivasti mutta ei liikaa). Aattelin kesätavoitteeksi ottaa sen, että oppisin edes muutaman asanan nimen. Tässäpä muutama asana:

Utthita Trikonasana

2013-07-03 20.43.25A.jpg

Käden pitäisi oikeasti olla tuolla jalan takana, mutta lonkkavamma. Vetoan siihen, enkä suinkaan myönnä että olisin muistanut käden paikan väärin.

Utthita Parsvakonasana

2013-07-03 20.43.50A.jpg

Ja mun ihan suurin suosikki asanoista: Savasana

2013-07-03 20.44.20A.jpg

Oon sillai tosi hengellistynyt, mua nimittäin jaksaa naurattaa toi Parsvakonasana. Parsvako, ehehhehe…hehe.

Kommentit (12)
  1. KaroSamprema
    11.7.2015, 05:05

    Eeeeiikä! Vähän repes!! Parsvako xD En varmaan hetkeen vedä tunteja ilman hörötystä tässä asennossa. Nyt vetään tämmöinen parsvako tunti (tosin hatha muodossa) 😉 Kiitos hyvistä nauruista!

  2. Parsvako on kanssa ainoa asana jonka muistan nimeltä näin parikymmentä kertaa joogassa käyneenä ja sekin taitaa johtua ihan vaan siitä sen nimestä! 

    Ei yhtään huono ajatus pikkuhiljaa yrittää opetella noita asanoiden nimiä. Tuntuu vaan että niitä on tsiljoona, nimerkillä yksi huonomuistinen…

    1. Pitänee eka löytää kaikki parsvaot ja opetella ne 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *