Pehmyevinkkejä

Smoothieita eli pehmyeitä on yksi sun toinen blogi täynnänsä, ja toki minäkin olen niitä innostunut tekemään. Hyvistä puolista saatte lukea jostain muualta, ja niitä reseptejäkin varmasti riittää ties millaisten pehmyeiden tekoon löytyy toisten tonteilta ihan täältä Lilystäkin. 

Minä annan vinkkejä siihen, miten siitä kaikkien hehkuttamasta vauvanruuasta saa oikeasti sen näköistä, että tekee mieli juoda/lusikoida se smoothie ääntä kohden. 

Vaihe 1: Mieti, mistä tykkäät. Turha sinne on selleriä tai merilevää tunkea, jos ne vaan eivät maistu. Ja ei, ei se paha maku ”häviä”, vaikka kuinka surruutat blenderillä.

Tykkäyslista: banaanit (muahaha, ne joutuvat tässä silputuksi, oikein niille), mansikat, vadelmat, mustikat, appelsiinit, karviaiset, punaherukat, kiivit, pinaatti, turkkilainen juge, sipsit, irtokarkit ja laitticola. Tykkäyslista on oiva, mutta karsitaan siitä nuo kolme viimeistä nyt pehmyetarkoituksissa pois.

Vaihe 2: Ryhmittele tykkäysasiat värien perusteella ryhmiin.

Tykkäyslista ryhmiteltynä: punaiset asiat (mansikat, vadelmat, punaherukat), keltaiset/oranssit asiat (banaanit, appelsiinit), siniset asiat (mustikat), vihreät asiat (pinaatti, karviaiset) ja valkoiset asiat (juge)

Vaihe 3: Työhön käy. Valitse jo ala-asteella opetetun päävärit-välivärit-metodin mukaan sopivat tykkäysryhmät. Kas näin:

smoothie_this_how_it_should_be.png

Tämä vaihe 3 on hyvin tärkeä vaihe. Tarkoitushan on saada aikaan pehmye, jonka voi kaataa isoon lasiin, lasi pitää laskea valkoiselle pöydälle (jolla on kukkamaljakko jossa on tuoreita kukkia), jotta saadaan paras mahdollinen kuva blogiin. Toissijainentarkoitus on saada syötävän näköistä sörsseliä.

Vaihe 4: Surruuta sekaisin.

Optionaalinen vaihe 4a bloggaajille: Ota kuva.

Vaihe 5: Syö pois. Tai juo matkalla töihin shakerista. Tai juo shakerista työpaikalla kun muut syövät aamupalamakkaraa ja kananmunaa.

Jos et noudata värien perusteella tapahtuvaa sekoitusta, voipi käydä näin (ei sillä, että mulla hyvin usein kävisi):

smoothie_you_are_doing_it_wrong.png

Että niin. Siitä sitten vaan pehmyöimään ja sillai!

Kommentit (9)
  1. Malankaksaölppä
    13.4.2013, 20:16

    Kiivi on sellanen vekkuli että jos sitä smodee seisottaa niin se pilaa maitopohjaset mössöt. Tulee kitkerää ja katkeraa. Siellä on sellanen entsyymi joka pilkkoo proteiineja, myös maitprotskuja.

  2. Tahmatassu: se vihreä smoothie on aika jees. Kun vaan tottuu siihen ajatukseen toki.

    Vierailijja: votkuli, gini ja tekiila on kaik värittömiä, ne ei vaikuta mihinkään! Väritykseen siis.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *