Pienet konjakit ja muita hyviä lastenlauluja

Nythän on niin että sekä minä että parhausihminen ollaan diplomi-insinöörejä, eli eläkkeellä olevia teekkareita. Molemmat ehtivät kuluttaa koko rahalla teekkarikulttuuria. Teekkarikulttuurin olennaiset osat ovat saunominen ja laulaminen (lauletaan mielummin kovaa kuin oikein). Laulut osaan vieläkin enemmän kuin hyvin, huomasin tämän syksyllä vuosijuhlissa kun laulukirja oli jäänyt kotiin ja ilmankin sujui oikein hyvin. Ongelmaksi muodostuu nyt hieman se, että noille tytöille ei nyt ehkä ihan kaikkia lauluja voi laulaa teekkarisanoituksilla. Otetaanpas muutama esimerkki.

”Pienet konjakit, pienet konjakit ne lystikkäitä on. Ei oo korvia, ei oo korvia, ei häntää laisinkaan..” Että siitäs saitte sammakot. Ehkä jossain murteessa konjakki on synonyymi sammakolle.

Mörrimöykyt kuusen alla jää myöskin toiseksi: ”Tiu tau tiu tau tilitali tittan juodaan rommia kolalla, sitten kun ollaan koko pullo juotu niin ollaan perseet olalla.” Ihan on eri mörrit kyseessä, mutta minkäs teet kun niitä oikeita sanojakaan ei vaan muista.

Bussimatkoillakin kannattaa olla varovainen: ”On meillä hauska setä nyt bussikuskina, kun setä ajaa bussia on näky komea. Kas näin heiluu bussi/kaatuu tolppa/lentää mummo/kuolee kissa/näkyy tutka/vietiin kuski..” Toiset laulaa täti Monicasta ja meidän tytöt väittää että ihan väärä biisi.

Onneksi tytöt oppivat myös ruotsia, monet iloisista juomalauluista kun lauletaan tuolla toisella kotimaisella. 

Minnet, jag har tappat mitt minne! Är jag svensk eller finne? Kommer inte ihåg.

Inne, är jag ut eller inne. Jag har luckor i minnet. Sån’där små alkohol.

Onneksi sentään jotkut laulut ovat salonkikelpoisia. Tästä voikin jokainen opetella itselleen Pieni Undulaatti -laulun. 

//www.youtube.com/embed/RVW37afvjAQ

 

Oon pieni undulaatti vain, ja aina niin nälkäinen.

Mun kotiväki, mun kotiväki, se on niin saita.

Ne syöttää silliä aina vaan, mä sitä en halua.

Vaan haluaisin, vaan haluaisin, Coca-Colan ja jätskin.

Ei mietitä mitä sitten tulevassa päiväkodissa mietitään mitä kotona vaan tarjotaan ruuaksi joka päivä.

Kommentit (7)
  1. Ikiteekkari/eol medisiinari
    5.1.2015, 18:07

    Apua, täältä löytyy myös sitsikulttuurin uhri. Kaverin lapsi halusi ehdottomasti, että täti vähän laulais sille. No ainoat laulut, mitä tuli mieleen oli Silja Line special (ottaisin ginitonicin, ginitonicin, tai sitten minttufernetin, minttufernetin, kelpaisi kossuvichykin, kossuvichykin, kun ryypätään) tai Ko-ko-ko-koskenkorvaa (nimi kertonee olennaiset sanoituksesta) tai toisella kotimaisella Internationalen (mera bränvin i glasen, mera glas på vårt bord). Päädyin sitten hoilottamaan urpona repeatilla henkilökunta, henkilökunta, parlevuu:ta! 😀 Onneksi mulla ei oo omia lapsia. Vielä. Pitänee mennä kansalaisopistoon ”Painokelpoiset lastenlaulut for dummies” -kurssille.,.

    1. Internationalen! Se on kyllä paha. Tai siis hyvä. Täytyy ehkä varoa henkilökunnan laulamista ettei noi ala ite sitten pöydässä hoilaan sitä esim. tarhassa 😀

  2. Voi teekkarit. On ne hassuja.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *