Rakkaat parisuhteessa elävät

Etkaisäänymuavarte

Mulla olisi teille yksi pieni pyyntö. Tai kaksi. Voisitteko nyt jumalauta lopettaa termien "sinkkuilta", "sinkkuviikonloppu" ja "sinkkuviikko" käytön? Kun se ei ole "sinkkuilua" jos puolisonne on yhden illan/viikonlopun/viikon poissa. Ei ole, ei mitenkään päin.

Käyttäisin mieluusti termejä "parisuhdeilta", "avoliittoviikonloppu" ja "avioliittoviikko", jos joku kertoisi minulle miten niitä pääsisi toteuttamaan. Onko "parisuhdeilta" sellainen kun voi valittaa kavereilleen kun mies ei taaskaan siivonnut?

Ja se toinen pyyntö. Lopettakaa kaikki ihmiset nyt myös se "pitää kysyä kotoa lupa" sanonnan käyttö. Se on vaan todella, todella ärsyttävää.

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Nimittelen itseäni tämän tästä työmatka-leskeksi, vaikka mies reissuiltaan on tähän saakka palannutkin perinteisessä matkustajaluokassa kylmäarkun sijaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sanoisivatkin "kysyä kotoa lupa", mutta kun sopottavat "hallituksesta" ja "iltavapaa-anomuksesta", SE on ärsyttävää...

Pimmiainen (Ei varmistettu)

Ja termin intti/sotaleski voisi myös unohtaa. Varsinkin sotaleski-termi on ihan väärä kun sitä käytetään silloin kun poikaystävä on lähtenyt armeijaan puoleksi vuodeksi ja tulee sieltä pois joka perjantai.

 Word!

Luminosa

Mä voisin myös poistaa käytöstä termit "tyttöjen ilta", "poikien ilta", "pariskuntailta" ja "laatuaika".

P.S. Siinä vaiheessa, jos joku kutsuisi mua hallitukseksi, saisi ko. hlö kyllä lähteä juoksemaan pois hallituksen vallan alta.

Haiduk (Ei varmistettu)

mien kans ymmärrä että pitää kysyä johonki lupa, kai sie aikunen ihminen saat tehä mitä haluat. suhteessa olevana mielelläni kuulen toisen suunnitelmista muutamaa päivää etukäteen mutta en ikinä menis sanoon toiselle että et saa mennä/tehdä koska itsekki haluan pitää vapauden tehdä mitä haluan. Ja se että kysytään lupaa esim. jonku vaatteen ostoon tai tatskaan ei mee mun ymmärrykseen........

tiiti
ite puin

Haidukille, itse olen kuullut noita "kysyä kotoa lupa" tai "neuvotella hallituksen kanssa" käytettävän kyllä lähinnä silloin, kun tyyppi ei ole oikeasti ko. asiaa halunnut tehdä, ja on vaan liian nössö sanomaan, että eipä nyt kamalasti napeksi, tuijotan mieluummin maalin kuivumista. Tai vaihtoehtoisesti on jo vaikka sopinut hoitavansa niitä itsensä ja hallituksen yhteisiä lapsia juuri silloin. Että ei aina ole kyse tyrannisoivasta puoliskostakaan, vaan ihan pelkästään ihmisluonteen kauneudesta :D

häkkilintu

Kerran oon käyttänyt sanaa parisuhdeilta, mutta sinkkutermin käyttö parisuhdeyhteyksissä kuulostaa hämärästi lähinnä pettämiseltä. En oikein nyt ymmärrä logikkaa, joilla tätä sanaa viljellään.

(Luminosa:Ei saa poistaa sanaparia tyttöjen ilta! Se on minun ja minun äitini yhteisen leffamässyäjatortilloja illan nimi ollut jo 15 vuotta, kukaan ei saa ryövätä sitä minulta, mur. Täytyy kyllä tosin myöntää, että nostan kysyvästi kulmaa silloin kun termiä käytetään kikati-kulttuurin yhteydessä, eli kaikki on pinkkiä, skumppaa riittää, tekokynnet viuhuu ja kaikki on ah-niin-söpöä. Toisaalta, kuka oon tuomitseen jos joku tykkää...)

 

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Jännä juttu, että en ole kertaakaan kuullut naisen sanovan "pitää kysyä lupa mieheltä".

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

A.Sinivaara: miksi tollanen nimitys?

Vierailija: Joo, otetaan noi kans kiellettyjen listaan. Grrrrr.

Pimmiainen: Jostain syystä noi ei ärsytä mua niin paljon, ehkä johtuu siitä että en oo koskaan seurustellut intissä olevan kanssa :D

Luminosa: Mua ei ärsytä noi tyttöjen illat tai poikien illat, ne on ehkä enemmän suunnattu sille kumppanille sillai "you are not invited" henkisesti :D

Haiduk ja tiiti: tosiaan, mun kokemuksen mukaan miehet käyttää noita sillon kun niitten pitäs sanoa että "hei jätkät, mua ei kiinnosta yhtään nyt saunoa teidän kaa kun haluun mennä sohvalle kotiin möllöttään". Ja sit sanotaan toki että "hallitus ei antanu lupaa lähtee", jolloin syy on naisen eikä munattoman miehen itsensä...

häkkilintu: joo, tulee ittelle kans jotenkin mieleen tollaset. toki jos se sinkkuilta sitten tarkottaa että rustaa nettideitti-ilmotuksia niin sitte :D

Vieras mies: miksi miehet käyttää tollasia typeriä sanontoja? 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

En todellakaan tiedä? Ehkä alitajuntaisesti odotan henkivakuutusrahoja.

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Mun kaveripiirissä naiset ovat ne, jotka parisuhteessa täyttävät molempien kalenterit. Kyllä, hyvin monta miestä nyppii se, että heille vain ilmoitetaan asiasta. Kyllä, he eivät uskalla (enää) valittaa asiasta, koska toinen loukkaantuu.

Ja ei, kaikki naiset eivät tee tätä, mutta enemmistö kylläkin.

Tämän takia sitä lupaa kysytään. Se miksi se maskeerataan hallitus yms. sanontoihin en tiedä. 

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Sitähän vois vaan sanoa että "niin mun tarttee kysyy ku en muista oliko jotain". Ilman että tarttee sillai syyllistää toista suotta :D nimim. vedin pahemman kerran herneet nenään kun mulle tultiin valittamaan että kun en päästä miestä mihinkään. Siinä oli vähän 0.o kun kertaakaan en ollu kieltänyt menemästä :D

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Sen luvan kysyminen tarkoittaa suomeksi "Kiinnostaisi tulla, mutta täytyy kysyä onko mut jo luvattu toisaalle ja saisinko silti tulla".  Tai sitten miehet vaan esittävät etteivät pidä siitä, että se maailman ihanin juttu organisoi tekemistä ja miehen tarvitsee vain nostaa jalat pöydälle ja nauttia kyydistä.

Ikuisena organisoijana pidän siitä, kun joku näkee vaivaa hauskanpitoon ja minun tarvitsee vain istua valmiiseen pöytään ja kiittää häntä kaikesta.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Mä tiiän monasti kommentoineeni että "hittoako multa kyselet lupia, aikuinen mies." :D

il papavero

:D

MiuMiu (Ei varmistettu)

Tää oli aivan paras kirjoitus! Mee laaaaaik it! <3

Luminosa

Ehkä mä en sit vaan tajuu, että mitä tyttöjen illassa pitäisi muka tehdä. :D Miksei voi vaan sanoa, että meen kavereiden kanssa tekeen sitä ja tätä? Onko se aina tyttöjen ilta, jos seurueessa on pelkkiä tyttöjä? Mä en nimittäin koskaan suunnittele tietoisesti, että haluan tehdä jotain juttuja vain tyttöjen kanssa. Yleensä päädyn tekemään juttuja niiden ihmisten kanssa, jotka niistä jutuista on kiinnostuneita. Tää kommentti on nyt tännä sanaa juttu, juttu,juttu.. Syytän flunssaista oloa.. :D

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Mulla on tyttöjen ilta lähinnä sellanen, joka tarkoittaa kun vietetään opiskelukaveriporukan (kaikki naisia) kanssa iltaa. Nää kun pitää aina aikatauluttaa ja sopia kuukausia etukäteen kun ei enää asuta samalla paikkakunnallakaan :)

Luminosa

Voiko tyttöjen illassa kuitenkin juoda kaljaa ja katsoa jääkiekkoa, jos tuntuu siltä? :)

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Miksei vois? Ei se kait sitä rajaa mitä siellä tehdään :D

kolmas

Hear hear!

Haiduk (Ei varmistettu)

minä kyllä tiedän monta miestä ketkä oikeasti ovat niin tyttöystävänsä tossun alla että joutuvat kysymään lupaa saako mennä/tehä jotain, et se ei kyl aina oo tekosyy ettei haluais tehdä jotain...ja siis monesti sitä' lupaa ei saada.en vaan ymmärrä kuka haluaa seurustella sellasen tyrannin kans...

Vierailija (Ei varmistettu)

Haidukin kanssa samaa mieltä. Onhan noita kuullu, ettei pääse risteilyille, baariin, etc. kavereiden kanssa, eikä toi kyl ees oo mitenkää harvinaista. Perusteluna, "koska tod. näkösyys pettää on sillon suurempi." ;) Että näin.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Siinä lienee mies jo aika munaton :D

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Haiduk: tuo on hemmetin hämmentävää miten ennen voimakastahtoinen ja itsevarma mies muuttuu henkilöksi, joka saa väittelyissä aina viimeisen sanan. Nimittäin "Kyllä kulta". 

Tunnen ajoittain suurta myötähäpeää, kun ravintollassa nainen valitsee molempien annokset, jotta molemmat voivat maistaa kahta ruokaa. Ihan ok idea, jos syö aasialaista tai muuta etnoruokaa (ei kebab), mutta muuten isosti noloa toimintaa. 

Ja taas hienosti ohi aiheen, anteeksi.

tiiti
ite puin

Vieras Mies, paloitteleeko se vaimo pihvinkin miehelleen valmiiksi, ja muistuttaa sillain suureen ääneen: "Kulta, et voi syödä persiljaa, tiedäthän, että saat siitä ilmavaivoja" tms. :D Ihmiset ja niiden pariutumiset on kyllä jänniä, ei voi muuta sanoa.

(hurraa tälle asian sivuraiteelle, vaan :D)

Mallariina (Ei varmistettu)

Mikä pirttihirmunaisissa sitten viehättää, kun monilla tuppaa semmoinen olemaan? :D Ehkä se sitten on se rakastuminen, mikä muuttaa voimakastahtoisimman miehenkin pieneksi pojaksi, joka on opetettu olemaan loukkaamatta naisia ja kieltämättä heiltä mitään? Mitä luulet, Vieras Mies? :P

Vaikka oonkin nainen, niin lähipiirissäkin on tullu tehtyä havaintoja siitä, että monen naisen mielestä parisuhde on sitä, että he saa itse toteuttaa kauan haaveilemaansa unelmaa ja unohtaa mitä tarkoittaa kompromissi. Siis en väitä tietenkään absoluuttiseksi totuudeksi että kaikki naiset (köh, minä mukaanlukien) on tämmöisiä, mutta moni kuitenkin. Interesting.

Sori, aiheen vierestä tämäkin.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Itse olen muutamankin kerran ympärilläni nähnyt sitä, kuinka nainen äitiyden myötä muuttuu "äidiksi" myös miehelleen. Paasausta, neuvomista, ohjailua ja määräilyä - puhumattakaan siitä, kuinka aikuista miestä yritetään uudelleenkasvattaa. Olisiko siinä yksi syy näiden tosielämän Justiinoiden olemassa ololle?

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Sivuraiteet, hyvän keskustelun merkki. <3

Vieras Mies (Ei varmistettu)

tiiti: ei luojan kiitos, mutta toisen lautaselta isompien palojen ottaminen on vähän ällöä. Ja nyt ei puhuta yhdestä katkaravusta tai palasta pihviä, jonka tarjoaa sponttaanisti. 

Mallariina: ehkä juuri se, että nainen tulee ja tekee aloitteen saa miehen niin pauloihinsa heti alkumetreillä ettei sitä edes huomaa mihin päätyikään. Tarkoitatko tuolla "saa itse toteuttaa kauan haaveilemaansa unelmaa ja unohtaa mitä tarkoittaa kompromissi" ? Se että nainen päättää mitkä on yhteiset unelmat vai jotain muuta? Sori sanu, tältä tieltä ei ole enää paluuta.

Mallariina (Ei varmistettu)

Anteeks, ilmasin itteni vähän epäselvästi. Joo tarkotin just sitä, että nainen tekee omista unelmistaan yhteiset unelmat sen sijaan, että niitä suunniteltas yhdessä. Mutta toisaalta, jos se mies niihin suostuu, ei ne kai kauheen vastenmielisiä voi sillon olla.. ;)

Tossa A. Sinivaaran ajatuksessa justiina-naisesta on kyllä varmasti perää. Monet naiset muuttuvat lapsia saatuaan "pelkästään" äideiksi, ja alkavat kohdella miehiäänkin kuin isoja lapsia. Ja äitihän tietää aina paremmin mitä lapset tarvitsee ja haluaa.

päivikki (Ei varmistettu)

Hehee, hauskaa keskustelua. Niin se taitaa olla, että parisuhteessa olevat leimataan ärsyttäviksi, jos he käyttävät jotain hiton "laatuaika" ja "sinkkuilta" termejä. Mutta sinkkujen "yksin kotona suklaalevyn kanssa" -juttuja pitää kestää loputtomiin :)

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Ah, toi "yksin kotona suklaalevyn kanssa" on kovin usein se parisuhteellisen "sinkkuilta". 

päivikki (Ei varmistettu)

Totta, voihan sen kääntää noinkin päin.

Mutta "kukaan ei ikinä tuu puhuun mulle" -baari-ilta menee kyllä sinkkujen piikkiin. Sinkkujen, jotka kuitenkin samaan aikaan sanovat, että " en mä etsi ketään, musta on ihanaa olla yksin, villinä ja vapaana" :)

päivikki (Ei varmistettu)

Kun tarkemmin ajattelee, niin sekä sinkkujen että parisuhteessa elävien suhdejutut ovat yhtä kliseisiä ja rasittavia.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Miks sää luet mun palstaa? :D

päivikki (Ei varmistettu)

Varmaan siksi, että ihmissuhdekuvioiden kliseet ja stereotypiat ovat rasittavuudestaan huolimatta kiinnostava ilmiö :D

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Musta se onvaan vähän epäkohteliasta kommentoida melkolailla suoraa että "sun jutut on kliseisiä ja rasittavia", mutta toki jos haluaa itseään kiduttaa niin ihan vapaasti :D Näillä näkymin sinkkuvalitus ei tuu muuttumaan parisuhdejutuiksi, vaikka kuinka haluaisin, että juttua riittää :D

päivikki (Ei varmistettu)

Eiih, sori, tarkoitukseni ei todellakaan kritisoida sun juttuja. Ilmaisin itseäni huonosti. Vedin vain yleisellä tasolla johtopäätöksiä kirjoittamastasi ilmiöstä, kun sanoin, että "Kun tarkemmin ajattelee, niin sekä sinkkujen että parisuhteessa elävien suhdejutut ovat yhtä kliseisiä ja rasittavia." Sun jutut ovat just hyviä, sillä ne herättävät ajatuksia!

JL (Ei varmistettu)

Minua ei tytto/poika/sinkku/parisuhdeillat hairitse yhtaan, mutta tuo luvan kysyminen puolisolta on jotain mita en ymmarra. En ymmarra miksi, mutta suurin osa miespuolisista ystavistani taantuu pikkulapsen tasolle seurustellessaan, esim. eraskin muusikkoystavani meuhkaa ollessaan sinkku "vinaa, seksia ja rokkia", mutta seurustelessaan muuttuu kiltiksi kuoropojaksi, joka ei tee mitaan ilman tyttoystavaa. Itse asiassa suurin osa hanen parisuhteista on kaatunut juuri siihen, kun han on niin vatys. Ja tulipa muuten kerran todistettua tassa samaisessa tapauksessa, kuinka hanen tyttoystavansa oli puhumassa jostakin ja kaverini yritti kommentoida jotain valiin ja tyttoystava karjahti, et "turpa kiinni, mina puhun nyt."

Kommentoi