Romantiikka-Reiskat

Miehet, nuo ah niin romanttiset ihmislajin edustajat. 

Briteissä tehdyn tutkimukseen mukaan miehet pitävät seuraavia eleitä romanttisina:

  • roskien ulosvienti
  • tiskaus
  • imurointi
  • omien jälkien siivous
  • se, että ei piereskele sängyssä
  • vessanpöntönkannen alas laskeminen
  • se, että nainen saa katsoa televisiosta sitä mitä haluaa
  • naisen kanssa ns. tyttöleffan katselu

Naisten mielestä taas romanttista on se, kun mies kuuntelee mitä naisen päivään on kuulunut, kun mies pitää kiinni kädestä julkisella paikalla, kun mies muistaa merkkipäivät tai kun mies pitää ovea naiselle auki.

Mitenkä on? Mikä on romanttista ja mikä ei? Omasta mielestä romantiikan piiriin ei ehkä ihan toi roskien ulosvienti tai vessanpöntönkannen laskeminen vielä riitä. Ongelmaksi tosin ehkä muodostuu se, että kun itse on jotenkin hyvinkin epäromantillinen ihminen, niin parhausihmisen pitää aina muistaa kertoa kun on tekemässä jotain romantillista. "Huomasitko, miten keitin sulle kahvia ja toin kahvin ihan sohvalle asti sulle?"

Mikä on romanttisinta mitä olet itse tehnyt? Entä mikä on romanttisinta mitä sulle on joku tehnyt? Ja jätetään pois ne "oletan että teet nämä asiat muutenkin" kuten astioiden pesu ja ruuan laitto (sellaisen arkiruuan siis).

Inspiraation lähteenä toiminut artikkeli löytyy Ilta-Sanomista.

 

 

Kommentit

Kun mies ostaa suklaata, skumppaa ja kukkia vaikka ei ole mikään merkkipäivä. <3

Seregi
Sekaisin Seregistä

Mä muistan hyvin ne muutamat kerrat, kun olen saanut kukkia mieheltä: ylppäreissä (ja silloin vielä toivomani sinisen ruusun) ja kerran yllättäen ko mies oli ollut kissan hiekkaa tyhjentämässä, oli poiminut pellolta auringonkukan. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä en osaa romanttisia eleitä. Osaan joo kyllä valvoa yön vaan tuijotellen toista silmiin ja höpötellä hyvästä olostani ja siitä kuinka hyvä on olla toisen lähellä, mutta en mä osaa romanttisia _tekoja_. No, ostin mä tolle rakkaalle ihmiselle purkkaa tuliaisiksi. Paketissa luki "Happy gum for your crappy life".

Romanttisinta mitä hetkeen on sattunut, tapahtui viime yönä. Tämä sama rakas/fuckbuddy/ex-poikaystävä/paras ystäväni/tapailutoveri/miten-mä-tän-nyt-määrittelisin-suhteen toinen osapuoli tuli yöllä baarista kävellen sateessa mun luo. Tai ei ees kävellen, sanoi juosseensa. Ei malttanut odottaa taksia, vaan juoksi sen kolmisen kilometriä mun luokseni - oli sovittu näkevämme baarissa, mutta mua väsytti enkä sitten mennytkään. Tyyppi halusi silti nähdä mut ja oli kahdelta yöllä oveni takana.

Tyhjä

Eikö se nyt ollutkaan sitten romanttista, kun vein vaipparoskiksen piharoskikseen aamulla töihin lähtiessä?

sanumaria

samuel: ei, se oli normaalia käytöstä :D

Yhtenä aika surkeissa merkeissä kuluneena ystävänpäivänä (parhaan ystävän kanssa oli mennyt välit niin huonoiksi, ettei oltu puhuttu moneen viikkoon) tulin itku silmässä töistä kotiin kyseisen päivän aiheuttamista fiiliksistä johtuen. Keittiön pöydällä odottikin yllättäen  kolme pitkävartista punaista ruusua, sydämen muotoinen suklaarasia (ihan oikeasti!) ja ystävänpäiväkortti mieheltä (joka yleensä on siis tällainen pohjalainen jöröjukka eikä paljon tunteitaan näytä). Siinä tuli sitten liikutuksestä kyynel jos toinenkin silmäkulmaan.

Oon muutaman kerran myöhemmin sanonutkin miehelle, kuinka ihana ele tuo oli ja hän on ollut vaan, että ai mä oon sellaistakin joskus tehnyt :D Näinpä näin.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Kauhean kapea on romantiikan käsite, jos siihen kuuluu vain suklaarasiat, skumppa, kukkaset ja muu söpöstely. Niitä onkin aika vähän tässä osoitteessa näkynyt, mutta olen kyllä saanut lahjaksi avaimenperään kiinnitettävän minitaskulampun, vieläpä kallista laatumerkkiä, jotta pimeässäkin näkisin. Romantiikkatutkani väläyttää vihreää.

Ja mitä romanttista itse olen tehnyt? Njaa, no ensimmäisenä yhteisenä aamuna keitin kahvit nakuna. Tätä asiaa meillä vieläkin jaksetaan rakkaudella muistella, eli otaksun että sekin menee tuohon romantiikkalokeroon, ehkä?

AnniAnttonen

Romantiikkaa on mun mielestä sellaset pienet huomionosoitusket, jotka osoittaa toiselle, että kuuntelee ja välittää. Mun mielestä tollaset roskien viennit sun muut on ihan normaalia ihmiselämää. Jos mä vien yksiössäni roskat ni teenkö itselleni romanttisen teon? No en, vaan siten vaan varmistan etten elä homeisten roskien keskellä.

Itselle ehkä yksi yksittäinen ihana romanttinen teko, mikä on jäänyt erityisesti mieleen oli exäni pieni huomionosoitus. Olin joskus kertonut hänelle, että lapsena isällä oli tapana tehdä silleen, että jätti meidät lapset autoon odottamaan kun juoksi nopeasti kaupasta hakemassa maitoa tms tai sitten kävi maksamassa tankkauksen. Hän aina osti meille lapsille Pätkikset palkintonan siitä, että maltoimme odottaa kiltisti autossa, vaikka kauppareissuun olisikin mennyt alle minuutti. Tämän tarinan kertomisesta oli kulunut joitain kuukausia, kun olin poikaystäväni kyydissä, kun hän meni tankkamaan. Hän meni sisälle maksamaan ja minä jäin tylsistyneenä autoon pelaamaan kännykällä. Ilahduin todella suuresti, kun hän tuli takaisin maksamasta ja oli ostanut minulle lahjaksi Pätkiksen. Tärkeää ei ollut sinänsä se Pätkis vaan se, että hän oli kuunnellut tarinani, pistänyt sen mieleensä ja osti sen Pätkiksen, koska tiesi että se oli minulle mieluisa lapsuuden muisto. Siitä tuli todella hyvä mieli pitkäksi aikaa.

Kommentoi