Romantiikka-Reiskat

Miehet, nuo ah niin romanttiset ihmislajin edustajat. 

Briteissä tehdyn tutkimukseen mukaan miehet pitävät seuraavia eleitä romanttisina:

 • roskien ulosvienti
 • tiskaus
 • imurointi
 • omien jälkien siivous
 • se, että ei piereskele sängyssä
 • vessanpöntönkannen alas laskeminen
 • se, että nainen saa katsoa televisiosta sitä mitä haluaa
 • naisen kanssa ns. tyttöleffan katselu

someecards.com - It's so romantic when you mute SportsCenter to listen to me complain about how much you watch SportsCenter.

Naisten mielestä taas romanttista on se, kun mies kuuntelee mitä naisen päivään on kuulunut, kun mies pitää kiinni kädestä julkisella paikalla, kun mies muistaa merkkipäivät tai kun mies pitää ovea naiselle auki.

someecards.com - When men attempt bold gestures, generally it's considered romantic. When women do it, it's often considered desperate or psycho.

Mitenkä on? Mikä on romanttista ja mikä ei? Omasta mielestä romantiikan piiriin ei ehkä ihan toi roskien ulosvienti tai vessanpöntönkannen laskeminen vielä riitä. Ongelmaksi tosin ehkä muodostuu se, että kun itse on jotenkin hyvinkin epäromantillinen ihminen, niin parhausihmisen pitää aina muistaa kertoa kun on tekemässä jotain romantillista. ”Huomasitko, miten keitin sulle kahvia ja toin kahvin ihan sohvalle asti sulle?”

someecards.com - Sorry all of your romantic gestures are lost in my sarcasm

Mikä on romanttisinta mitä olet itse tehnyt? Entä mikä on romanttisinta mitä sulle on joku tehnyt? Ja jätetään pois ne ”oletan että teet nämä asiat muutenkin” kuten astioiden pesu ja ruuan laitto (sellaisen arkiruuan siis).

Inspiraation lähteenä toiminut artikkeli löytyy Ilta-Sanomista.

 

 

Kommentit (8)
 1. AnniAnttonen
  1.10.2012, 17:41

  Romantiikkaa on mun mielestä sellaset pienet huomionosoitusket, jotka osoittaa toiselle, että kuuntelee ja välittää. Mun mielestä tollaset roskien viennit sun muut on ihan normaalia ihmiselämää. Jos mä vien yksiössäni roskat ni teenkö itselleni romanttisen teon? No en, vaan siten vaan varmistan etten elä homeisten roskien keskellä.

  Itselle ehkä yksi yksittäinen ihana romanttinen teko, mikä on jäänyt erityisesti mieleen oli exäni pieni huomionosoitus. Olin joskus kertonut hänelle, että lapsena isällä oli tapana tehdä silleen, että jätti meidät lapset autoon odottamaan kun juoksi nopeasti kaupasta hakemassa maitoa tms tai sitten kävi maksamassa tankkauksen. Hän aina osti meille lapsille Pätkikset palkintonan siitä, että maltoimme odottaa kiltisti autossa, vaikka kauppareissuun olisikin mennyt alle minuutti. Tämän tarinan kertomisesta oli kulunut joitain kuukausia, kun olin poikaystäväni kyydissä, kun hän meni tankkamaan. Hän meni sisälle maksamaan ja minä jäin tylsistyneenä autoon pelaamaan kännykällä. Ilahduin todella suuresti, kun hän tuli takaisin maksamasta ja oli ostanut minulle lahjaksi Pätkiksen. Tärkeää ei ollut sinänsä se Pätkis vaan se, että hän oli kuunnellut tarinani, pistänyt sen mieleensä ja osti sen Pätkiksen, koska tiesi että se oli minulle mieluisa lapsuuden muisto. Siitä tuli todella hyvä mieli pitkäksi aikaa.

 2. Kauhean kapea on romantiikan käsite, jos siihen kuuluu vain suklaarasiat, skumppa, kukkaset ja muu söpöstely. Niitä onkin aika vähän tässä osoitteessa näkynyt, mutta olen kyllä saanut lahjaksi avaimenperään kiinnitettävän minitaskulampun, vieläpä kallista laatumerkkiä, jotta pimeässäkin näkisin. Romantiikkatutkani väläyttää vihreää.

  Ja mitä romanttista itse olen tehnyt? Njaa, no ensimmäisenä yhteisenä aamuna keitin kahvit nakuna. Tätä asiaa meillä vieläkin jaksetaan rakkaudella muistella, eli otaksun että sekin menee tuohon romantiikkalokeroon, ehkä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *