Rutiinit, iloiset rutiinit (ja uusi tukka)

Mikähän ihme siinä on että kun henkilöllä on lyhyt tukka, henkilö haluaisin äkkiä pitkän tukan (koska suttunutturaa ei saa lyhyeen lettiin)? Mutta jos henkilöllä on erinomainen suttunutturatukka, se pitää saada leikattua lyhyeksi? Ja sitten kun päättää että no nyt voitaisiin kasvattaa se oma hiusväri takaisin niin sormet syyhyävät värjäämisen pariin? No tiedä häntä, mutta mun tukka on siinä tilanteessa että pituus alkaa olla hitusen ärsyttävä (ei mene kunnolla kiinni, hiostaa niskaa ja on tiellä kun on auki) ja oma väri alkaa olla pääasiassa. Tämän takia en oikeastaan halunnut lähteä värjäämään sen kummemmin, mutta halusin tasoittaa kesällä liikaa vaalentuneita raitoja pois. Löysin kaupasta sävytysshamppoota (olin aika varma ettei niitä enää tehdä) ja löin sen tukkaani, ihan hyvähän tästä tuli!

PA011190.jpg

Rutiineista puheenollen, täälläkin alkaa hahmottua ainakin jonkinlainen päivärutiini. Ihan kiveenhakattu se ei ole, mutta suurinpiirtein on selvillä mitä milloinkin tapahtuu.

7:30 raahautuminen ensimmäisen vauvan kanssa alakertaan (Matlock päälle, ei haittaa vaikka näkeekin vaan lopun), vauvalle ruokaa ja perushuoltoon (vaipanvaihto, vaatteiden vaihto, yleinen tarkistus että kaikki on oo ja koo), mulle kahvinkeitin päälle

8:00 toinen vauva yläkerrasta syömään ja perushuoltoon, mulle kahvia (katsotaan sivusilmällä aamuteeveetä tai Kellarin kunkkua, mikäli mikään aamuohjelma ei kiinnosta. Gomorron Sverige on muuten monena aamuna vienyt voiton..)

PA011201.jpg

9:00 vauvat sohvalle koisimaan (unirätti kainaloon, peitto päälle ja tutti suuhun, uni tulee yleensä nopeasti) ja mulle aamupala ja yleiset perushuoltotoimenpiteet (meikki, hiusten harjaus ja vaatteet päälle)

10:00 vauvojen ruokatankkaus, romujen haalinta uloslähtöä varten (avaimet, reppu, lompakko, puhelin, lämpöpussit, omat vaatteet, lasten vaatteet ja hoitolaukku jos lähdetään muualle kun vaan kävelylle

11:00 pihalle, vauvat nukahtaa yleensä ennen kuin pihasta päästään tielle (jos eivät niin tuijottelevat maisemia)

PA011202.jpg

12:30 takaisin, vauvojen ruokahuolto ja yleistä hengailua, oma lounas

15:00 vauvat nukkuu TAAS ja kokkaushommia (ja mää tiskaan tai siivoon tai juon kahvia tai katon Netflixistä jotain tai bloggaan) 

Sitten noin neljän ja viiden välillä parhausihminen tuleekin jo kotiin ja sitten puuhataan mitä puuhataan. Se käy lenkillä tai mää käyn jossain tai käydään kaikki jossain tai ei käydä missään. Tenavat vetää pikkupäikkärit illalla ja yöunille ne tuupataan noin puoli ysi.

Sillai ihan kivaa että on päivisin hyvät rutiinit, mutta ei juma kun on sellainen päiväni murmelina fiilis. Eilen oikeasti jouduin tarkistamaan puhelimesta että mikähän päivä on, kun en vaan saanut päähäni että mikä. Keskiviikkohan se. Mutta kun jotenkin vaan jokainen päivä on samanlainen. Ja pakko myöntää että se kyllä käy tylsäksi, vaikka noi Meuhka ja Veuhka naurattaakin mua kymmeniä kertoja päivässä (en vaan käsitä miten voi tyyppi hekonauraa kun pistetään paitaa päälle tai pipoa päähän, miten se jaksaa aina naurattaa?). Ensi viikolla koitetaan tsuumata isolle kirkolle joku päivä, jos vaikka sitten muistaisin mikä päivä on. Ehkä se menee sitten että normipäivä-normipäivä-luistelupäivä-isokirkkopäivä-normipäivä-viikonloppu-viikonloppu. Ei tiiä! Mut ainakin ehkä pysyisin kärryillä 😀

Kertokaas te jotka ootte jo tän kotona hengailun lasten kanssa kokeneet että milloin tää muuttuu jotenkin sillai jännäksi tää meno? Sitte ku pääsee hiekkalaatikolle? Ja sitten että miten saisin huulipunasta tavan? Näyttää paljon kivammalta naama kun huulet ei oo ihan tollaset plaah.

Kommentit (16)
 1. Se muuttuu jännäks sit kun aljaa työt 😉
  Ja nyt, kun on tämän yhden arkipäivän kotona, on ihanaa kun ei tapahdu mitään. Tänään käytiin kaupassa ja oltiin pihassa. 4 päivää sit taas sykitään täysillä (sua ootellaan jo :-))

  1. Mää lupasin tulla käymään kun Helsingin tytöt on käymässä! Että ei ens mut sit viikolla? Et viittis mitata sitä hissin ovee (en tiiä mahutaanko me 😉 )

 2. Muuhun en osaa vastata, mutta vinkkini huulipunankäytön tavaksi saamiseen: huulipunan värinen huulirasva. Mun mielestä esim. Blistexillä on oikeesti tosi kivan punainen perushuulirasva (se tummempi kahdesta punavaihtoehdosta), jota käytän ite huulikiiltona ja -punana. Huulirasvan käyttöönhän tulee aina kehitettyä sellanen addiktio, että pakko jatkuvasti lisätä ja suunnilleen ensimmäinen ajatus mitä aamulla ajattelee. Samalla sitten punaa niitä huuliaan 🙂

  1. Oon suhtautunut niihin vähän arvellen, jostain oon saanut päähäni että se on sellanen vesitetty versio sekä huulipunasta että huulirasvasta. Mutta täytyy nyt kyllä testata! Kiitoksia 🙂

   1. Noista löytyy ihan susihuonojakin. Mutta tosta Blistexistä oon oikeesti tykännyt 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *