Saako jättää jos lihoo?

Tuolla nettipalstoilla pyöriessä ja kansan syvien rivien keskusteluista lukiessa erityisesti näistä suhdeasioista, sitä jää aina miettimään välillä erinnäisiä asioita. Tällä kertaa sellaista kuin että saako kumppanin jättää, jos kumppani lihoo. Tässä ei nyt ole kyse siitä viidestä kesäkilosta, vaan useammasta kymmenestä kilosta. Vaikea asia, on.

Eihän se ihminen muutu, jos se lihoo. Vai muuttuuko? Jokainen meistä vähän rupsahtaa painovoiman myötä ajan mittaan, ja se oma kulta on varmasti yhtä kultainen oli sillä naamassa yksi ryppy enemmän. Mutta mitä jos se kulta lihoo niin paljon, että sen kanssa ei voi enää tehdä kivoja asioita? Mitä jos se ei jaksakaan enää lähteä sunnuntaikävelylle? 

Tiina Jylhän mies meni kommentoimaan jossain lehdessä että jos Tiina lihoo viisi kiloa niin se on petos (tai jotain sinnepäin). Meneehän se joskus niin että eräänä aamuna katsot sitä vieruskaveria ja mietit että kuka ihme tuo on. Kun se muutti tänne se oli rastapäinen hippi, nyt sillä on slippattu tukka ja liituraitapuku ja mersu. Että ei ole sama ihminen enää. Samankaltaisesta asiasta siinä painonnousussakin on kyse. Jos ne asiat joihin ihastuit muuttuvat radikaalisti, pysyykö ihastus? Jos ihastuu hippipoikaan, niin sieltä kuoriutuva piinkova businessmies voi olla aika outo. Tai jos ihastuu urheilijaan, sohvaperuna ei ehkä enää jaksa innostaa. Entäs jos ihastuu pehmeisiin pyöreisiin muotoihin, ja toinen menee laihtumaan alipainon rajalle? Onko sekään sitten hyvä?

Mitä jos sitä ei enää halua kun toinen lihoo? Saako sitten jättää, vai onko sitä sitten vain sydämetön nirsoilija, joka tuijottaa ulkokuoreen?

Minä jättäisin. Olenko sydämetön?

 

Kommentit (12)
  1. Vim: Aivan, sellanen muutama kilo sinne tänne ja rypyt ja sellaset on ihan normaalia, tarkotin just tollasta todella merkittävää painonmuutosta (ylös tai alas) joka vaikuttaisi jo siihen elämään.

    Whilen: Totta, mäkin haluan sen joka pysyy mun mukana. Sitten kun mun vauhti hidastuu niin saa se toinenkin hidastua 🙂

    Tirlittan: jostain syystä vaan ihmiset luokittelee ne syyt hyviin ja huonoihin, ja tää painoasia taitaa olla yks niistä huonoksi luokitelluista..

  2. Pelkän ulkonäön suhteen on vaikea sanoa mitään – riippuisi niin tilanteesta. En mitenkään voi sanoa, että jättäisin tyypin vain lihomisen takia, koska joskus rakkaus vain riittää (ja on sokea). Mutta en voi sanoa, ettei mielipiteeni muuttuisikaan ihmisen muuttuessa. Muutos se on ulkoinenkin muutos.

    Enemmän mulla kyllä varmaan vaa’assa painaisi ne käytännön seikat, sunnuntaikävelyt niin kuin kirjoitit. Kai se jotenkin se paino on päässyt kertymään enkä minä jaksaisi kauaa katsella tyyppiä, joka mielummin mässyttää ruokaa sohvankulmassa kuin seikkailee ja liikkuu ulkona ja maailmalla minun kanssani. Vauhdissani on pysyttävä, muuten kyllästyn. Eli jos se ylipaino aiheuttaisi fyysistä haittaa muutenkin kuin katsojan silmissä, niin kyllä, se olisi iso ongelma.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *