Saanko esitellä uudet tuttuni, mangoldi ja kähäräendiivi

Täällä maalla (ja varmaan toki muuallakin) toimii kätevä lähiruokapiiri. Facebookissa ensin tuottajat huutelevat että mitä on tarjolla ja siihen perään sitten kuitataan että mitä ottaa ja paljonko. Hauskan (niin, mulla on aika pieni elämä just nyt ja pienet ilotkin sitä kautta) tästä hommasta tekee sen että joka viikko voi valita kasviksen josta ei ole ikinä edes kuullut. Niinkon mangoldin tai kähäräendiivin.

PA021215.jpg

Hassunnimisten kavereiden lisäksi ostin kurkkua, perunaa, kennon kananmunia ja saaristolaisleipää. Kuvasta puuttuu perunarieska, koska se syötiin jo eilen (oli niin tosi hyvää että kaikki meni heti). 

PA021219.jpg

Ei sillä että kiroaisin ketjukauppoja tai massatuotettuja juttuja, mutta jotain symppistä tässä on että kerran viikossa jonotetaan vihanneskasseja ja munakennoja ja vaihdetaan pari sanaa ihan tuntemattomien kanssa. Eiköhän kohta ala ne tuottajatkin käymään tutuksi, eikä tarvi enää lunttilappua että mitä tuli tilattua keneltäkin.

PA021224.jpg

Kähäräendiiviä tuli tuupattua salaattiin (hyvää oli, joskin aika tymäkän makuista), samoin kurkkua (aivan törkeän hyviä). Mangoldista teen kaalikääryleitä (oli pakko googlettaa kun en tiennyt yhtään mihin sitä voi käyttää) ja kananmunia kuluu liuta teennäisterveellisessä keittiössä (siitä lisää huomenna). Mutta hauska ja kiva tuo lähiruokapiiri. Tulee tuettua lähiseutujen tiloja ja ehkä jopa opittua itsekin jotain uusia asioita. Ja kokeiltua uusia ruokia.

Kommentit (18)
  1. Me käydään hakee keskiviikkosin 18:45 – 19:15, onkohan naapurikylä?

  2. Täälä päin pyörii parikin luomupiiriä. Ongelmalliseksi työssäkäyvälle osoittautuu piiri, johon aiemmin kuuluin, siitä syystä, että jäsenen pitäisi olla jakoapuna muutaman kerran vuodessa ja lisäksi tilaus pitäisi kyetä hakemaan virka-aikaan. Yhyy.

    1. Tää piiri hoitaa ton ruuanhakutilaisuuden illalla, ehtii mainiosti töistäkin. Ja ruuan jakaa autoista suoraa ne toimittajat.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *