Salaliitto kakkuja vastaan

Etkaisäänymuavarte

Joka paikassa vihjaillaan, että pitäisi syödä vähärasvaisemmin tai vähähiilarisemmin tai superfoodimmin tai raakaruokaisemmin. Kyllä te tiiätte, koska se on terveellisempää. Tämä tällainen terveystyrkytys on onneksi pysynyt aika kaukana kakuista. Tai siis oletuksena kait niitä kakkuja ei saisi syyä, mikä taas on mulle hyvä. Kun muut ei syö, enemmän kakkua minulle. 

Mutta nyt. Salaliitto terveyden puolesta on ujuttautunut kakkujen maailmaan. Nimittäin (no ei tämä ole uusi juttu, mutta nyt vasta tajusin tämän salaliittoyhteyden tässä) on luotu uusi kakkulapio. Sitä perustellaan että "Kakun leikkaaminen on helpompaa ja tyylikkäämpää kuin koskaan ennen.*"

Pfft, kuka tyylistä välittää, se on kakkua.

Lisäksi selitellään että "kakkupalan saa täydellisenä omalle lautaselleen tilanteessa kuin tilanteessa*".

Ei muuten varmasti saa tilanteessa kuin tilanteessa, keksin heti parikin tilannetta jossa ei onnistu. 

 

Mutta katsokaa nyt. Ei kakusta vaan kuulu leikata noin pieniä paloja! Salaliitto! Terveysfasismia! En pidä juuri minään!

*Lainaukset Magisson sivuilta, samoin postauksessa käytetty kuva. 

Kommentit

Huomenna on paremmin..

Oon monasti ihaillut tota kakkulapiota ulkonäkösyistä, mut jättänyt ostamatta juurikin tuosta syystä. Ei paljon saa palan kokoa kakusta valita kun tuolla leikkaa. Salaliitto, todellakin!

Eeru
Packing peanuts

Mun mielestä toi on juuri loistava kakkulapio siitä syystä, että voi hyvällä mielellä ottaa kakkua lisää koska pala on niin pieni.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Mut sehän olis ahnetta ottaa useampi pala :D

Huomenna on paremmin..

Ja täähän nyt on sillain aika teoreettinen tilanne, mut oon kuullu et näitäkin ihmisiä on, ni mitä jos joku haluaakin pienemmän palan?

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Luulen että sellasia tyyppejä ei oikeesti oo. Todellisuudessa kaikki haluis vähintään 1/4 kakusta yhtenä palana, mutta ei kehtaa myöntää.

Huomenna on paremmin..

Joo, jotenkin niihin tarinoihin noista tyypeistä suhtautuu aina sellasella terveellä epäilyksellä

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

No nimenomaan. Niin pitääkin!

Raato (Ei varmistettu) http://nillityss.blogspot.fi/

Mun on nyt pakko työntää lusikkani kakkuun ja olla se epäilyttävä ihminen. :D En kauheasti piittaa täytekakuista. Yleensä otan ihan piiikkuisen palan, jos edes otan. En tykkää suklaastakaan. Olen huono nainen, snif.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Elä masennu, kakkujahan on muitakin kuin suklaasta tehtyjä :D

Henn4 (Ei varmistettu)

Tällein kysymys vähän ohi, mutta miten tuo kakkupala kestää tuossa lapiossa, puristetaanko sitä jotenkin? Muutenhan luulisi että kun lapion nostaa ilmaan,supertyylikäs pala jää edelleen siihen paikalleen...

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Tuolla sivulla sanottiin että puristetaan, ja sitten se tyylikkäästi siirtyy lautaselle. Uskon :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mut mitä jos puristaa liikaa?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Siis toihan on just hyvä. Kun tuo emäntä on ottanut tuon oman pienenpienen palansa, niin loppu kakku jää mulle, tyylikkäästi tarjoilulautaselle.

Silkkitassu

just ajattelin samaa... :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Siis apua! Mä oon monesti harkinnut ostavani tuollaisen, mutta enhän mä oo aatellu asiaa tolta kantilta! Törkeetä!

 

:D

FFFifi
Fitness Führer

Me ollaan taas vatvottu tätä antaumuksella mun parhaan kakkuystävän kanssa, että ei voida ostaa kun tulee ihan tyhmät pienet palat. Myös sitä ollaan mietitty, että meneekö toi edes kakun keskustaan asti vai tuleeko palasta pieni myös pituussuunnassa?

FFFifi
Fitness Führer

Selvennykseksi: kakkustäväni on ihminen joka pitää kakuista. En sentään ajattele kakkujen olevan ystäviäni.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Menee toi aika pitkälle, oon nähnyt sen ihan in action. Mutta jos on levee kakku, niin eihän se sit mee. Ja mitäs sit, jos on neliskanttinen kakku?! Eihän sitä nyt tollasella voi leikata! Siis tosi tyhmä keksintö.

Kauheeta selittelyn makua tässä kakkuystävä-casessa. Mä epäilen, että sä oikeesti juttelet siellä päivät pitkät kakuille.

:D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ite pohdin viime kesänä omaa leivonnaissuhdettani ja tulin siihen tulokseen että kakut ja pullat on aika tylsiä. Aatelkaa nyt, pullakin on käytännössä sokeroitua sämpylätaikinaa. Ja kakuissakin on lähinnä tullut vastaan pettymyksiä. Marjat ja kermavaahto sellaisenaan on tosi hyvää mutta miks ne pitää ahtaa sinne kakkuun? Tulee sama fiilis kun booleista, vähemmän kuin osiensa summa.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Nyt on kyllä pakko sanoa, että sulla on väärä mielipide! Tai et oo ehkä syönyt sopivaa, mielenkääntävää kakkua. Esimerkiksi sokeri, jauhot, suklaa, suklaahiput, vaaleampi suklaa, kermavaahto ja suklaapalat ovat yhdistettyä aika lähellä taivasta. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Niinhän mulla varmaan on. Ennen kyllä tykkäsin kakuista, varsinkin suklaasellaisista. Mutta nykyisin, suuri tökkiminen. Pahinta on, etten tiedä mistä tää tuli, oon kuitenkin syönyt enimmäkseen hyviä kakkuja. Ehkä se jauhomössö tuntuu vähän turhalta, kun voi syödä pelkkää suklaatakin.

Miiza

Mut on jo aivopesty niin pahasti, että katsoin tuota kuvaa, että tuolla lapiollahan saa vain liian ison palan.. Mistä voin hakea apua? :D

FFFifi
Fitness Führer

Sua hämää siinä toi kakku, joka on minimaalinen. Se on selvästi sellaisen pakastekakun kokoinen, jossa lukee tyyliin 6-8 hengelle, mikä tarkoittaa että 1-2 hengelle.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Ne pakastekakut on kyllä niin huijausta! Kiva, kun kiireessä ostat kuudelle hengelle kakun ja sit se onki ihan säälittävä. Tosi noloa tarjoilla sellasta, kun jokanen saa vaan yhen pienen palan. :(

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Siks niitä pitää ostaa kuus. Jokaselle oma!

Amma
Why you little!!

Anonyymeistä kakkuholisteista hei. Mulla on tuo leikkuri ja kyllä sillä saa syötävänkin palan aikaiseksi. Taika on nimittäin siinä, että kakusta pitää tehdä paksu ts. paksu pohja ja paksummat täytekerrokset. Ja sit se lapio työnnetään niin pitkälle että palasta tulee vähän kaareva ton puristuskohdan mukaan. Niin ja tietysti se toinen pala.

Mutta on meillä just neliskanttista kakkua varten myös ihan perinteinen lapiokin.

Ps. Oon sitä mieltä, että niillä jotka ottaa vaan pienen palan kakkua on jotain muitakin ongelmia. Itsehän syön kakkua vain kohtuudella (2 palaa) ja osaan siis olla kohtuullinen myös muilla elämän aloilla, eli jättää seuraavan ruoan sitten väliin. Tai korvata sen kolmannella kakkupalalla, koska ei nyt ahneeksi aleta ja syödä sekä ruokaa että kakkua!

Raissi
RetroPrinsessa

Jes!! Minäki syön aina vähintään 2 kakkupalaa. Ja jos onnistun norkoilemaan juhlapöydän ympärillä niin, ettei kukaan huomaa mitään, leikkaan äkkiä vielä kolmannenkin palan. Ja näyttelen, että se on edelleenki sitä toista palaa... Ooh, voisin korvata parit ateriat päivästä kakulla, ihan kevyesti. Lihottaiskohan se hirveästi??

Miiza

Eihän se lihota, jos syö salaa (itseltään ja muilta) ;-)

Raissi
RetroPrinsessa

Ei minunkaan mielestä. Hirveän kuluttavaa ennemminki ku pitää kytätä sopivaa tilaisuutta, ettei kukaan näe kun survoo sitä kakkua naamaan.

Nicole (Ei varmistettu) http://nicoletahtoo.blogspot.fi/

Saa tolal pienempiäkin paloja, jos joku ihan välttämättä haluaa! Taika on siinä, että painaa sitä hieman yhteen jo ennen leikkaamista, jolloin tietysti reunojen väliin jäävä osa pienenee. Ainut miinus tossa on mun mielestä noi reunojen erimuotoisuudet. Leikattuasi kakusta yhden palan, on jälejelle jäävässä kakussa kolo, jonka vasen puoli on tasainen reuna ja oikea puoli taas tuo kalteva. Kun leikkaat siitä vierestä uuden palan, onkin se kolon kalteva reuna nyt kakku"lapion" sileän reunan puolella. Eli ainoastaan ekasta palasta saa coolin näköisiä, seuraavat on vähän epämuodostuneita mutantteja. Onneksi muoto ei kuitenkaan makuun vaikuta. Ainakaan ihan hirveesti :D

possu (Ei varmistettu)

Koska mottoni on yksinkertaisia asioita yksinkertaiselle ihmiselle, niin ei tehdä tästä nyt vaikeeta. Otetaan kakku ja lusikka. Keep it simple!

Siki (Ei varmistettu)

Tuollainen lapio saapui meille häälahjana (ihan siis itse pyysimme koska onhan se nyt aivan saamarin coolin näköinen). Käytetty on tasan kerran ja todettiin että eihän tuolla sa mistään kakusta minkäänlaista palaa leikattua. Juustokakku vaan hajosi, täytekakku hajosi, piirakka hajosi. Nyt tuo ihmelapio kerää kaapissa pölyä ja käytetään vanhaa, huomattavasti rumempaa kakkulapiota. Kun sen kanssa saa lautasellekin jotain.

Ep (Ei varmistettu)

Ite kans kiinnitin huomiota siihen, et tuntuu ettei tolla saa otettua kunnon palaa, vaan se pala muussaantuu.

Kommentoi