Sinkkuvihaa, tai väärinkäsityksiä merellä

Näin buranahuuruissa kotisohvalla sitä on aikaa lueskella uutisia ja sitten jopa vähän niihin liittyviä keskusteluita ja ärsyyntyä. Luin nimittäin Taloussanomista uutista kesälomista ja niiden ajankohdan päättämisestä työpaikoilla. Lyhyesti: työpaikoilla kesälomien ajankohtia päätettäessä perheelliset saavat ne parhaat kesäloma-ajat ja sinkut joustavat. Itse en ole törmännyt tällaiseen tilanteeseen, mutta ihan tuulesta temmattu tuo uutinen ei ole. ”Voitko sä pitää sun loman tollon kun mun vaimo/mies on sillon töissä?” Että sinkku pitää lomansa ei-siihen-aikaan-kun-haluaa, koska työkaverin puoliso toisella työpaikalla pitää lomansa tiettyyn aikaan. Sounds a bit unfair?

Mutta mua ei se tässä nyt ärsytä. Menin nimittäin lukemaan noita kommentteja (tiedän, aina yhtä suuri virhe). Melkoista vihaa ja kateutta siellä molemmissa leireissä.

Ja perheelliset ovat muutenkin läpi vuoden poissa töistä lapsien sairauksien takia..

Kyllähän se niin on että suurin osa perheellisistä on tyytymättömiä elämäänsä. Ja mikä ihme se on – järjettömät asuntovelat päällä neukkukuutiosta, pihtaava ja kälättävä lehmä tai tumputtava tuhkamuna luuseriäijä kotona, neuroottiset tai rikollisuuteen taipuvat murkkukakarat tai sitten pikku minna-petteri jolla on se-ja-tämä allergia. 

Mielikuva 1: Perheelliset ovat aina poissa töistä koska lapset, ottavat typerän kokoisia asuntolainoja lähiöasuntoihin, puoliso on aina huono, lapset ovat joko nuorisorikollisia tai lellittyjä käveleviä diagnooseja.

Kannatais jätää kapakkareisut vähemmälle ja jatää maksulliset naiset ostamatta.Nin kyl se raha viimmein sinkunkin pussissa näkyy.

Sinkkujen paljonpuhuttu vilkas seksielämäkin perustuu hyvään ranneliikkeeseen ja laajaan dvd-valikoimaan.

Eiköhän se ole niin, että ne peräkammarin pojat ja sinkkutuhnut ovat työpaikalla juuri niitä ilmapiirin pilaajia. Kaikesta mahdollisesta valitetaan kun oma elämä on niin tyhjää.

Sinkun kuuluu ja pitääkin joustaa. Ei sellasella ole mitään velvoitteita! Sinkun ei tarvitse ottaa huomioon puolisoaan jotta saadaan lomat samaan aikaa tai eriaikaan jos niikseen tulee. Saksan-malli suomeen käytäntöön lapsettomuus-vero päälle!

Mielikuva 2: Sinkut ryyppää, käy maksullisissa naisissa/miehissä, ostavat seksiliikkeet tyhjiksi DVDeistä, hankkivat jännetupentulehduksen, pilaavat työpaikalla ilmapiirin eikä heillä ole mitään velvotteita.

Lapset ovat tulevaisuus. Sinkut elää tässä ja nyt. Jos on valinnut lapsettomuuden ja vapauden, on hyväksyttävä osansa. Kaikkea ei voi saada vain itselleen. Pyydän empaattisuutta ja järjen käyttöä.

Jos se perheellisen elämä on niin etuoikeutettua, niin hommaa perhe! Tämähän on jokaisen oma valinta, niin ja myös se yksihuoltajuus!

Mielikuva 3: Lapsettomuus ja vapaus valitaan. Perhe järjestyy sillä että voi noin vain hankkia perheen.
 
Ai että  mua polttaa ohimoista tällanen. Kaikki tietää että yksikään noista mielikuvista ei pidä paikkaansa. Myönnän, että mua on joskus syönyt kun töissä on kiire ja työkaveri ilmottaa että ei pysty nyt jatkaa kun lapset. Ja sitten itte on tehnyt 12h päiviä. Mutta en silti ajattele että työkaveri sen olisi tahallaan tehnyt. Ja tiedän että sitä on varmasti syönyt se yhtä paljon kun mua. Totta kai se joustaa, kumpi voi joustaa. Vai mitä mieltä lukijat ovat? Kuka joustaa ja milloin? Kenen pitää antaa toiselle etuoikeus loma-ajanvalintaan? Vai tarviiko? Mihin mielikuviin te olette törmänneet? Otanko vielä lisää buranaa? Vai otetaanko duactia ja nukutaan iltapäivä?

Kommentit (8)
 1. Rhia kirjoitti: Luulen että sinkkujen tai perheettömien kohdalla se tilanne voi usein luisua itsestään semmoiseksi että ensin tekee sitä hyvää hyvyyttää ja sitten kun perheelliset tottuu siihen niin ne alkaa jo automaattisesti olettaa että se perheetön sitten joustaa ja jää ylitöihin ja pitää lomansa silloin kun muille sopii. Siitä on sitten vuosien ”joustamisen” jälkeen vaikea irrottautua kun tilanne alkaa tympiä.

  Just noin. Itteäni ainakin nolottaa ruveta vänkäämään mistään koska ei mulla ole ns. mitään hyvää syytä eli lapsia tai perhettä. Eli tosi usein olen joustanut lomahommissa koska se on sopinut ihan ok. Olen lomaillut muulloin kuin heinäkuussa koska ainoa syy miksi olisin halunnut lomailla heinäkuussa on se että silloin on lämmintä ja muutkin ovat lomalla. Olen jotenkin ajatellut että ei se ole riittävä syy. Että jos mä vaatimuksillani estän perheen yhteiset lomareissut ja ja ja.

  Mutta niin, ongelmaksi tämä muodostuu vasta sitten kun sitä joustoa ruvetaan sinulta odottamaan.

  Aika usein kyllä työpaikalla olen saanut tuntea itseni ulkopuoliseksi ja edesvastuuttomaksi helppoelämäläiseksi vain koska olen ollut ainoa jolla ei ole lapsia ja jolla ei niitä tule olemaankaan. Auta armias jos esim. entiselle työkaverilleni olisin mennyt hänen valittaessaan tokaisemaan että itepä olet lapsesi tehnyt ja yksinhuoltajuuden valinnut. Sen sijaan sai aika usein rivien välistä lukea tuota ”älä valita, sä et tiedä mitään kun et joudu kantamaan vastuuta muista” -juttua. Onneksi nykyisellä pomolla ei myöskään ole lapsia.

 2. Mä oon sitä mieltä että joustaa voi ken pystyy, mutta sen on oltava tasapuolista. Niinkuin Mahdoton Nainen jo totesikin ei se oo enää mitään joustoa jos se on aina sama ihminen joka ”joustaa” kaikkien muiden hyväksi. Luulen että sinkkujen tai perheettömien kohdalla se tilanne voi usein luisua itsestään semmoiseksi että ensin tekee sitä hyvää hyvyyttää ja sitten kun perheelliset tottuu siihen niin ne alkaa jo automaattisesti olettaa että se perheetön sitten joustaa ja jää ylitöihin ja pitää lomansa silloin kun muille sopii. Siitä on sitten vuosien ”joustamisen” jälkeen vaikea irrottautua kun tilanne alkaa tympiä.

  Ei se ole mikään sinkun/perheettömän velvollisuus, yhtä lailla heilläkin voi olla menoja ja harrastuksia joista ei halua tinkiä. Itse olen ollut työpaikassa jossa harvat ja valitut olivat aina etusijalla. Se kun joutuu viikko toisensa perään tahtomattaan ”joustamaan” ja jäämään päivät päästään ylitöihin alkaa tympiä aika nopeasti, varsinkin jos päivät venyvät jatkuvasti sinne 12, joskus jopa 14 tuntiin. Onhan se fyysisestikin jo aika raskasta tehdä jatkuvasti ylitöitä. Kyseisen paikan lomista sanon vain sen verran että lakia rikottiin aika rankasti, mutta se onkin sitten toinen tarina. Lomien suhteen on kaikkein paras kiertävä systeemi, kukin saa vuorollaan sen ”parhaimman” lomakauden ellei niitä sitten pidetä kaikkia yhtä aikaa.

  Kun kaikki työyhteisössä joustavat tasapuolisesti pysyy työilmapiiri hyvänä eikä kenellekään tule tunnetta että jotakuta suositaan ja jotain sorsitaan. Tasapuolisuus on minusta muutenkin reiluinta, oli sitten perheetön eli ei.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *