Sovinismi, feminismi ja puutarhanhoito

Mullahan on oma hieno piha, kuten jotkut palstaa lukeneet varmaankin muistaa. Kirsikkapuu, omenapuu, terassi ja pari marjapuskaa. Kerrostalon lapsosena mulla ei ole mitään pihanhoitotraumaa hankittuna eikä siis myöskään minkään sortin kokemusta saati osaamista pihan suhteen. Tästä kertonee jo vähän se, että mun omenapuu ilmeisesti toimi jänisten klaanin pääasiallisena talviravintona. Ai mitkä suojukset puun ympärille talveksi?

Tästä huolimatta mun pihalla sentään kasvaa Asioita. En tiiä mitä nää on, joku nohevampi voinee kertoa.

imag1318_harry_shine.jpg

Päätin ratkoa tämän mun ongelmani siten, että kävin kirjastossa lainaamassa ”Jokanaisen puutarhakirjan”. Ja voin kertoa, että mää lainasin ton vaan siksi, että nauratti toi ”puutarhan” hoito. Ehehe.

imag1319_bob_grunge.jpg

Parasta tässä opuksessa on toki se, että tämä linjaa selvästi että puutarhajutut on naisten hommia. Ja jokaisella naisella pitäisi olla oma puutarhansa. Muutama ote, ette muuten usko:

”Naisen oma piha voi olla taideteos, joka kuvastaa tekijänsä sielua.” Voi kyllä, mun sieluni on täynnä kuivaa ruohoa ilmeisesti.

”Puutarhassa voi koetella voimiaan ja taitojaan ja harjoitella myöntymistä luonnonvoimien äärellä.” Tarkoittaako tää että mun on turha perustaa yrttitarhaa tonne, että basilikat kuolee joka tapauksessa?

”Puutarhaa voi hoitaa aivan itse.” No shit sherlock! Tosin kivampaa olisi, jos olisi puutarhurisihminen, joka hoitaisi tota mun palstaa ihan mun puolesta. Itte voisin makoilla siinä terassilla ja juoda gintonicia (ettei vaan iske malaria siis).

imag1320_bob_grunge.jpg

Miehille on toki omat tehtävänsä. Ei nyt sentään mennä niin pitkälle, että mitään sterotypioita käytettäis, mutta ei hitto oikeesti:

”Jos lähettyvillä on puutarhanhoitoon myötämielisesti suhtautuva mieshenkilö, hänen työpanostaan ei suinkaan kannata väheksyä.” Niin, myötämieliset mieshenkilöt ovat aina iloksi.

”Miehet ovat keskimäärin vahvempia kuin naiset, joten miestä voi pyytää siirtämään painavia taakkoja.” Toki, aina voi pyytää, mutta veikkaan että se vastaus on jotain ”no on tuolla kottikärryt tuolla pihan perällä, ota ne.”

”Miehet ovat usein myös innokkaita käyttämään lihasvoimaansa ponnisteluun ja hikiseen urakointiin, kuten kaivamiseen ja lapiointiin. Kiitos ja ihailu voivat innostaa miehen kerrassaan hämmästyttäviin suoritukseen.” Naiset, siitä vinkkiä nyt!

”Seuraava kerta onnistuu aina paremmin, jos mies tietää, että hänestä oli todellakin iloa ja hyötyä.” Ei ilmeisesti kannata vaan vittuilla ja kuittailla koko rankan multasäkin kantamisurakan ajan?

imag1321_bob_grunge.jpg

Voi hyvät veljet ja siskot mitä kerrassaan paskaa. Vieläkö tähän maailman aikaan jaetaan näinkin tiukasti kaikki työt? 😀

Sitten loppuhuomioksi haluaisin sanoa, että jos noi tekstin lainaukset lukee ajatuksella että ne kertovat puutarhanhoidon sijaan ”puutarhanhoidosta”, ne saavat ihan toisia ulottuvuuksia. Ja hihitystä. 

 

Kommentit (8)
  1. Jep, ”puutarhanhoito-oppaana” toi toimii huomattavan paljon paremmin, tai on ainakin hauskempi 🙂 Mieleeni hiipi vaan kauhea epäilys, että onko noi kirjottajat olleet tosissaan vai onko tää tehty kieli poskessa kaksimieliseksi….

  2. Empuska: Ei ees oo, jotenkin olin varma että se on vuodelta 1950, mutta ei ollu 🙂

    Mi ja niini: kiitoksia, mä en vaan tunnista mitään noista viä noista kukkasista.. ehkä tässä oppii!

    Eliitti ja kärsijät: Mitenkäs tää rant nyt liitty mitenkään siihen että mua nauratti noin pahasti sukupuolistereotypioihin nojaava kirja? Ja ajattelin että kirja on ihan käsittämätönsä paskaa? Pitäsköhän sun mennä johonkin ”näin opin ymmärtämään lukemaani” -kurssille?

    Vierailija: sama kävi mielessä…

    Rva K-M: mää luulen että toi mun piha on toi metsä vuoren alarinteellä 😀 Ja tuu toki, apurit voi poimia niitä kotiloita purkkiin 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *