Tassut muun maan poluille, mutta minne?

Pitäisi keksiä sellainen kaupunki, johon haluaisi mennä neljäksi päivää. Parhausmies on jo ilmottanut että mihin kaupunkiin se haluaa, mun pitäs nyt päättää kanssa. Niin voidaan sitten katsoa päädytäänkö samaan vai lähetelläänkö kortteja lomalta.

Mulla on muutama kriteeri kaupungille:

  • sen pitää olla joku sellainen missä en ole käynyt
  • jos olen käynyt, sen pitää olla sellainen mihin haluaa uusiksi
  • siellä pitää olla eläintarha

Nyt tarvisin vähän teidän hyviä ideoita, koska täällä on kuitenkin hyviä ehdotuksia tietäviä ihmisiä. Yllättävän monta kylää ja kirkkoa onvielä näkemättä, mutta on sitä jotain jo ehditty. Näitäkin saa ehdottaa uusiksi, jos on jotain ihan killerisuosituksia ja ”sun on pakko pakko pakko mennä sinne eläintarhaan kattoon niitä lepardeja”-ehdotuksia. Krhm.

Belgrad, Budapest, Berliini ja Bled on jo listalla. Budapestissa on itse asiassa käyty pariinkin kertaan, joten ehkä ei kolmatta enää. 

belgrad.jpg

budapest.jpg

berliini.jpg

bled.jpg

Kigali, Gikongoro ja Ljubljana. Näistä jälkimmäiseen voisin mennä ilolla uusiksikin, kaksi ekaa ovat pikkusen kaukana neljän päivän pitkää viikonloppua ajatellen.

kigali.jpg

gikongoro.jpg

ljubljana.jpg

Venetsia, Varsova  ja San Francisco ovat listalla myöskin. Venetsiaan ei ole mitään hinkua kyllä uusiksi, että sitä ei tarvitse ehdottaa 🙂

venetsia.jpg

varsova.jpg

sf2.jpg

Praha ja Riika on myöskin käyty. Riikassa on käyty jo yhdellä pitkällä viikonlopulla ihan äidin ja muun perheen kanssa, se oli kyllä kiva reissu se. Mutta en tiiä onko siellä enää sitten nähtävää. 

praha.jpg

riga.jpg

Lisäksi on käyty kyllä Tallinnaa ja Tukholmaa ja Pärnua ja Reykjavikia, enkä vaan osaa päättää mikä olisi kiva kaupunki ja mitä siellä olisi tekemistä.

Olisko jollain teistä ehdotuksia? Saa kehua suosikkejaan estottomasti ja jos haluaa niin vähän lesota että ”mää oonkin käynyt näissä kaikissa paikoissa” (koska määkin tein niin tässä). 

 

Kommentit (21)
  1. Minun ääneni menevät myös jo ehdotetuille Lissabonille ja Barcelonalle. Eläintarhoista en tiedä, kun en tapaa niissä käydä, mutta kuulemma molemmissa on (no Barcelonassa varmasti ainakin, kun kotimatkani siellä kulki sen aidan takaa, haisi elikon kakka ja kuului outoa mylvintää öisin). Barcelona on kaupunkirakkauteni no 1, mutta myös Lissabon on kaunis ja leppoisa, edullisempi kuin Barcelona, kaikinpuolin kiva ja ihmiset symppiksiä.

    Myös Madrid on kiva, mutta en kyllä kesällä menisi sinne läkähtymään ehkä. Kööpenhaminaan suuntaan itse, sekin on ihan kelpo paikka, tai ainakin viime käynnillä 11 vuotta sitten (!) oli. Berliinistä ja Lontoostakaan ei voi ihminen saada tarpeekseen. Ja New York! Mikä matkakuume iski!

  2. Roomassa on ihana eläintarha ja 4 päivää aivan passeli aika nähtävyyksiä varten. Tosin itse viettäisin 4 päivää siellä eläintarhassa ja sitä ympäröivässä puistossa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *