Totuudestaloukkaantuja

 

28-vuotiaan ruotsalaisnaisen päivä huvipuistossa Göteborgissa ei sujunut kovin iloisissa merkeissä. Nainen jonotti ystäviensä kanssa puoli tuntia yhteen huvipuiston suosituimmista vuoristoradoista. Pitkä jonotus päättyi ikävästi kun huvipuiston työntekijä eväsi naiselta vuoristorataan pääsyn turvallisuusmääräyksiin vedoten.

Aina silloin tällöin nousee esille uutisvirrasta uutisia, joissa jotakuta on kohdeltu väärin ja kyseinen henkilö on ottanut itseensä. Joskus tämä on täysin oikeutettua, ja loukkaantunutta henkilöä on todellakin kohdeltu väärin ja rumasti. Sitten on näitä toisia.

Myöhemmin naista kiellettiin myös menemästä karuselliin kertomalla hänen olevan liian iso laitteeseen.

– Tunsin oloni loukatuksi, ja ihmiset tuijottivat minua, nainen kertoi Aftonbladetille. Huvipuiston tiedottajan mukaan pääsy laitteisiin estettiin vain turvallisuusmääräysten vuoksi. Laitteisiin ei ole painorajoituksia.

– Jokaisessa laitteessa on turvavyö- tai hihna, joka täytyy saada kiinni. Sillä ei ole tekemistä kilojen kanssa, tiedottaja kertoi.

Let me get this straight. Olet niin lihava, että et saa huvipuistolaitteen turvavyötä tai turvakaidetta ympärillesi, ja silti haluat mennä kyseiseen laitteeseen? Henkilökunta kertoi sulle totuuden että ”olet liian lihava, et voi tulla tähän laitteeseen oman ja muiden turvallisuuden vuoksi” ja sinä koet että sinua on loukattu? Pohditaas paria skenaariota:

Skenaario 1: Huvipuiston henkilökunta olisi tullut sanomaan sinulle vaivihkaa jonottaessasi, että et mahdu kyseiseen laitteeseen. Tulos: Olisit kokenut jonosta poistamisen loukkaavana.

Skenaario 2: Huvipuiston henkilökunta ei olisi sanonut mitään, ja olisit yrittänyt tunkea ahterisi laitteen istuimeen. Turhaan. Tulos: Olisit joutunut poistumaan paikalta omien sanojesi mukaan ”nöyryytettynä ja loukattuna, miksei kukaan voinut sanoa ja säästää tältä kokemukselta”.

Skenaario 3: Henkilökunta olisi päästänyt sinut laitteeseen, et olisi saanut turvakaarta kunnolla kiinni. Tulos: seuraavaksi olisimme saaneet lukea miten nainen kuoli pudotessaan vuoristoradasta siksi, että ei saanut turvakaarta kiinnitettyä mahansa yli.

Onko se niin vaikea osata katsoa itseään peilistä ja hyväksyä että se oma koko saattaa asettaa jotain rajoituksia? Ja ehkä sen loukkaantumisen sijaan pudottaa vaikka se 10kg? Ei ne pikkulapsetkaan anna haastatteluja lehteen että ”minulta evättiin pääsy huvipuistolaitteeseen, sanoivat että olen liian lyhyt, kamalan loukkaavaa”. 

Onneksi nainen sai kuitenkin korvausta ja anteeksipyyntöjä siitä, että huvipuiston henkilökunta teki työtään ja huolehti naisen turvallisuudesta. 

Huvipuisto ei halunnut antaa rahoja takaisin naisen ostamasta lipusta, mutta pyysi myöhemmin anteeksi tapahtunutta. Nainen sai huvipuistolta hyvitykseksi lelujäniksen ja jonojen ohitse kulkemiseen oikeuttavan lipun.

Artikkeli löytyy Iltalehdestä.

Kommentit (5)
  1. :O voi hyvänen aika sentään. tää on tää maailma sellainen ettei kellekään saisi sanoa mistään mitään. ja aiheestakin sanotusta saa sitten suuresti loukkaantua ja vaatia korvauksia.- Ugh.

  2. Mahtavaa, et joku puki sanoiks sen, mitä eilen kelailin, kun luin tota juttuu. No onneks siltä edes pyydettiin anteeksi tätä kamalaa kohtelua 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *