Tunkekaa se joulunne jo sanonko minne

Nyt ihan oikeasti, on vasta marraskuu. Miksi tuputatte mulle nyt jo kaikkia joulukoristeita ja joululahjajuttuja ja joulukortteja? Ei nyt vielä, just vasta selvittiin juhannuksesta.

Top5 vihalista joulu edition. Spesöl.

 • Pakotettu jouluruoka ennen joulua. Koitapa käydä joulun tienoilla missään syömässä buffettia. Pelkkää perunalaatikkoa vaan tarjotaan. Ja ne perinteiset jouluruuat on vielä pahojakin, oikeesti. (En tykkää kun meidän suvun jouluruuista, tietty. Muuten ovat ihan vääriä ruokia.)
 • Se hopeinen tai kultainen pörröisä koristenauha. Ai että, se näyttää enemmänkin sellaiselta discohiletuhatjalkaiselta. 
 • Tonttulakit. Rumia, eikä sovi kelleen. Etenkään jos tonttulakki soi, siinä on pörheä karvareunus ja/tai poronsarvet.
 • Porkkanalaatikko. Niinkun ihan oikeasti, tarviiko edes sanoa miksi vihaan?
 • Konvehtirasiat. Saman makuista suklaata eri lootissa. Poislukien ne Brunbergin suklaat ja Budapestit. Ne on hyviä ne. 
 • + 1 vihattava asia: Joulusuunnitelmien kysely marraskuussa. En minä vielä tiedä. Voi olla että haluan maata kotisohvalla ja syödä pitsaa koko joulun. Ja mennä joulupäivänä salille. Tai voi olla, että otan äkkilähdön Antarktikselle. Tosin mun tuurilla pingviinit siellä tanssii muovikuusen ympärillä.

Elkääpä käsittäkö mua ihan väärin, jouluna on kivaa. Saa syyä (omia) hyviä jouluruokia, saa vaan makoilla sohvalla ja lueskella ehkä kirjaa tai katsella jotain leffaa. Ja piparkakkuja saa syyä. Ja vähän tapella hyvistä Fazerin sekoituskarkeista äidin kanssa ja pikkuveljen kanssa voi kinata mistä vaan. Mutta ei nyt vielä ole joulu! 

Tänäkään vuonna en lähetä joulukortteja.

Kommentit (15)
 1. Instrumentaariumin tai muun silmälasifirman jouluhoilottelu ”kolmet kolmet kolmet yhen hinnalla” on NIIN ärsyttävä !

 2. No höh, itse olen niin jouluihminen, että oon aina ihan ihastuksissani, kun joulu alkaa näkyä. TOSIN lokakuu on minustakin jo liioittelua mainoksissa ja koristeluissa.

  Juuri pari päivä sitten todettiin serkkuni kanssa, että onhan se nyt pimeän harmaassa marraskuussa ihanaa, kun alkaa näkyä nättejä valoja ja saa alkaa ajatella joulua ja sen mukavuuksia. (Siis ajatella, itse valmistelut kukin aloittakoon milloin huvittaa.) Jotenkin sillä joulun tulon ajatuksella jaksaa sen julman marraskuunkin loppuun paljon paremmin. Kamala ajatus, että joulua ei olisi ja marraskuussa voisi vain kauhulla odottaa niitä epätoivoisen pitkiä talvikuukausia.

  Ja joulun jälkeen uuden vuoden alkaessahan kevätkin tuntuu taas olevan paljon lähempänä.

   

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *