Ulkosuomalaiset ja sää

Suomen talvi: lunta on ja kylmää niinkon karhun persiissä.

Suomen kevät: loskaa on ja kylmää niinkon karhun persiissä.

Suomen kesä: ehkä vähän aurinko paistaa, mutta vähintään sataa räntää ja kylmä on niinkon karhun persiissä.

Suomen syksy: Viiden minuutin ruskan jälkeen onkin sitten pimeetä kun perunakellarissa ja kylmä niinkon karhun persiissä.

Yllämainitut ovat sellasia yleismaailmallisia faktoja, jotka kaikki suomalaiset tietävät. Ja tietävät miten se syö sielua kun on pimeää ja märkää ja kylmää. 

Mutta mitä tekevät ulkosuomalaiset, jotka muuttavat lämpimämmän ilmaston maihin?

ennuste.png

Kertovat miten lämmin on. Kertovat että ”meillä joulukuussakin voi kulkea bikineissä”. 

Ei hemmetti. Suomalaiset on kyllä ilkeetä kansaa. Tietävät hyvin miten Suomen kamaralla kärvistellään 11 kuukautta vuodesta (ja se 1 kuukausi on ehkä lämmintä ja aurinkoista, mutta sepä ei ole se sun kesälomakuukausi se) ja spämmäävät feisbuukit täyteen kuvia auringosta ja screenshotteja aurinkoisista sääennusteista.

Ulkosuomalaiset, ootte ilkeitä!

Kommentit (9)
  1. Kesä on täällä taattua hellettä ja aurinkoa. Lihavana hikoo kuin sika ja syksyn ekat sateet laittaa pään aivan sekasin ihanuudella. Nyt tulee se MUTTA. Talvella mistraalit raiskaa, sataa niin tanasti, joka paikka on vetistä ja pienikin auringon pilkahdus on kuin suomalaisen juhannuksen hyvä sää; aina yhtä hianoo, uutta, upeeta, harvinaista ja kivaa. Se tosiasia, että keleistä jaksais hehkutella ja päivitellä… Njääh. Joskus? Ehdottomasti, mutta … Tekis sitä silti mieli kesällä haistattaa jossain kohdin paskaakin jatkuvalle ja toivoa vaan vesisadetta. 

  2. Nauroin tälle ääneen. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *