Uutta luettavaa

Kaipaan jotain uutta. Lähinnä uutta luettavaa blogimaailmasta. Luen oikeastaan kaikenlaisia blogeja, niin fitnessjuttuja, äitiysblogeja kuin suosittuja muotiblogejakin. Ongelmaksi tässä lähiaikoina on muodostunut ehkä kaksi asiaa.

1. Samat tyypit uusilla blogeilla. Eli jotenkin kun luen jo tyypin yhtä blogia niin en jotenkaan jaksaisi lukea saman ihmisen toista blogia tai kolmatta blogia. Tietty oon ehkä vähän huono huuteleen kun pidin ite treeniblogia tämän sivussa, mutta se on tietenkin ihan eri juttu. Blogimaailmassa ja -porttaaleissa tuntuvat pyörivän vaan ne samat naamat, ja se alkaa vähän tylsistyttää. Olisi kiva jos joku porttaali ottaisi huomaansa jotain ihan uusiakin blogeja, mutta kun ei ota. Mamalife.fi aloitti tuossa joku aika sitten mutta niinko ei sielläkään sitten mitään uutta ollut.

2. Samat mainokset samoilla tyypeillä. Ymmärrän hyvin että blogimaailmassa mainoskamppikset menevät samoille tyypeille vuodesta toiseen. Tehokkaimmat ja vetävimmät tyypit saavat varmasti potkia niitä kamppanjatarjoajia oveltaan ja teipata postiluukun ettei ilmaistavara täytä koko asuntoa, mutta olisi myös kiva lukea blogia eikä mainoksia. Toiset osaavat hoitaa mainoskamppanjat ja mainokset siten että se ei ärsytä, mutta yleensä vaan ärsyttää. Erityisesti kun luet kuudetta mainosta samasta aiheesta.

Eli. Luetko jotain ihan huippua blogia? Aihe tosiaan saa olla mitä tahansa treenaamisesta äitiysjuttuihin ja käsitöistä lifestyleblogiin, kunhan se vaan ei ole ns. yksi suurista (eli saa palkkaa jostain portaalista) ja blogia ei ole kyllästetty mainoksilla ja Nelly-kollaaseilla. Auta naista kotiäititylsiössä ja vinkkaa lukemista!

Kommentit

Marsublog

Varmaan tuttuja, mutta mielestäni aivan huippuja ovat Looking for mr Darcy ja Miss Nella Jives. Kaipaan ajattelevia, lämpimiä ja inhimillisiä blogeja.

sanumaria

Jee kiitos, pistin heti seuraukseen!

Någon Annan (Ei varmistettu)

Onko sulle tutti blogi nimeltä Tyylitellen? Se menee kait lifestyleblogien kategoriaan, mutta on - ainakin minun mielestäni - jotenkin erilainen (en itse oikein välitä nk. lifestyleblogeista, ainakaan ns. stereotyyppisimmässä muodossaan). Oma elämä saattaa kyllä vaikuttaa hieman epätyylikkäältä Tyylitellen- Annan (jos muistan nimen oikein, en seuraa blogia jatkuvasti) elämän rinnalla, mutta bloggaaja vaikuttaa niin äärettömän sympaattiselta, että mitään vitutusfiiliksiä ei synny.

sanumaria

Haa, taas jotain uutta. Oon ehkä kuullut tuosta mutta en jostain syystä oo koskaan lukenut. Mun elämä ei mitään muuta olekaan nyt kun tyylitöntä, terveisin nimimerkki collegehaalari ON tyylikäs.

HeidiNK
Elämänmeno

Uh, mulla on sama ongelma. Jotenkin sitä on klikannut itsensä seuraamaan niitä blogeja, jotka muutenkin keikkuvat koko ajan esillä täällä: avaa Lilyn etusivun, niin tuntuu ettei muuta näykään kun Pupulandiaa, Kaikki mitä rakastin, Puutalobaby..... Siis hyviä blogeja, mutta olis kiva jos toi karuselli vaikka pyörittäis täällä Lilyssä vain ja ainoastaan blogeja, jotka eivät jo ole "Lily suosittelee"-blogeja. Näkis enemmän muitakin ja löytäis niitä helmiä, kuten esimerkiksi tuo yllä mainittu Looking for Mr Darcy, joka on ihan huippu! :) Juuri mietin postausta tästä, mutta kappas sää ehit eka :D Nyt mä voin vaan seurailla tätä ja poimia hedelmät.

sanumaria

Se etu siitä Lily suosittelee- leimasta on juurikin tuo karuselleissa näkyminen. Onneksi noilta osa-aluesivuilta löytää uutuuksiakin, mutta jotenkin siellä on kaikki niin sekaisin. Niinkun äitiysjuttuja olisi kiva lukea mutta mistä kategoriasta niitä sitten etsit..

HeidiNK
Elämänmeno

Niin, mä aattelin vaan kun noissa kategorioissa, jotka näkyy etusivulla on jokaisessa jo anyway 9 suosittelublogia, niin eiks se riittäs.. Karusellissa olis sit muita nostoja :)

sanumaria

Aa, aivan. Nyt tajusin :) Musta olis kiva myös että toimitus nostais muitakin kun samoja tuttuja blogeja esille. Ihan vaan koska oon ite laiska enkä jaksa etsiä. :)

Gigi
Olipahan taas..

Entäs toi oikeen reunan " Uusia kuumia blogeja"? Mä bongailin sieltä aina jotain, ja alussa oma bloginikin siellä keikkui (en kyllä tiedä millä perusteella:D) Nyt siellä ei tosin vähään aikaan oo näkynyt kun ehkä yks blogi silloin tällöin. Olis tosiaan kiva jos blogeja esiteltäs vähän laajemmin, napattais jotain tuntemattomia suuruuksia.Niitähän on täällä Lilyssäkin vaikka kuinka monta, mut rupee ny sit kahlaa aakkosjärjestyksessä.. siinä tosin se kotiäidin pikkuriiiikkinen vapaahetki mukavasti menisikin:)

Heydia (Ei varmistettu)

Ei ole mitään tekemistä äitiyden kanssa, mutta aivan uskomattoman mahtava blogi on 1001kabul! Nuori suomalaisnainen töissä Kabulissa, ja bloggaa sieltä elämän menosta Mun mielestä ainakin ihan uskomattoman mahtavaa ja rohkeaa! :)
Ja osote siis on: http://1001kabul.blogspot.com

sanumaria

Tää on jo lukulistalla, just pari viikkoa sitten kaveri linkkasi! Aivan huima tyyppi kyllä, suosittelen lämpimästi kans!

sini_kbl (Ei varmistettu) http://1001kabul.blogspot.com/

Oi, ihania kommentteja, just vasta huomasin tän! Nöyrästi kiitän ja kumarran, kiitos linkistä!

sanumaria

Sua on ilo lukea! 

MiljaK (Ei varmistettu)

Vähän erilainen äitiysblogi: 47palasta http://47palasta.blogspot.fi/. Kolmen lapsen äiti, ensimmäisellä on tuo blogin nimenmukainen 47. kromosomi. Suosittelen! :)

Oili / Ajatuksia Saksasta (Ei varmistettu) http://ajatuksiasaksasta.blogspot.com

Mulla on ihan sama ongelma! Jotenkin etenkin näin kotona ollessa on alkanut kovasti kyrsiä melkein kaikki blogit. Sitten selaa syötteenlukijaansa että joo joo joo, ei paljon kiinnosta tääkään. Nytkin luin (tai rehellisyyden nimissä en edes lukenut vaan rullasin äkkiä läpi) noin miljoona päivitystä samoista bloggarijuhlista. Blääh.

Parhaita on just semmoset pienet, elämänmakuiset ja aidot blogit. Mua ilahduttaa joka kerta, kun Elämäni sanoina, http://elamanisanoina.blogspot.de/, on päivittynyt. En kyllä tiedä onko se yhtään sun tyylinen blogi, mutta ainakin siellä on raskaus- ja kohta varmaan myös äitiyshommia. Lisäksi tuntuu vähän oudolta vinkata Lily-blogista, että varmaan jo tunnetkin tän, mutta http://www.lily.fi/blogit/taydellinen-aitiysloma on hyvä.

sanumaria

Jee, taas kaks uutta. Lilystä on tosi vaikee bongata uutta luettavaa kun jos se ei just satu kommenttiruutuun tai jos toimitus ei nosta. Kun ei sitä osioiden etusivuakaan jaksa koko aikaa tuijottaa silmämuna kovana :D

Hiili (Ei varmistettu)

Ihan samaa ongelmaa, vaikea löytää välillä uutta mielenkiintosta luettavaa :/.

Täs yks vahinkolöytö, välillä hiljasempi mut just sellasta elämänmakuu :). www.45100journals.blogspot.fi/

sanumaria

Käyn tutustumassa, kiitoksia vinkistä!

Mimosa

Nooh voisin heittää muutaman ehdotuksen.

Ekana suosittelen aina kaikille Suvin ihan törkeen hienoa blogia. Blogissa on paljon matkajuttuja, lifestylejuttuja jne. Suvin blogin valokuvat ovat jotain aivan uskomattoman hienoja.

Valeäiti kirjoittaa osuvasti ja hauskasti äitiydestä, lapsista, arjen jutuista.

Leluteekki on jotenkin tosi sympaattinen mammablogi.

Aamukahvilla siirtyi vähän aikaa sitten portaalin alle, mutta Henriikalla on niin erikoinen ja hauska tyyli, että kehotan tsekkaa. Ei todellakaan mitään perinteistä muotiblogitasoa, vaan sellanen tosi pirteä ja ihanan hyväntuulenblogi.

Käsityöblogeissa omia lemppareitani on Hupsistarallaa ja muita ihania.

Sisustusblogeissa/lifestyle ihania ovat mm. Aniliini, Sateenkaaria ja serpentiiniä, Tekemisen maku.

Keskeneräinen blogi tuo näkökulmaa sijaisvanhemmuuteen ja on muutenkin tosi symppis.

Siinäpä jotain meikäläisen lemppareita.

sanumaria

Oooh, kiitos kovasti! Paljon kiinnostavia ehdotuksia lukulistalle!

vierailija-Elina (Ei varmistettu)

http://not-the-life-i-ordered.blogspot.fi/

Ei mene mihinkään kategoriaan, mutta on hillitömän hauska. Tee-se-itse-meininkiä Pohjois-Karjalasta sarkastisesti tarkasteltuna. Sen mitä olen tätä sun blogia lueskellut (vaikken oo koskaan aiemmin kommentoinut, iik!) niin voisin kuvitella että tykkäisit.

savolaene (Ei varmistettu)

Paitsi että Leppävirta on Pohjois-Savossa, ei -Karjalassa. Ei sillä et se nyt mitenkään tarkkaa olis, tai että sillä olis kauheesti merkitystä, mut kuiteski :D

sanumaria

Joo tää on kans lukulistalla hihitettävänä!

Kao Kao

Mä teen löytöjä suurimman osan ajasta muiden blogien kommentoijien perusteella (nytkin täältä sun kommenteista klikkasin yhden auki).

Mulla on vähän sama ongelma, jotain uutta ja kivaa ois ihana lukea, teit tässä kuule palveluksen meille muillekin, kun täältä voi käydä poimimassa vinkkejä kuin kirsikoita puusta!

Mainostaisin sulle ehkä suhteellisuudentajua ja sit äitiysblogina tällainen Villasukat, raitapaita

 

sanumaria

Kiitos vinkeistä! Saa jatkossakin linkata uusia löytöjä jos tulee vastaan :) (Laiskuuden maksimointia? Ehkä :) ) 

Vieno (Ei varmistettu)

Kaikkien aikojen suosikkiblogini on tämä: http://kispe.vuodatus.net

Ainoa blogi, jonka kirjoituksia olen lukenut avomiehelleni ääneen ja joutunut keskeyttämään lukemisen monta kertaa hallitsemattoman naurukohtauksen takia. Ei päivity kovin usein, mutta onhan noissa arkistoissakin lukemista joksikin aikaa.

sanumaria

Kiitos vinkistä! 

Maira__ (Ei varmistettu)

Kispe on paras! Ja tty:läinen :) Ja Jasmon kaveri.

Mari Johanna se on (Ei varmistettu) http://www.liuskapaivassa.blogspot.fi/

Olen huomannut ihan saman. Tosin jostain erikoisesta syystä olen ryhtynyt seuraamaan Anna ja Sebastian -blogia. Syy ei ole selvinnyt.

Mutta tietenkin tämä oma blogini on ihan huikea http://www.liuskapaivassa.blogspot.fi/

Kirjallisus/kirjablogien ongelma on usein se, kuten itselläni, että paljon lukevat ja kirjoittavat ihmiset eivät jaksa päivittää blogejaan.

sanumaria

Mä yritin lukea Annaa ja Sebastiania mutta menee niin ohi jotenkin että käyn vain joskus katsomassa (jos joku linkkaa). Ja pistetään sutkin lukulistalle!

MinEna
Kasvukäyrillä

No siis tottakai tähän väliin täytyy huomauttaa #teammomfie jäsenen (kröhöm, omasta) blogista Kasvukäyrillä =D

Mutta siis huomaan, että sama ongelma vaivaa täälläkin lukemisten suhteen.

Jos ihanan positiivista mammablogia etsiskelee on myös http://hyvavoittaa.blogspot.fi vilkaisemisen arvoinen!

What else is there?

Oon harmitellut samaa puoli vuotta, tekispä joku joskus asiat eri tavalla kuin muut. Muoti eikä äitijutut ei kiinnosta paria postausta pidemmälle. 

Lilyssä oon rakastunut eniten Mangomalen - blogiin , haluaisin löytää muitakin samanikäisteni blogeja joissa pointtina on pään sisältö ja aikuiseksi kasvaminen, ei vaatteet.

What else is there?

Lisään vielä että Aamukahvilla - blogi on kyllä ihana mutta sinnekin kaipaisin enemmän syvällisyyttä, en vaan just niitä "kävin söpössä kahvilassa söpöissä kirpparivaatteissa " -juttuja :D

Ilana

Mun suosikkeja jo vuosien ajan on olleet tanssivan kollegani Liinan La Plus Douce ja DIY-juttuja tekevän lääkäriksi opiskelevan Marikan Mrs. Lakeus. Molemmissa on sellainen leppoisa, kaunis ja aito tunnelma.

Oi mutsi mutsi / Elsa (Ei varmistettu) http://oimutsimutsi.bellablogit.fi/

No mun yks suosikki on http://karkelokukka.blogspot.fi/

Aloin tuossa miettimään onko se tosiaan niin, että portaaleissa on häiritsevyyteen asti mainontaa ja laskin omat yhteistyöjutut kuukauden ajalta. 32 päivää taaksepäin selattuani yhteistyöjuttuja oli 4 kpl, yhteensä 3 yritykselle :) Sitten taas menin sun blogin etusivulle ja laskin että siellä on samaan aikaan Trendin, Tuulilasin, Citymarketin ja Herbinan mainokset. Tää on varmaan suhteellista, miten asian näkee, mutta musta tuntuu että tää sisältömarkkinointi joka hyödyttää myös bloggaajaa enemmän on se punainen vaate kun taas vaikkapa bannerit on ihan jees, vaikka niistä ei bloggaaja nettoaisikaan mitään. Siis kun tuosta "blogia ei ole kyllästetty mainoksilla" lauseesta tuli mieleen myös sun oma blogi :D

Ymmärrät varmasti pointin, tuun tänne jatkossakin vaikka sivu onkin oikeasti ihan täynnä mainoksia ja tykkään blogistasi siitä huolimatta, että ne tuossa vilkkuu. Toivon, että myös sä tykkäät blogistani, vaikka keskimäärin yli 30sta kuukausittaisesta postauksesta n. 4 postausta on tehty yhteistyössä jonkun yrityksen kanssa. Se näes mahdollistaa mulle tällä hetkellä 4-päiväisen työviikon ja oikeasti ihan mielekästä tekemistäkin :)

empuska

Paitsi että palveluntarjoajan mainokset voi blokata joko ihan fyysisesti tai mentaalisesti (kuinka moni oikeasti huomioi Naamakirjan oikeaa laitaa?), sisältömarkkinointiin ei toimi edes ydinpommi. Siksi jotenkin kohtuutonta verrata keskenään, kun toista ei voi jättää huomiotta, ellei kirjoita kissankokoisin kirjaimin, että täällä mainostetaan jotain (joka nyt on sanomattakinselvää, huonoa mainontaa).

sanumaria

Mulla on käytössä Adblock joka nohevasti sulkee mun puolesta silmät noilta Lilyn mainoksilta. Ja varmaan ymmärsit mun tarkoittavan juuri niitä sisältöyhteistyöpostauksia sillä "blogia ei ole kyllästetty mainoksilla". Mun mielestä on hienoa että niitä on ja että toiset tienaa niillä omaan kukkaronsa lisää, mutta niissäkin on rajansa. Neljä kuukaudessa on vähän, kolme viikossa alkaa vähän ärsyttää ja viisi viikossa poistaa blogista jo kivan sisällön. Lisäksi kyse on siitä, miten ja millaisia mainoksia tekee. Jotkut osaavat mainospostistakin tehdä kiinnostavan.

Ja mitä tosiaan tulee Lilyn mainoksiin, mä en voi vaikuttaa niihin, mä en suoranaisesti hyödy niistä (välillisesti kylläkin), mainoskamppikset täällä menee suosituimmille blogeille, ja monesti mua vituttaa kun huomaan että mainostan jotain autovahaa tai mitä ikinä. Lilyssä kiva yhteishenki kirjoittajien kesken ja se on lähinnä ainoa syy miksi en oo vaikka bloggerissa. Ja se että täältä on törkeän työläs siirtää vanhoja posteja. 

Mutta joo, mainoksia täälläkin on. Tarkennetaan että etsin sellaista lukemista jossa sisältönä on muutakin kuin yhteistyöpostauksia yritysten kanssa.

 

Elsa / oimutsimutsi (Ei varmistettu) http://oimutsimutsi.bellablogit.fi/

Tossa just luin yhdestä amerikkalaisesta tutkimuksesta, että 7/3 on hyvä suhde sisältömarkkinoinnissa ettei se ala vituttamaan lukijaa ja tuo on mustakin aika hyvä raja. Kieltämättä nimittäin alkaa itseäkin ottamaan päähän jos joka toinen postaus on yhteistyössä. Mutta just tää on myös ihan hyvä tietää, että vaikka portaalibloggaajat on se pahan alku ja juuri sisältömarkkinoinnissa, ei sitä markkinointia kaikissa portaaliblogeissakaan ole mitenkään tolkuttomasti. Esim omassa duunipaikassani yritetään pitää se sisältöyhteistöiden määrä ihan maksimissaan viidessä/ kk/ bloggaaja, koska meille on todella tärkeää että lukija viihtyy ja ettei myöskään mainokset syö toisiaan. Sit kuitenkin olen se portaalibloggaaja jonka sisältö on täynnä yhteistöitä, ihan vaan siksi että bloggaan portaalissa ja teen yhteistöitä. Ja se mua itseäni harmittaa tosi paljon, että portaalibloggaajat mielletään joksikin yhdeksi ryhmittymäksi, jonka sisältö on pelkkää mainosta kun todellisuudessa se on ihan bloggaajasta ja portaalistakin kiinni.

sanumaria

Ei se että bloggaako joku porttaalissa vai ei vaikuta siihen luenko mä blogia vai en. Päinvastoin, monesti portaalin kautta on helpompi löytää luettavaa. Mutta se mihin mä oon kyllästynyt on se että kun luet kuudetta kertaa saman mainospostauksen samasta tuotteesta/tapahtumasta viikon sisään. Mutta minkäs teet. 

SatuKoo (Ei varmistettu)

Tunnetila http://tunnetila.refashion.fi/
Tohkeissaan http://kotivalossa.blogspot.fi/
Luumutar http://luumutar.blogspot.fi/
Kaitaliina http://kaitaliina.blogspot.fi/

Siinäpä joitain, joita itse tulee seurailtua.

---- (Ei varmistettu)

Tää on ollu erilainen seurattava http://ostermyranaurinko.blogspot.fi
Tuntuu omat rojektit pieniltä...

Laurella
Pilkku otsassa

Oon härski ämmä ja linkkaan oman blogini: http://mennentullen.blogspot.fi/ tuosta noin!

Ei ole suuren lukijakunnan fäshönblogi, ei. Vaikka on siellä mun naamaa ja kosmetiikkaa aika rivot määrät. Heh. 

allie (Ei varmistettu)

Vähän myöhässä vastailen, mutta tässä muutamia omia suosikkeja:

Lost in a spotless mind http://lostinaspotlessmind.com Tyyliblogi, mutta erilainen sellainen. Maria keskittyy enemmän vinkkaamaan miten löytää omalle kropalle sopivia vaatteita yms. Tykkään hurjasti!

The Nife en l'Air http://the-nife.blogspot.fi/ Kalin matkaa yksinkertaisempaan elämään. Jään usein pohdiskelemaan näitä kirjoituksia pidemmäksi aikaa.

Wicked Sweet Kitchen - http://www.wickedsweetkitchen.com Ihan tajuttoman hyviä reseptejä (suomeksi). Kuvat on niin ihania, että näitä kelpaa lueskella vaikkei mitään leipoisikaan :D Makeaa ja suolaista. Vakiopaikka, jos on juhlat tms ja pitäisi tehdä jotain tarjottavaa.

Palava rakkaus, pikkusydän http://palavarakkauspikkusydan.blogspot.fi/ Tykkään kirjoitustyylistä ja puutarhajutuista

Kommentoi