Varovasti, rauta painaa

Etkaisäänymuavarte

Vihdoinkin pääsin sinne salille. Oon jo nähnyt untakin liikkumisesta, että lienee turvallista sanoa että oli vähän paljon ikävä.

Trikoot mahtuivat vielä jalkaan, niin ehkä peli ei ole menetetty. Otin ihan rauhallisesti (koska PT-ihminen oli myöskin salilla ja kyttäsi että en ala riehumaan siellä prkl) ja nautin kyllä joka hetkestä. 

Paitsi siitä hetkestä, kun mun viereen tuli kiertoharjoittelijapainojenkolistajamies. Se latasi kyykkytankoon painot, penkkipaikalle painot ja aloitti maastavedot. Ja joka toiston jälkeen kolautti painot maahan. ARGH! Kuuden toiston jälkeen kaveri katosi näköpiiristä noin viideksi minuutiksi, eli se varmaan teki jotain kiertoharjoittelujuttua. Varaten ainakin kaksi paikkaa. Oon lukenut liikaa Pakkista, koska alan bongailemaan salilta noita ärsyttäviä tyyppejä :D Kohta varmaan kirjoittelen itse sinne Pakkotoistolle...

Mutta se varailu. Varaatteko te paikkoja salilla? Mä saatan liikeparissa varata kaksi laitetta/penkin+käsipainot/kahdet käsipainot, mutta yritän olla jumittamatta sitä suoritustani kauheen pitkäksi. Ja jos on paljon jengiä salilla en vaan sitten tee liikepareja vaan perussarjoja.

Varailu, ärsyttääkö? Painojen kolistelu, ottaako päähän? Mitenkä on?

Kommentit

tiiti
ite puin

Kyllähän ne painot mavessa väkisinkin kolahtaa, jos ei tykkää tehdä sitä laskuvaihetta hitaasti/tosi hallitusti. Itselläkin ne painot kolahtaa ja tosiaan joka kerta, koska sen painon pitää osua joka toistolla lattiaan.

 

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Siinä on sillai ero että osuuko ne painot maahan vai pamauttaako ne :) Tää kaveri oli pamauttelija. Ehkä se sai siitä takaisinpompusta vauhtia?

pahatapa (Ei varmistettu)

Mä yritän välttää turhaa kolistelua ja paikanvarailuja, mutta oon välillä niin koomassa etten vaan huomaa huonoa käytöstäni.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Painojen kolistelu ei olis totuudennimissä kyllä haitannu yhtään, jos mulla olis ollut napit korvissa ja musa raikanut :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Jenkit pääsääntöisesti jättää aina kaikki painot tankoihin lopetettuaan kyseisen liikkeen. Voimia riittää siis limppujen lataamiseen tankoon, muttei siihen, että ottaisi ne tangosta lähtiessään pois. Todella rasittavaa poistaa sata kiloa laikkoja tangon päistä ennen kuin pääsee itse tekemään omia juttuja. Vaikka käyhän se toisaalta alkulämmittelystä. Mutta silti.

Edellä mainitusta syystä on siis joskus vaikeaa tietää onko jokin laite varattu vai ei. Pitää sitten aina kysäistä jossain lähistöllä hääräävältä, että onko tuossa tänään tehnyt joku jotain vaiko ei. Ja sitten taas joskus, jos hilpaisen sarjan välissä juomassa, niin eiköhän joku urvelo ole vienyt mun paikan, siitäkin huolimatta, että olen jättänyt penkin selkänojalle tai viereen oman, äärimmäisen hikisen pyyhkeeni ja muuta sälää...

Eli lyhyesti sanottuna: ärsyttää. Kaikki.

Tyhjä

Meidän salilla oli yhteen aikaan ongelmana se, että jalkaprässiin porukka jätti 50kg kiekkoja paikoilleen. Eihän niitä kaikki edes saanut pois. Itse kyllä otan aina kaikki painot pois teen sitten mitä vaan ja kuinka pienillä painoilla. Toki jos joku on jo jonottamassa "harvinaista", niin kysyn jätetäänkö jonkinlainen määrä tankoon jo valmiiksi. Varsinkin isot pojat ovat mielissään, kun pääsevät siinä kohtaa sanomaan, että "älä ota mitään pois" ja alkavat lämmittelemään.

Noita mavessa "poukuttajia" löytyy varmaan joka salilta. Olisihan se raskasta jarruttaa painojen laskemista ja uuteenkin toistoon lähteminen olisi raskaampaa. Eihän silloin voisi laittaa niin paljoa painoja! Sen on kuitenkin tärkeää laittaa mahdollisimman paljon. Ja kolistelematta jollakin saattaisi jäädä huomaamatta se kunnioitettava painomäärä.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Varaajat ärsyttää kaikkein eniten. Just pari viikkoa sitten katsoin salilla, että okei, penkki on vapaa, missään ei näy pyyhkeitä eikä painoja, menenpä tähän. Sain säädettyä penkin ja haettua omat painoni, kun keski-ikäinen mies ilmestyy viereen ja sanoo: "hei tota mä olin siinä". Mistä helvetistä mä voin sen tietää ku sä et oo ollu tässä viiteen minuuttiin??? PRKL. Ja painojen laitteisiin jättäjät ärsyttää kanssa.

Hear Hear!

Voi kyllä. kerran salilla kyttäsin pääsyä smithiin, jota joku kiertoharjoittelija varasi. tein sitten odotellessani kaikkea muuta, mutta aina, kun ajattelin, ett hha, nyt vois olla mun vuoro, niin tytsy olikin taas suuntaamassa paikalle. Ja se varasi yhtäaikaa varmaan neljä paikkaa.

Tuo on tosin yksi hyvä puoli nistensaleissa: kukaan ei koskaan jätä tankoihin sellaisia painoja, joita ei saisi itse pois.

Painojen kolistelu ei ärsytä (tai sitten en vaan ole vielä törmännyt tarpeeksi pahoihin kolistelijoihin), mutta paikkojen varaaminen on harvinaisen ärsyttävää. Itse varaan satunnaisesti kaksi paikkaa kerrallaan, mutta vain jos salilla on tarpeeksi vähän porukkaa. Ruuhkasalilla ei tulisi mieleenkään, mutta aamuisin/keskipäivän tienoilla onnistuu.

Unska (Ei varmistettu)

Ite pääsen onneksi käymään nykyisin salilla aamuisin tai päivällä kun porukkaa ei ole paljoa paikalla. Ei tarvi enää ärsyyntyä varailijoista. :D Ja voi ite tosiaan varata ne kaks paikkaa itelle, toki antaen jonkun tehdä välissä omia sarjoja jos tarve on.

Nuo painojen jättäjät kyllä ärsyttää, oonkohan käyny samuelin kans samalla salilla, koska aikaisemmassa paikassa jossa kävin oli sama 50 kg kiekkojen jättäminen prässiin tyypillistä. Itelle vielä hentoisena tyttönä se ei ollut mitenkään helppoa kiskoa ja raahata niitä paikolleen. Pariin otteeseen sen tein, vaivalloisesti, samalla kun ukot kahto vierestä tekemättä minkäänlaista avuntarjousta. Niiden muutaman kerran jälkeen siirryin suosiolla kyykkäämään tai "istumaprässiin", mikä oli huomattavasti helpompaa ku eka raahata ne viiskymppiset paikoilleen kiekkotelineeseen.

Tyhjä

Ko. sali sijaitsee Suomen länsirannalla.

Kommentoi