Vauvagear

Ennen oli kyllä helpompaa. Lapsi lykättiin kapaloituna kainaloon ja päivän viihde oli siinä. Joku ehkä jossain keksi antaa kävyn leikkikaluksi, mutta jos näin kävi niin tieto ideasta levisi ainakin suhteellisen hitaasti. Ja töitähän lapsi alkoi tehdä heti kun lapio pysyi kädessä. Nykyisellään kun meillä on tämä internet niin sitä alkaa pohtia että mitähän kaikka tenaville pitäisi hankkia että kouluun mennessä ne osaavat kävellä, pelata shakkia ja lukea Dostojevskia. 

Leikkikaaret meiltä löytyy, samoin sitterit ja leikkimatto. Mutta mitäs sanotte, pitäisiköhän hankkia kintaat vessassa käyntiä varten? Tai "tummy time" -tyyny (vai riittäisiköhän vain rullalle kääritty pyyhe)? Tai sitteri + iPad -kombo? Tai oma suosikkini Nurse me tender -valjaat, jotta pullosta syöminen olisi kuin imettämistä?

(kuva, kuva, kuva, vastaava tuote

Ei mutta tosissaan. Tyypit täyttää kohta kolme kuukautta, ja jotain viihdykettä sen ikäisille varmasti on. Probleema on vähän siinä että leluja ja muita on niin juutaksen paljon, enkä tiedä että mitkä on ihan turhia ja mitkä ei. Kun tuplana pitää hankkia niin tuotteen pitää olla nerokas, monikäyttöinen ja oikeasti hyödyllinen. Ja mielellään halpa :D No riittää että voin etsiä tuotetta erilaisilta nettikirppareilta ja muualta. Että kaikki vinkit otetaan vastaan ilomielin! 

Esimerkiksi tällanen olis kyllä todella kätevä, vai mitä sanotte?

(idea ja tuote)

Kommentit

Maisteri (Ei varmistettu)

No siis lelupuolella alle vuoden ikäiset on aika helppoja - tyyliin pakasterasia tai vessapaperihylsy kelpaa yleensä parhaiten. Ehkä yhdet semmoset pehmolelut kannattais olla, joissa on a) värejä b) jotain mitä voi jäytää ikenillä (jalkoja, tuntosarvia, pesulappu) c) jotain mikä pitää jotain jännää ääntä (rapinaa, kilinää, kolinaa). Hammasmeiningeissä meillä toimi parhaiten semmonen vettä sisältävä purulelu, joka laitettiin jääkaappiin ja se sit kylmänä viilensi ikeniä kivasti. Sitten kun tyypit istuu, niin puupalikat ja joku mitä voi heilutella (=helistin, hernepussi, ei vasara). Seisojalle joku mitä voi työntää (koska muuten ne työntää kaikkia mahdollisia huonekaluja ja lattiat kiittää). Aika vähällä leluarsenaalilla oikeesti pärjää.

Leluosasto on ollu semmonen, että juuri mitään ei oo vieläkään (kohta 3 vuodessa) tarvinnu hankkia itse (paitsi Legoja, koska ne ei oo pelkästään lapselle ;). Kaverit lahjoittaa mielellään vauvaleluja nurkistaan, kirppareilta löytyy hyväkuntosta kamaa ja loput tulee lahjoina. Teillähän on esim. semmonen Amerikan-kummitäti, eikös siltä vois pyytää lähettään jotain?!

sanumaria

Entäs sitten se ei-leluosasto? niinko mikä syöttötuoli on se mistä tulee superurheilijoita ja mikä tyyny pitää olla vaunuissa että tulee shakkimestarilapsi?

Maisteri (Ei varmistettu)

No siis syöttötuoliksi suosittelen semmoista, jota voi käyttää pidempään kuin puoli vuotta, eli joku semmonen, jonka saa tavallisen pöydän ääreen (eikä siis erillistä tarjotinpöytää siinä). Mutta siis periaatteessa: kunhan saavat jossain ruokaa :)

Ruokalappuja (konepestäviä!) kantsii olla useampi, samoin lusikoita. Muovilautaset kantsii hankkia siinä vaiheessa jos likat näyttää lautasenheittelyn elkeitä (mutta posliinilautaset on painavampia eli vaikeempia heittää...). Minigrip-pusseja joka mahdollisessa koossa, trust me.

Ai niin ja sitten kun ne alottaa päiväkodissa, niin repun pitää olla tummanpunainen Kånken Mini. Niin Estellelläkin oli.

emmio (Ei varmistettu)

Nythan on niin etta naissa alykkyys asioissa tuossa kaarylevaiheessa riittaa etta vanhemmat on fiksuja. Jalkikasvu kylla nappaa nopeasti esimerkista kopin ja vilahtaa vanhemmistaan ohi noin nanosekunnissa (nimimerkki viisivuotiaamme korjasi rikkoutuneen tietokoneemme; 'Kato aiti painat vaan tata (virta)nappia').

Mutta siis siita varustelusta, syottotuolin suhteen tulet kuulemaan loputtoman litanian Stokken erinomaisuudesta (ei huolta; kumpi tahanasa malli on oikea valinta). Itse kuitenkin onnittelen itseani paivittain loistavasta valinnasta, lompakkorajoitteisena kun paadyimme Ikean Antilooppiin. Muovituolin meinaan voi nostaa niine hyvineen kuumaan suihkuun ja parissa minuutissa tuolin pinnalta katoavat ihan itsekseen kaurapuurot ja muut betoniakin lujemmassa istuvat beben herkkuhetkien jaamat. Sitten ma vaan nauraa kakatan kun blogimammat kirjoittaa kuinka ne kaytti taas tanaan tunteja niiden Tripp Trapin kolojen siivoamiseen :-D

Seregi
Sekaisin Seregistä

Taas lapseton huutelee: eikös se Ikean syöttis ole kuitenkin niin kevyt, että sen voi vahingossa kaataa, kun lapsikin on siinä vielä kyydissä?

Katie
Aika kypsä äidiksi

Ei voi! Jalat levenee siihen malliin, että kestää yllättävän hyvin pystyssä raivokohtauksen koittaessakin (siis lapsen). Mäkin liputan Antiloopin puolesta, jos tuoleja tarvii tuplasti. Siihen muuten saa myös irrotettavan tarjottimen, joka musta ainakin on ihan kätsy noin alle vuoden vanhalle. Ne tuolit menee päällekkäin tai jalatkin irrottaa nopsasti, jos pitää piilottaa kaapin perälle tilaa tarvitessa.

Ja meillä siis on myös TrippTrapp. Siitäkin tykkään, mutta on ne kolot rasittavia... Ja hintaeroa on se, mitälie, toistasataa euroa uutena.

Katriina K-M (Ei varmistettu)

Sähköjohdot, vanha näppis, puunpalaset, pöydän alla olevat ruoanmuruset ja äiskän taikinakulhokaappi. Ihan hittejä.

Oili / Ajatuksia Saksasta (Ei varmistettu) http://ajatuksiasaksasta.blogspot.com

Meidän pikkumies on nyt reilut kolme kuukautta vanha. Lelun lelua ei olla hankittu itse, kun eihän niitä nyt tässä vaiheessa vielä olla juuri tarvittukaan, mutta jotain ollaan saatu lahjaksi. Tähän mennessä ainoa, missä on oikeesti järkeä, on semmonen ensikirja vai mikähän se on nimeltään - siis kangaskirja, joiden sivujen sisällä on jotain ihanan rapisevaa. Se kun on aika kevyt niin tarttumiseen tottumatonkin jaksaa tarttua ja/tai tökkiä kirjaan, ja se ääni on mitä ilmeisimmin aika lumoava :) Eilen kylässä olleella kaverin viisikuukautisella ei ollut juuri sen enempää leikkijuttuja kuin tuolla meidänkään muksulla. Jotain rapisevaa, värikästä ja suuhun sopivaa, siinä kai se tärkein :)

Mä oon täällä lähinnä miettinyt, mitä ihmettä ton ikäiselle laitetaan syksyllä ja keskieurooppalaisen leutona talvena päälle. Vaatehankinnoissa ollaan jotenkin ihan ulalla. Syksy yllätti aloittelevan äidin!

sanumaria

Hahaha :D

Jep, noita käyttämällä saisitte varmasti tytöistänne huippuvoimistelijoita :)

sanumaria

Vähintään :D 

edgybeauty
Edgy Beauty

Mulla ei edes ole lasta eikä halua moiseen, mutta silti haluan nuo potkurattaat.

PoniN (Ei varmistettu)

No mää mietin, että onko noi tarkotettu urakeskittyneen citynaisen imagon buustaamiseks, että jollakin tavalla näytetään että lapsia on kyllä tulossa, mutta hoidan tän toimarihomman ensin? Tai jonkinlainen feministinen kannanotto, että lasten kuljettamiseen tarkotetut välineet käy myös lapsettomille potkulaudan korvikkeena? (noihin saisi kylklä kätevästi vaikka kauppakassit)

Tai sitten se lapsi on vaan pudonnut noista matkalla, jos se on ollut koliikkinen, niin se selittäisi äidin hurmioituneen ilmeen.

edgybeauty
Edgy Beauty

Ja siis meneehän tuohon muutakin kuin lapsi, kun tarpeeksi uskoo.

Hahah ihanat hygienia hanskat, koskaan ei voi olla näköjään liian hysteerinen noitten bakteerien kanssa :D 

Meillä puolvuotias likka, ja oikeastaan leluja ei olla ostettu paitsi puuhamatto, "kalapiano" ja muutama helistin. Onnellisempi välillä kun saa nuolla keittiönpyyhettä tai rapistella leivinpaperin palasta, toimii siis paremmin kuin lelut!

Meillä oli jossain kohtaa kun neiti oli 3-4kk niin tabletti pinnasängyssä kun meni nukkumaan, siitä soi jotakin pilipali musiikkia semmosen hypnoosivideon kera.

Pehmokirjat..? :D 

Jossei olisi omaa vanhaa syöttötuolia tuunattu niin oltaisiin hommattu Ikean tuoli (se muovinen) kätevä tosiaan kun heittää vaan suihkun alle, ei tarvi hinkata. ja ihan siistin näkönenkin. Itse en jaksanut ajatella että pitää tuolin ajaa asiansa sitten monta vuotta eteenpäin, hommataan kirpparilta sitte seuraava penkki-tuoli-mikä-lie :)

Junnu (Ei varmistettu)

Eikös noi leiki jo keskenään - Frank Papan sanoin: "Kosketelkaa toisianne" :) Vakavammin ottaen, meillä on menty tossa iässä aika pitkälle sellaisilla viihdykkeillä, joita voi heitellä, syödä ja hakata ilman pelkoa siitä että paikat hajoo - pehmeitä, värikkäitä ja aanekkäitä helistimiä, palloja, kirjoja yms. Yleisesti ottaen tuntuu siltä, että vauvat on siitä fiksuja että ne 1) tulee vähästäkin huomiosta aika onnelliseksi 2) osaa keksiä myös itelleen viihdykettä jos on virikkeitä saatavilla

Vau mikä vauva!

(Jos tosissani alan miettiä noita imetyspulloruokintavaljaita, niin nimenomaan, mitä helvettiä. Pullo kädessäkin asennon saa jotakuinkin samaks kun imettäessä (jos haluaa), vauva ei taatusti kuvittele imevänsä rintaa vaan sen takia että se on millin lähempänä vanhemman vartaloa tms. Onks tässä joku imetys=läheisyys, pulloruokinta=vauva syötetään toisesta huoneesta kurotellen eikä pidetä koskaan sylissä? Ja joo en todellakaan avannut linkkiä pätevien perustelujen toivossa.)

Tuolla alussa oli aika hyvät neuvot: jotain värikästä (ilokseni "värikäs" voi olla myös muutama perusväri, ei tarvi olla shokeeraava kaikkien sävyjen purskaus), jotain jota voi imeskellä/pureskella ja jotain josta kuuluu ääni (siis joku rapina tms, ei sellanen koneistettu maijal oli karitsa, jossa ei oo volumenappia). Yhdistettynä värikäs ja jyystettävä on eräässä perheessä ollut ikean(?) muovinen(?) jääpalamuotti eri väreissä (vaikka siitä vauva tietysti saa kaikkia niitä myrkkyjä mitä muoveissa on) ja rapisevaa sanomalehti (paperihaavat, vahdi vauvoja herkeämättä). Leikkimatoissa ja sellasissa pehmokirjoissa usein yhdistyy nää kaikki myös.

(Jos joku miettii käytänkö liikaa sulkeita, niin en.)

aie (Ei varmistettu)

Apua kun en tajunnut kolmisen vuotta sitten lasten vauva-aikana mitä kaikkea olis voinu ostaa! Olis lapsoset varmasti neroja nyt jos olisin tajunnut niitä koulia jo kehdosta. Mutta meillä on ollut tosi vähän leluja, kai. Hittejä siinä vaiheessa kun lapset makoili mahallaan oli sellaset rahisevat pehmokirjat, joista joku jo mainitsi. Yhdessä oli "peili", mikä oli aika jees. Sellaset Ainu-pupuhelistimet pojat sai lahjaksi, niistä lähti joku ääni kun puristi/hakkas. Ne oli siis sellaset pehmeät pötkylät ja iso hitti, just eilen katottiin videota jossa toinen lapsi hekottaa ihan hulluna aina kun se ääni tulee. :D Jossain vaiheessa maitopurkit oli parasta, myös pilttipurkin kannet ym., sälä varmasti toimii.

Kolmikuisina lapset tais lattialla köllötellessä tuijotella jotain eläinmobilea joka oltiin viritetty lamppuun ja koitti huitoa sitä. En yhtään muista mitä muita "virikkeitä" on niille siinä vaiheessa annettu, kai jotain? Niin ja syöttötuolina kannatan ehdottomasti Ikean Antilooppia kanssa! Ainoa miinus jalat jotka harottaa niin että niihin tottumaton saattaa muutaman kerran kompastella, mutta muuten ihan loistava: lika irtoaa helposti (viimeistään suihkussa), simppeli, ja mikä parasta, siinä on tosi hankala kiipeillä sitten isompana (eli lapsi ei pääse itse livohkaan).

Löysin vasta blogiisi ja kylläpä tulee muistot mieleen! Meillä siis jo kolmevuotiaat kaksoset ja niiden vauva-ajasta tuntuu olevan ikuisuus. No, nyt uudella kierroksella ja vaan yksi vauva tulossa. Odotan niin paljon helpompia aikoja kun on vaan se yksi hoidettavana, saas nähdä.

Seregi
Sekaisin Seregistä

Itse olen ostanut lapsia saanneille kavereille sen kuuluisan Sofie le giraffe - lelun, joka ymmärtääkseni sopii heti ensimmäiseksi leluksi ja stimuloi jotenkin lapsen aisteja. Kivannäköinen ja äidit ovat ainakin olleet tyytyväisiä. Ko. vauvat eivät ole vielä sanoneet mitään, jollei äää äää ole hyväksynnän merkki :)

Nina Enroth

Meillä on rähinäsäkissä aka hoitolaukussa aina yksi sellainen helisevä örkki, jossa on muovikahvat. Puruleluhelistin, maybe? Ja yksi pahvinen pieni kuvakirja. On osoittautunut hyväksi setiksi. Ehkä luo myös jotain turvallisuuden tunnetta, että omat samat lelut on aina mukana, vaikka paikka vaihtuu? 

Kommentoi