What’s your number?

Me insinöörit tykätään numeroista. Siihen nähden on aika jännä, että yliopistomatematiikka ei juuri tarjonnut numeroita, siellä pelattiin kirjaimilla. y=a/x ja niin edelleen. Ne numerot mitä sieltä sai, oli arvosanat, ja nekin yleensä menivät ihan sujuvasti kahdella. Ykkönen tai nolla

Kolme on se luku, millä voi mitata allekirjoittaneen tapailusuhteita. Ei seurustelua oikeastaan, mutta sellasta hengailua. 

Viisi on sitten taas se luku, notta montako varsinaista ihan oikeaa parisuhdetta mulla on ollut. Sellaista joista luulin ettei ne ikinä lopu. Kylläpä ihminen osaa olla väärässä. Viidesti.

10 on se määrä, millä (toistaiseksi) tehdään rintabiisi BodyPumpissa. 2x10xtanko on se määrä, millä tehdään askelkyykyt kun halutaan kyykkyjen jälkeen vielä vähän tehdä lisää jaloille.

12 on se määrä, mitä tehdään toistoja. Tai 15. Jos pääsee 15, voi siirtyä isompiin painoihin ja tehdä taas 12.

Numerot tuli mieleen oikeastaan siitä, että kävin kehonkoostumusmittauksessa tänään. Sellanen, kyllä te tiiätte. Se kertoo että näin paljon sussa on vettä ja näin paljon rasvaa ja näin paljon lihasta. Sellanen suurinpiirtein arvio. No jännää tässä oli se, että kun sai kerran numeroita pyöriteltäväksi niin sain miettimisen aiheeksi seuraavaa:

Alkuoletuksena on se, että haluan säilyttää nykyisen lihasmassani. Onhan se nyt perkele kovalla työllä ja hiellä hankittua. Katsotaan, mitä tapahtuu jos haluan saada rasvaprosenttini viitearvojen keskiväliin. Ikäiselläni naisella viitearvot ovat 21-30%. Eli jos saisin rasvaprosenttini näyttämään lukua 25%, BMIni olisi 27,5 (lievästi lihava). No ok. BMIt menevät siis niin että normaalipaino on arvojen 20 ja 25 välissä.

Jos en halua olla lievästi lihava, vaan haluan normaalipainon alueelle tuolla BMIssä, what’s going to happen? (Paitsi ankaraa laihdutusta, toki.) Lihasmassa säilyy, rasvaa siis lähtee. Jotta olisin normaalipainon alueella BMIn puolella luvulla 24, rasvaprosenttini olisi huikeat 13%

Tästä voi nyt sitten kukin laihduttaja miettiä, että olisiko syytä käydä mittaamassa omat arvonsa ennen kuin asettaa kilotavoitteita. Mulla ainakin meni uusiksi. Pistää miettimään.

n589098042_682245_629.jpg

Ja lisäksi opin, että mun vasemmassa jalassa on 100g vähemmän lihaksia kun oikeassa. Ihanan pikkutarkkaa ja turhaa! Ja paljon numeroita!

Kommentit (5)
  1. Siinä on jotain niin lohduttavaa kun voi tutkia numeroita ja piirtää käppyröitä. Ja hei, kaikki se aika on pois pahanteosta 😀

  2. Jepjep, nippelitiedon toivossa minäkin hankin itselleni sen supervaa’an, joka kertoo kaikkea aivan liikaa. Huomen aamulla olisi seuraava mittaus. Jännittää, sanoi mummo, kun kahvimerkkiä vaihtoi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *