Ylipainoinen = idiootti

Lienee taas se aika vuodesta, kun pitää laihduttaa tai kertoa miten ei laihduta. Näitä aikojahan on vuodessa useampi: joulukilojen pudotus (joulun ja uuden vuoden välissä), kesäkuntoprojektilaihdutus A (helmikuussa), kesäkuntopaniikkilaihdutus B (toukokuussa) ja lomakilojen pudotus (elokuussa). Sitten on vielä vuodenajasta riippumattomat morsiusdieetit ja raskauskilojenlaihdutukset. Laihdutusaiheisten juttujen lisäksi samoihin aikoihin erityisesti blogeissa kirjoitetaan paljon siitä miten ei laihduteta vaan ollaan ylpeitä omasta vartalosta sellaisena kun se on. 99% ajasta näiden "rakasta omaa kehoasi"-postausten kirjoittaja on paremmassa fyysisessä kunnossa ja näyttää paremmalta kuin 80% ihmisistä, eikä ole ylipainoinen. Se on helppo jeesustella kun itsellä ei ole mitään tarvetta laihduttaa ylipainosta normaalipainoon.

Se mikä mua ärsyttää näissä laihdutusaiheisissa jutuissa tiivistyy oikeastaan kahteen asiaan.

1. Ylipainoista pidetään tyhmänä.

2. Vedetään mutkat suoriksi ja kuvitellaan että jokainen laihduttaja haluaa näyttää fitnesskisaajalta.

Fakta on se, että laihduttaminen ei ole kivaa. Jos laihduttaminen olisi kivaa, se ei olisi yhtään niin hankalaa ja vaikeaa ja ihmiset onnistuisivat siinä. Mutta on kivampaa istua perjantai-iltana kaljalla tai syödä pekonia, kun elää kurinalaisesti ja vältellä kaikkia herkkuja. Minä voisin elää herkuilla ja pärjäisin vallanmainiosti loppuelämäni ilman yhtäkään tomaattia. Mutta kun ei se onnistu sillai, se laihdutus. Ylipainoinen ihminen ei ole tyhmä, kyllä hän tietää miksi on lihava. Ja jos ei tiedä, niin ei se tyhmyys kyllä katoa laihduttamalla. Kyse on lopulta siitä että voittaako halu laihtua mukavuudenhalun. Ettekä tule nyt tänne selittämään miten "terveellinen ruoka on hyvää ja kivaa ja taatelit korvaa kyllä suklaan helposti ja raakaruoka hei raakaruoka ja liikunta on niin kivaa". Niin paljon kun minäkin liikunnasta pidän, niin mielummin jään kyllä sohvalle istumaan kun lähden sateeseen lenkille. Kun tässä nyt rehellisiä ollaan.

Tuohon toiseen kategoriaan menee Sami Sundvikin juttu Iltalehdessä (vitutti). Voi jeesus. Ihan oikeasti, mua vitutti jo pelkkä otsikko "Yksinkertaista painonhallintaa naisille". Painonhallinnasta puhutaan ja puhutaan terveellisestä ruuasta, mutta samalla viljellään tekstin sekaan kuvia fitnessnaisista sixpackit ojossa tekstin "this is sexy" vieressä. Ehkä eniten oikeasti kävi harmittamaan tämä kohta:

"Tehokas salitreeni tarkoittaa vapaita painoja ja raskaita perusliikkeitä. Se ei tarkoita body pumppia, juoksumatolla kipittämistä eikä kiertoharjoittelua laitteissa.  Maastaveto 12 kg:n kuulalla tai muut kevätjuhlaliikkeet eivät ole tehokasta treeniä. Niillä ei haasteta kroppaa tarpeeksi, niillä ei rakenneta oikeasti voimakasta ja seksikästä kaunista kehoa."

Mikä vika on liikunnassa? Ja kyllä se bodupump on tehokasta treeniä. Tai juokseminen. Tai kiertoharjoittelu. Ei niillä ehkä fitnesskroppaa aikaan saa, mutta mitä jos se ei ole tavoite? Mitä jos ihminen haluaa laihtua 10 kiloa ja geneerisesti vain liikkua. Onko nykyisellään kaiken liikunnan tähdättävä "voimakkaaseen ja seksikkääseen kauniiseen kehoon"? Ilmeisesti ollakseen kaunis pitää olla se sixpack, vähän tyly viesti sanoisin. 

Voidaanko sopia että laihduttaminen on ihan ookoo ilman että tarvoite on rasvaton kroppa, lihava ei ole tyhmä, laihdutus on vaikeaa koska mukavuudenhalu on yleensä kovempi ja että on tosi ärsyttävää kun joku mallikroppainen hippiäinen tulee kertomaan että ei kenenkään tarvi laihduttaa vaan on kaunis juuri sellaisena kun on, pitää vaan hyväksyä itsensä!

 

Kommentit

Silkkitassu

Mitä tarkottaa vapaat painot (kuulostaa tosi kevyeltä hohhailulta)? Ja minusta maastaveto 12kg painoilla kuulostaa ihan hemmetin raskaalta, mutta mikä ihme on kevätjuhlaliike, onko se jotain tosi helppoa sitten kumminkin?
Tällä hetkellä joka tuutista tulee crossfit-treeni ohjeita, ei voisi vähempää kiinnostaa. Aikuisbaletti kansalaisopistolla sen sijaan voisi olla mun juttu, jos vain saan aikaiseksi ilmoittautua.

sanumaria

Toisaalta jos ei oo koskaan tehny maastavetoa niin toi 12kg on ihan hyvä ekan kerran paino. Pistää sitten lisää kun vähän tietää mitä tekee. Mutta toisaalta, mielummin 12kgn:n kahvakuulalla tehty mave kun kokonaan tekemättä jätetty.

Lilanna
Lilannan linna

Ja mitä jos ihminen on aivan sairaan rapakuntoinen? Ei ole voinut vaikka sairauksien takia aiemmin liikkua käytännössä yhtään ja niveletkin on heikot? Eiköhän silloin mikä tahansa ole sitä "tehokasta treeniä". Mutta hyvä että annetaan tuollaisia yleispäteviä paskaohjeita, niin että osa porukasta voi tuntea huonommuutta, vaikka lähtökohtiinsa nähden tekisi pirun hyvää työtä.

Silkkitassu

Kiitokset selvennyksestä. :)

sanumaria

Kevätjuhlaliike on varmaan joku sellainen liike joka Sundvikin mielestä ei ole tehokas. Kuvittelisin.

Nina Enroth

Rehtorin kättely? :D

sanumaria

Mun henkilökohtainen lempiärsytys näissä jutuissa on se että ihminen joka ei oo eläessään laihduttanut paria kiloa enemmän antaa vinkkejä miten helposti saa pudotettua 30kg. Tai jotenkin vaan kommentoi että "eihän se nyt oo vaikeeta".

Vierailija (Ei varmistettu)

Sundvik kyllä onnistuu aika usein iskemään johonkin ärsytyssuoneen itseänikin. Joskus tuntuu vähän ristiriitaiselta sen opit, kun kovasti toitotetaan uutta ohjelmaa ja kaikkea vinkkiä laihtumiseen sillä mantralla ettei koskaan tarvii enää laihduttaa kun näin teet, mutta se kuitenkin toistuu joka vuosi.

TS81 (Ei varmistettu)

No mä oon itse asiassa laihduttanut 30 kiloa juuri noilla ohjeilla jo kauan ennen kuin Sundvik edes aloitti blogiaan (siis sitä alkuperäistä, tästä Iltalehden versiosta puhumattakaan). Eikä muuten ollut vaikeaa. Ei vaadita muuta kuin juuri noita ruokia, kaloreita ei tarvi laskea (paitsi sen verran ettei tule syötyä liian vähän) ja jos haluaa niin voi lisätä niitä raskaita painoja mukaan että tulee liikuttua. Itse laihdutin ilman liikuntaa. Paino on pysynyt lähes samoissa nyt viitisen vuotta (nousi joitakin kiloja kun aloitin salitreenin), täysin vaivatta. Väärin laihduttu?

Ja mielestäni ihan aiheesta naisille huomautellaan noista treeneistä koska usein näkee että 20-kiloista lastaan nosteleva nainen ostaa kaupasta sen 8kg kahvakuulan tai ne kuuluisat 1kg pinkit käsipainot koska ei halua isoja rumia lihaksia. 12kg maastaveto ei ole yhtään mitään. Jos on niin huonossa kunnossa niin fine, sitten treenataan sillä painolla mutta 90% ihmisistä saa kyllä nostettua tyhjän 20kg:n tangon salilla ilman että selkä menee rikki.

sanumaria

Missään nimessä tässä ei nyt puhuta oikein tai väärin laihduttamisesta. Että hyvä sinä, onnistuit.

Mutta niinkon tää toinen asia. Miksi pitää ees huomautella? Olettaen että ihminen ei whineä että voi yhyyy miksi mä en laihdu enkä kehity vaikka vuodesta toiseen mavetan tässä 5kg käsipainolla, niin huomauttaminen on oikeastaan jo sitten neuvomista että miten sitä kehitystä tulee jos sitä haluaa.

Jos taas ihminen menee salille koska tykkää käydä salilla eikä oikeastaan edes noudata mitään ihmeempää ohjelmaa, kunhan vaan tekee mistä pitää, niin mitä väliä sillä on yhtään kenellekään että millä painoilla se ihminen siellä salilla treenaa. 

Lisäksi haluaisin huomauttaa että 8kg kahvakuula on ihan pätevän painoinen vaikka hauiskääntöihin, vaikka sitä 20kg lasta nostelisikin päivittäin. Ja en ole vielä tähän päivään mennessä nähnyt että yksikään nainen tai mies treenaisi niillä kilon käsipainoilla. Edes pinkeillä sellaisilla. Sen sijaan olen nähnyt että jotain olkapään lämmittelyjuttua veivaavat miehet salilla niillä metallinvärisillä kilon käsipainoilla.

sanumaria

Hah meni omatkin sanat sekaisin. Piti siis sanoa että jos joku whineää että miksi en kehity niin sitten voinee huomautellakin treenitavoista ja -painoista.

KiaQu (Ei varmistettu)

Sundvik ei ole ollut luonnostaan hoikka koko ikäänsä. Vaan jopa 30 kiloa ylipainoinen. Se selviää esim. tästä http://blogit.iltalehti.fi/sami-sundvik/2014/06/10/oma-tarina/

Sundvikin ulosanti on vähän kulmikasta, sen myönnän, mutta aika moni on tosiaankin laihtunut hepun ohjeilla. Nimenomaan ruokavaliolla.

"Ihan kuin me läskit ei oltaisi jo tähän ikään mennessä opittu että kuinka se paino putoaa" Sorry, mutta kun se useimmiten on juurikin noin. Aika moni ylipainoinen luulee laihtuvansa kaloreita laskemalla ja kituuttamalla (ja sit repsahtelee, koska tuollainen ruokavalio on aivan mahdoton noudattaa), kun ei tarvitsisi muuta kuin jättää sokeri pois ja vaihtaa light-tuotteet oikeeseen ruokaan ja alkaa syömään vain ruoka-aikoina.

sanumaria

Ei tyypin perusohjeissa ole vikaa, vika on vain siinä asenteessa joka tuosta tekstistä huokuu. 

Läskit kyllä tietävät miten paino voidaan pudottaa. Mutta ei välttämättä kiinnosta. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä tuossa aiemmin jo kommentoin tuosta ärsytyssuonesta, ja nimenomaan se ulosannin kulmikkuus on se mikä sen laukaisee. Toisinaan tekstit on ihan asiaa, toisinaan taas nostetaan itseään vähän jalustalle.

En tiedä, moniko on Sundvikin ohjeilla laihtunut, mutta ilmeisesti riittävän moni että kaveri siitä ainakin osan elantoaan saa. Ruoka-asioiden lisäksi kirjoituksissa itseäni on kiinnostanut se oman asenteen muokkaus, eli laihdutus- ja muissakin asioissa pitäisi mennä pää edellä eikä kokea sitä muutosta vihollisena, koska silloin kai sitä harvoin onnistuu.

Itselläni on tällä hetkellä menossa oman pään laihdutuskuuri, eli olen muutaman kuukauden mittaisella iltapäivälehti- ja uutissivustotauolla, joten en ole ko. blogikirjoitusta lukenut mutta muuten Sundvikin omaa blogia seurailen. Pahoittelen siis jos kirjoitin jotain mitä oli jo sanottu.

Sovitaan ihmeessä! Just taisin eilen todeta, että vähän isompana on kivempaa, koska laihdutteassa musta kuoriutuu semmonen kaloreja kyttäävä, pilkuntarkka nipoilija eikä sit oo kellään kivaa. Niin kauan kuin itse kannan kiloni, pystyn liikkumaan ja hoitamaan työni niin saan olla just niin lihava tai laiha kuin haluan. Kyllä, voisin tiputtaa muutaman kilon, mutta kun ei ole nyt just motivaatiota. Kattellaa syssymmällä jos jäätelö ja sohvalla makaaminen vaikka lakkaavat kiinnostamasta.

miltseri
Hyvää, kiitos

Harmittaa tuo ääripäisyys! Ja okei, mä olen hoikka ja aina ollut, mutta jos se teitä yhtään lohduttaa ollaan aika samalla viivalla fitnessmaailmassa. Onko munkaan kroppa tarpeeks hyvä, ei. Eikä tämä ole mun omassa päässä vaan ihan kommentteja personal trainereilta pitkin matkaa "kato vaan, sulle tulee iän myötä näin ja näin monta kiloa jos et tee nyt näin" ja vyötäröllä on läskiä ja rasvaprosentti voisi olla alhaisempi ja pakarat kiinteämmät ja ei tästä mitään tule jos vaan jotain jumppia harrastat! Ja lisäravinnetta tästä näin ja prodepatukkaa ja rasvanpolttojuomaa! Mä sanoin mun kuntokuurin päätteeksi, etten itse välitä enää laihtua tai pienempää rasvaprosenttia kun rinnat alkaa katoo ja vastaus oli "ei siitä kannata huolehtia, aina voi ottaa silarit". Että onneks mukavuudenhalu voittaa mulla.... Se on erittäin tervettä välillä!!! Ei siis omita kehopaineita ja vartaloneurooseja vaik se paino ois teknisesti ylipainossa;) ;) mut oikeasti tyypit, kelasin joskus onko mulla fatorexia kun ite näen itseni hoikkana mut treenimaailmassa parannettavaa riittää loputtomiin! Täytyy myöntää, et tuo puhdas KUNTO ei ole ollut 100% ajasta paras, mut se ei kauheasti korreloi painon kaa.

sanumaria

Nyt siis haluaisin vielä kommentoida että tää kirjotus ei oo mitenkään sellanen "älkää vaan laihduttako" tai "laihoilla on aina helppoa" -postaus. Vaan että ihminen voi olla tyhmä, oli sitten lihava tai laiha, kaikki eivät laihduttaessa tähtää fitnesskisoihin ja että painonhallinta ei ole aina helppoa, vaikka peruslogiikka onkin yksinkertaista.

Ei mua tarvi mitenkään lohduttaa, enkä kannusta ketään olemaan ylipainoinen. Kannustan vaan itseäni siihen että oma laihdutus onnistuu.

miltseri
Hyvää, kiitos

Ymmärsin kyllä - suurin osa ei fitnesskisoihin tähtää. En mäkään. Lohdutuksen oli tarkoitus olla humoristinen sekä yleinen eikä mitenkään silitellä tai aliarvioida sua. Tarkoitus oli jotenkin sanoa, että mitä tulee fitnekseen niin samassa veneessä olijoita on paljon, se on ihan oma maailmansa! Ja koko tuon mun fitness- vuodatuksen. Koko mikä vaan, niin on se bikinifitnesskeho aikana kaukana taviksesta. Ja ne Sundvikin kuvat on jo niin nähty pahimmassa fitnessbuumissa:) uskon et tasapaino tekee tuloaan ja tuo trendi jo aika ohi:)Tsemppiä sun henkilökohtaiselle tavoitteelle. Mä en myöskään paheksu, vaikka joku haluaisi puhua ylipainon puolesta.

honeychile

Mua kans vähän ehkä jopa säälitti ne motivaatiokuvat fitnesstypyistä siinä välissä, eikö ne oo vähän so last season... :D P

miltseri
Hyvää, kiitos

No älä.... Lähetetään sille vaahtokarkkeja, kakkureseptikirja ja kuva Kim Kardashianin pebasta. Jos hän päivittyisi ja löytäisi sokerihumalan ilot. Ehkä se on niin kamalan nälkäinen, et sitä vaan vituttaa!

Amen.

Eikö se Sundvik myös sanonut muuten tyyliin jotain, että älkää naiset valehdelko, että kyllä te naiset oikeesti meikkaatte, pukeudutte ja treenaatte koska haluatte näyttää miesten silmissä seksikkäiltä?

Mistä lähtien Sundvik on päässyt naisen pään sisään?  Mulla palaa aina käämit kun puhutaan siitä että treenaminen ois vaan ulkonäköjuttu ja aina vielä miehiä varten. Mikä siinä on niin vaikea tajuta että joku tekee asioita itselleen? Mulle ainakin on hemmetin sama pitääkö Sundvik mua hyvännäköisenä vai ei. Mutta kyllä se joskus asiaakin puhuu, ärsyttää vaan se, miten se niistä asioista puhuu. 

sanumaria

Mää oon siinä sillai ehkä jopa osittain samaa mieltä Sundvikin kanssa. Niinko (pakollinen disclaimer) mä haluan näyttää mahdollisimman hyvältä, ja se taas tarkoittaa että nimenomaan muiden silmissä. Ja se sama näytää toki hyvältä omaankin silmään. Jos mä asustaisin yksinäni jossain enkä tapais muita ihmisiä, niin voin vannoa että en kaipais harjaa, tekoripsiä tai geelikynsiä. Eikä paljon ressais vararengas vyötäröllä. Se miltä mä haluan näyttää ei ehkä taas vastaa kaikkien kauneuskäsityksiä, eikä ole tarvekaan. Siinä mielessä ei mua kiinnosta jos joku yksittäinen ihminen jossain ei pidä mua kauniina (paitsi jos se yksi yksittäinen on mun mieheni). 

Tietenkään treenaaminen ei oo puhtaasti ulkonäköasia (kaikille), mutta mää kyllä myönnän ihan suorilta että yksi syy miksi mä treenaan tai meikkaan tai puunaan itseäni on juurikin siksi että haluan näyttää muiden mielestä kauniilta.

Tottakai saa treenata ulkonäön takia, miehen takia tai vaikka mummon takia. Mikä kutakin motivoi.

Inhoan vain noita yleistyksiä (varsinkin miehen tekemänä - koska nuo kommentit saavat naisen kuulostamaan joltain jonka päätehtävä on miehen miellyttäminen).

Itse treenaisin samalla tavalla vaikka asuisin yksin autiolla saarella. Suklaata saattaisin syödä hieman enemmän :) tosin ei määrissä nytkään valittamista ole.

sanumaria

Mää kyllä makoilisin vaan riippumatossa ja söisin jätskiä. Mutta tosin autiolla saarella on harvoin loppumatonta varantoa jätskistä, että siinä se :D

Ja inhoan kyllä itsekin noita yleistyksiä. Varmaan siksi että niissä on pieni totuudenjyvä, mun kohdalla.

SuviH (Ei varmistettu)

Se Sundqvist on ääliö!!
Hän on yhdessä samassa FB-ryhmässä missä mäkin, ja se trollaa sinne kokoajan. Ja jutut on just tuota samaa tasoa. Ilkeä ja ylimielinen tyyppi, ainakin nettikirjoittelussaan. On siellä ryhmässä mm. sanonut, että "hän edellyttää asiakkaaltaan sitoutumista gluteenittomaan ruokavalioon" - muuten ei ota ihmistä asiakkaakseen (taitaa olla näitä paleoihmisiä tämä Sundkvist, vihaa maitoa ehkä viljojakin enemmän :D).

sanumaria

Mua jurppii tossa ihan superisti toi Sutu Markkasen dissaus tossa jutussa. Sutulla ei oo oikeutta pitää itsestään ja sanoa olevansa sporttinen, koska ei oo noitten fitnesskuvien näköinen, näin tulkitsin.

Anna-Amanda (Ei varmistettu)

Mä tulkitsin kans just näin! Vaan kuntosalihirmuilla on oikeus olla sporttinen, vaikka maailmassa on miljoona muutakin lajia. Tämä nykyajan meininki on ihan mahdotonta: yleistä menestymistä elämässä mitataan tosiaan sillä rasvaprosentilla. Ja juurikin tuossa Sutun moittimisessa ärsytti se, että liikunnasta tehdään ulkonäkökeskeistä. Sutu varmaan tanssii, koska saa siitä mahtavan olon.

Laukku (Ei varmistettu) http://laurankirjapaivakirja.blogspot.fi/

Taitaa Sundviikki aaatella, jotta nainen = idiootti. Huh.

Vierailija (Ei varmistettu)

No hei, Sami Sundvisti elää yksin ja käy lomilla yksin all inclusive -kohteissa, jotta voi syödä lihaa ja wokkia myös lomalla, ettei tarvii vahingossa sit syödä mitään epäilyttäviä paikallisia ruokia. Et kannattaako sellasta ihmistä, joka mittaa onnellisuutta lihaserottuvuudella kuunnella niin juu ei. :)

Mahdoton Nainen

Mun mielestä se on jo huono merkki, jos kirjoitus alkaa lauseilla "Jos olet herkkä loukkaantumaan niin kannattaa lopettaa lukeminen tähän", siitä aina tietää että kohta vituttaa ja rankasti. Sundvikilla on ihan hyviäkin ohjeita, mutta homma kosahtaa kusipäiseen ulosantiin. Dissaamalla saa harvoja (joskin niitäkin ihmisiä on) ihmisiä kovin vastaanottavaiseksi.

Mutta jos oikeasti kiinnostaa painonpudotus ja -hallinta (ilman turhaa fitness-hössötystä) ja siitä kirjoitetut järkevät tekstit, niin mulla on kaksi sanaa: Patrik Borg (jota oon hehkutellut aikaisemminkin).

miltseri
Hyvää, kiitos

Joo, Borgin blogi on ihana, se on niin sympaattinen ja kiltti!:D Palauttaa mun uskon ihmisiin;) sillä on tosi tasapainoinen suhtautuminen.

Mahdoton Nainen

Itse varasin just ajan Patrikin vastaanotolle, ainoa ravitsemusterapeutti kenen antaisin sörkkiä ruokavaliotani :)

miltseri
Hyvää, kiitos

Vitsit miten kivaa! Mäkin haluaisin:) kirjoita sit miten valaistuit!  

Mahdoton Nainen

Mun laihdutusblogi on jäänyt vähän hunningolle (varmaan siksi kun en oo juurikaan laihtunut), pitää ehkä herätellä se henkiin :)

Huomenna on paremmin..

Joo ja jotenkin inhottaa tuo asenne, että jos joku loukkaantuu puheistani, on hän silloin herkkä loukkaantumaan eikä kyse ole suinkaan siitä että itse olen herkkä loukkaamaan tai muotoilen viestini ikävästi. Ei oo musta vaan tän tyypin ongelma vaan jokin ajan ilmiö. Oon itse muuten alkanut kammota sanaa "mielensäpahoittaja" ja oon päättänyt koskaan olla käyttämättä sitä. Vaikka tunnistankin, että joku loukkaantuu herkemmin kuin toinen, inhoan sitä että tuosta sanasta on tullut lyömäase ja aikuisten keino välttää vastuu omista sanoista.

sanumaria

Oi kyllä. Sitten kun toinen on loukkaantunut ja pahalla mielellä niin todetaan vaan että "no mä nyt vaan oon tällanen, hehe, tykkään sanoo suoraan, hehe".

Huomenna on paremmin..

Näinpä. Kuuntelin joskus jotain radio-ohjelmaa, jossa keskusteltiin siitä, käyttäytyykö nykynuoriso huonommin kuin ennen. Haastateltavia oli kolme: poliisi, rippileirejä vuosikymmenet vetänyt pappi ja yläkoulun opettaja. Jäi mieleen tän opettajan sanat. Sanoi, että ihan samanlaisia ja samoin käytöstavoin varustettuja nuoret on nyt kun 20 vuotta sitten - ei huomaa mitään merkittävää eroa. Mutta ikävänä puolena mainitsi sitten hetken aikaa keskusteltuaan, että nykynuorilla on vaikeuksia ottaa vastuuta sanoistaan ja teoistaan. Että samalla tavalla ne nykyään huutelee kun huutelivat vuosikymmenet sitten. Mutta kuulemma nykyään kun nuorille tolloilusta huomauttaa, ne katsovat pokkana silmiin ja sanovat että sehän oli vain vitsi, mitä ne muut menee tollasesta loukkaantumaan. Ennen kuulemma asiaa käsiteltäessä ymmärsivät nolostua. Mietin että jaa-a, mistähän tuon lie oppineet..

Tässähän on tää klassikkokeissi "olen pahoillani että pahoitit mielesi", ei "olen pahoillani että olin tökerö ja loukkasin". 

edgybeauty
Edgy Beauty

Sundqvistin kanssa oon samoilla linjoilla siinä, minkälainen ruoka ihmisille sopii (viljaton,maidoton) yksinkertaisesti kaiken opiskelemani perusteella, mutta muuten tekisi mieli heittää tuota äijää tiilellä :D Joskus lukaisin pari tekstiä mielenkiinnosta, ja vaikka takana on samoja asioita kuin itselläni, juurikin nuo ruokailusysteemit siis, pistää tuo ulosanti ja EHDOTTOMUUS vituttamaan niin maan perkeleesti. 

Muutenkin kun oon sitä mieltä että kaikkien ei tarvi priorisoida elämäänsä hyvinvoinnin ja terveyden ympärille, vaikka mä tykkään niin tehdä. Joku nauttii ristipistoista tai hyväntekeväisyydestä. Mitäs se multa on pois jos joku on ylipainoinen? Tai alipainoinen. Tai juoksee maratoneja. Tai tekee 20 toistoo salilla minipainoilla. En vaan ymmärrä. Mun ihannemaailmassa jengillä olis hyvä olla ja ne sais olla sen kokosia kun haluaa. 

Joten kyllä liityn tähän sun ajatusmaailmaan!

Vau mikä vauva!

Mä just mietin, että kehtaanko kertoo ihmisille ilmottautuneeni syksyks JUMPPAAN (no näköjään kehtasin ainakin tässä). Just sellaseen, missä käydään koulujen jumppasaleissa hyppimässä kerran tai kaks viikossa. Kun tiiän jo että ai kauhee, ei siinä kyllä kasva lihakset, ei siinä kehity, ei sellasella pelkästään kilot putoo, ei oo ees raskaita painoja, ei oo kovin tavotteellista. Kun vittu, kasvais edes kunto, elämänilo ja silmäluomien aukipysymisen taito. Vaikka ne onkin turhia sixpackiin nähden. Yks syy ainakin mun rehevään kroppaani on just se noissakin jutuissa viljelty kuvitelma, että kuntoilussa/liikunnassa/laihduttamisessa on vaan vaihtoehdot kaikki tai ei mitään. Ja kun en oo uskonut pystyväni tai haluavani tähdätä kaikkeen, oon sit valinnu sen en mitään. Kiva. Oma vika hölmö nainen.

sanumaria

Se on hassua jotenkin että kaiken liikunnan pitäisi tähdätä niinkon johonkin ja olla tavoitteellista. Että jos juokset, niin pitäisi tähdätä maratonille. Että se ei vaan oo oikeen "tarpeeksi" että juokset vaan koska haluat.

Kanelibasilika

Justiin muuten oli (niinkun trendikkäässä ohjelmassa kuin Studio 55) TV:ssä lääkäri, joka kertoi perusliikunnaksi (josta siis terveydellistä hyötyä) riittävän 30min reipasta kävelyä, jos ei 7 päivänä viikossa niin 5:nä. 30 min ei muuten ole kovin montaa kilsaa.. Ja Prismassa taisivat joskus tutkia, että 15 minuutin spurttiharjoitukset (juosten tai kuntopyörällä) nostivat muutamassa viikossakin kuntoa aika paljon ja vaikuttivat hapenottokykyyn sun muuhun, kun tehtiin lyhyitä pätkiä kovalla sykkeellä. 15 minuuttia/päivä on tosi tosi vähän!

Jane C.

Kyllä sitä kehoaan voi vihata vähän hoikempikin ihminen, ei se ole läskien etuoikeus (ota edellinen virke vitsinä, en nyt tarkoita haukkua ketään) ;) Ruoho on aina vihreämpää jne.

Mutta joo, samaa mieltä ollaan. Se ei muuten riitä, että oot hoikka - sun täytyy sen lisäks olla kovassa fitness-kisakunnossa. Muuten on laihaläski, eikä yhtään kaunis. Ei silleen oikeasti voimakas ja seksikäs ja kaunis.

On kyllä herralla mustavalkoinen ehdottomuus kohdillaan, eilen kun hänen tekstejään selailin. "Oot rappiolla jos syöt viljatuotteita ja juot maitoa, tilalle laadukasta heraproteiinia ja luomujuttuja!" ja silleen. En nyt hänen oppeihinsa ota kantaa kun en minkään sortin ravitsemusterapeutti ole, mutta siitä oikeassa olemisesta ei paljoa iloa ole jos se herättää kuulijoissaan/lukijoissaan/ym. suurta himoa heittää luennoitsijaa kengällä. Kukakohan vielä jaksais joskus selittää viljakammoisille, että katsos kun kultapieni, kaikkia ei viljat turvota tai vehnä pahenna psykooseja (kuten jollain sivulla väitettiin).

Mä priorisoin kyllä mun elämän mun terveyden ja hyvinvoinnin ympärille, mutta mulle mun hyvinvointi tarkoittaa sitä, että ei tarvitse kytätä jokaista suupalaa jossain ravintolassa tai kiskoa naama rutussa jotain avokadoparsakaaliyrjöpuurosmoothieta naamaan (ei pahalla niille jotka näin tekee). Kukin tehköön niinkuin itse haluaa, jos se vain tuntuu hyvältä ja oikealta.

sanumaria

No juurikin näin. Ja siis joku voi oikeasti tykätä avokadoparsakaaliyrjöpuurosmoothiesta, ja saa tykätäkin. Mutta ei se meinaa että kaikkien tarvis haluta tykätä siitä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa? ;) Olen itse lukenut tuon jutun jo aiemmin ja samoin fit-lehden jutun Sutusta. Ensiksi vitutti, mutta nyt kun luin sen uudelleen, laihduttuani 15 kg, ei minua suututtanut yhtään.Ymmärsin myös Fit-lehden jutun olevan erittäin huono. Mielestäni naisten lehtien anteeksi antava meininki "ei se nyt mitään, jos syöt kahdeksan pullaa viikossa"- tyyliin ei ole yhtään parempi kuin Sundvikin kärkkäät kommentit. Jos haluaa laihtua, on jostain kieltäydyttävä ja oltava ns. ehdoton. Siten luodaan kestäviä tuloksia. Mitä liikuntaan tulee, onhan se ihan eri asia käydä oikeasti salilla kasvattamassa niitä lihaksia kuin pumpissa. Kaikki liikunta on kuitenkin hyvästä. Itse olen tyytyväinen, että olen valinnut elää kurinalaisemmin ja ehdottomammin sekä käydä salilla heiluttamassa muitakin kuin kevätjuhlapainoja. Mielummin olen fyysisesti terve ja onnellinen, kuin sairas ja onneton. Joka päiväinen "nautiskelu" ruuasta kun ei pidemmän päälle enää tunnu miltään.

Någon Anna (Ei varmistettu)

Se ihminen älähtää, jolle kerrotaan ylhäältä käsin, millainen muka pitäisi olla ollakseen hyväksyttävä. Fyysisesti terve ja onnellinen voi olla syömällä ja liikkumalla ihan tavallisesti. Jos haluaa kasvattaa lihaksia tavoitteellisesti, varmaan pitääkin käydä salilla eikä pumpissa, mutta ei kaikille liikkuminen (tai eläminen) ole lihasmassan kasvatusta ja mahdollisimman hoikkana pysymistä. On muitakin tapoja liikkua (ja elää). Tuossa jutussa outoa on se, että fitness-kuplassa elävä henkilö kuvittelee, että kaikki muutkin asuvat siellä samassa kuplassa.

Jane C.

Miksi se on ihan eri asia käydä salilla kasvattamassa lihaksia kuin bodypumpissa? Mikä tekee siitä lihaksien kasvattamisesta paremman? Se on vain yksi osa ihmisen fyysistä kuntoa. Itse esimerkiksi en jaksa kuin pari punnerrusta, mutta kävelen kyllä reipasta vauhtia neljä tuntia koiran kanssa. Salilla käyvä mieheni sen sijaan voittaa lihasvoimassa sen minkä häviää minulle kestävyydessä.

ps. olen terve ja onnellinen, vaikka en käy salilla enkä tarkkaile jokaista suupalaa. Mutta se on hienoa että sulle sellainen elämäntyyli sopii!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihmiset on etääntyny todellisesta elämästä, siks ne saleilee ja peilaa itseään peilistä oonko fit. Tervetuloa takaisin todellisuuteen. Teen fyysistä työtä, pakkaan ja kuljetan. Olen vahva nainen, ja todella huomannut että se mikä ei tapa, vahvistaa nimittäin henkisesti, kun tapaa todella hankalia tyyppejä joiden kanssa saa pärjätä. En käy salilla mutta nostan todellakin enempi kuin keskivertomies ja korkeintaan vahvin nainen kisoissa olisi tarpeeksi haastetta. En peilaile enkä pullistele, suhtaudun nöyrästi elämään ja kunnioitan sitä. Salilla käyminen mikä nykyään on niin muodissa on mielestäni turhaa rimpuilua, mutta tehkööt kukin mitä haluaa, teenhän minäkin toistoja päivittäin painoilla ja spurtteja työssäni, mutta kas saan siitä palkkaa eikä tarvitse työpäivän jälkeen erikseen lähteä salille. Suosittelen kaikille painoista diggaaville jotain ruumiillista työtä, siinä saa aivotkin töitä kun pitää miettiä muutakin kuin mikä olisi paras lisäravinne, erikoispilleri tai uusi saliohjelma, jos kerran suomessa on näin kova kuntoilubuumi menossa niin miksei nää bodykissat ja kollit tee jotain oikeesti, rimpuilee vaan salilla ja näyttää hassulta ja puhuu pehmeitä? Ei muuten tarvi vaakassakaan käydä tai pöperöitä miettiä kun vaan jotain syö ja muuten samaa kuin koko perhe

Mahdoton Nainen

Musta ainakin olis ihan mahtavaa jos voisin työssäni samalla hoitaa kuntoani ja/tai ulkonäköäni. Valitettavasti mua ei vaan satu kiinnostamaan mikään sellainen ammatti jossa ruumiillinen työ olisi keskiössä. Ja jos mä urheilu- ja syömismuotoni satunkin valitsemaan sillä perusteella mikä mut pitää tikissä, niin työssäni se on ihan viimeinen valintakriteeri (en kai mä muuten tätä istumatyötä tekis).

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.