Agavelicious
Juuri ennen Losiin lähtöäni kävin Marsaanan showroomilta hakemassa ihania herkkuja testaukseen. Modolta on tullut uutuutena Agavasiirappi, jonka testaamista olen harkinnut varmaankin jo yli vuoden ajan. Kesti sitten näin kauan ennen kuin oikeasti pääsin kyseistä siirappia kokeilemaan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Agavesiirapin lisäksi mukaan tarttui sokeriton Vaniljasiirappi, josta tuli saman tien ykkössuosikkini kahvin makeuttamiseen. Kahvi on nimittäin ainoa asia, jossa enää käytän sokeria makeutukseen – jotenkin mikään muu ei vain ole maistunut tarpeeksi hyvältä, mutta nyt on löytynyt ylivoimainen herkku minunkin herkille makuhermoille.
Agavesiirappia testasin myös kahvin ja teen makeutukseen ja siinä oli myös hyvä vaihtoehtoinen makeuttaja. Tosin agavesiirappi sopisi vielä paremmin esimerkiksi smoothiehin tai vaikkapa jogurttiin hunajan sijasta. Täällä Californiassa joka ikisessä kahvilassa löytyy agavesiirappia vaihtoehtoisena makeutuksena kahville ja teelle ja vasta täällä olenkin sitä alkanut sitten ihan ahkerasti käyttämään… Vielä silloin tällöin pitää kuitenkin herkutella ja juoda kahvi ihan puhtaalla ruskealla sokerilla höystettynä 😉
Suosittelen kokeilemaan tuota Agavesiirappia – siitä saa varmasti myös leivontaan hyvän makeuttajan. Noita Modon siirappeja saa todella hyvin varustelluista supermarketeista tai sitten ihan suoraan verkkokaupoista. Nyt kaikki herkkusuut kokeilemaan ja kertokaa, mitä pidätte!
Translation: I got some Modo’s new Agave Syrap from Marsaana’s showroom just before I left for LA. I also got to test some sugar free Vanilla Syrap, which instantly became my new favourite for flavoring my coffee. Coffee is the only thing where I still use brown sugar for sweetening, because nothing else has just tasted as good.Now we have a new winner though :) I also tested the Agave Syrap for coffee and tea and it is also a good option for sweetining but I think it would also suit well for f.ex. smoothies and yogurt. Here in LA they serve agave syrap in every coffee shop as an alternative option for sweetining. I have actually started using agave syrap in here quite a lot. But every now and then I still need to enjoy a big cup of coffee sweetened with pure brown sugar…
I haven’t tried this syrap yet, do it now. This stuff is gooooood!