Aamun höpötyksiä ja Kanada-turinoiden jatkoa

Hyvää huomenta 🙂

Heräilin tänään 08:00 kieppeillä valoisaan aamuun – kellojen tunnin taaksepäin siirtämisellä on kyllä todella iso merkitys valon määrään. Hetken makoilun jälkeen pomppasin ylös, puntaroin lähdenkö aamukävelylle ja lopulta aurinko houkutteli minut vetämään lenkkarit jalkaan sekä takin päälle. Mielestäni aamulenkit ovat paras tapa herätä uuteen päivään, eikä tämäkään kävely ollut poikkeus. Rakastan kirpeää, syksyn ja talven välistä ilmaa, jota on kevyt hengittää ja joka herättää mukavasti uuteen päivään.

Nyt aamun kolmannen kahvikupin jälkeen on kuitenkin aika palata takaisin Kanadan matkatarinoihin. Tällä kertaa nopea vilaus Kingstonin sympaattiseen kaupunkiin, joka sijaitsee Ontario-järven (Lake Ontario) rannalla. Teimme kaupunkiin todella nopean puolen tunnin extempore-visiitin ajellessamme Ottawasta kohti viimeistä kohdettamme eli Torontoa. Kaupunki sijaitsee noin reilun kahden tunnin päässä Torontosta ja vajaan kahden tunnin päässä Ottawasta, joten sopivassa kohtaa jaloittelutauon pitämiseen. 

20180923_145127-01-01.jpeg

20181028_100617.jpg

Kingstonissa asuu noin 123 000 ihmistä ja kaupunki on tunnettu korkeatasoisista yliopistoistaan sekä sotahistoriallisten nähtävyyksiensä, kuten Fort Henry-linnoituksen, puolesta. Kaupungissa asuu myös useita sotaveteraaneja ja vuonna 1946 alueelle on perustettu voittoa tavoittelematon järjestö ”Kingston Veterans Club”. Jos Kanadan historia ja etenkin sotahistoria kiinnostavat niin kaupunki on ehdoton vierailukohde. Jos olisimme tienneet kaupungin olevan näin mielenkiintoinen ennen matkaamme, olisimme varanneet Kingstoniin ainakin yhden hotelliyön Ottawan ja Toronton välille.

20180923_150743-01.jpeg

Kokonaisuudessaan kaupunki näytti turistin silmin kotoisalta, hieman eurooppalaiselta kaupungilta. Rakennukset eivät hiponeet taivaita vaan talot olivat matalia ja värikkäitä eivätkä yhtään niin lasisia kuin esimerkiksi Ottawassa ja myöhemmin kokemassamme Torontossa. Totesimme, että Kingstoniin tulisimme mielellämme uudelleen tekemään kaupunkiin hieman tarkempaa tuttavuutta, nyt yleinen ajatus jäi pintapuoliseksi aikataulumme vuoksi. 

Koska en ole historian saati arkkitehtuurin ammattilainen enkä pidä asiavirheistä, niin jätän postauksen nyt tähän. Jos kuitenkin kiinnostuit kaupungista, niin käy kurkkaamassa kaupungin kotisivut www.cityofkingston.ca – sieltä voit lukea tarkempaa tietoa kaupungista ja alkaa suunnittelemaan reissua 🙂 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *