Camden Town – Lontoon värikäs kaupunginosa

Kun isäni ja pikkusiskoni ilmoittivat haluavansa suunnata Lontoo-visiittimme aikana Camden Towniin, leijaili pääni päällä isoja kysymysmerkkejä. Niin mikä, missä, milloin? Keskustelusta jäi mieleeni ainoastaan lause  ”Amy Winehouse on asunut siellä”.

Aa, okei….


Sanomattakin on siis selvää, että noustessani metrotunnelista kohti suurta tuntematonta nimeltä Camden, olin takki täysin tyhjänä. Jos joitain ennakko-odotuksia olisi pakko nostaa esille,  niin ajattelin kokevani A) värejä B) boheemia meininkiä. Sellaista taiteilija-alue fiilistä. Lisäksi uumoilin, että tuskin siellä kauheasti ihmisiä on. Enhän itsekään ollut alueesta kuullut niin tuskinpa kukaan mukaan. Koska itsehän tiedän kaiken *krhm krhm* (=sarkasmivaroitus) .

Odotukseni osuivat yllättävän hyvin kohdilleen – 2/3 oikein. Camden Town oli värikäs sekä rennon leppoisa. Sanoisinko että tunnelmaltaan jopa urbaanin letkeä. Kauppojen seinät olivat täynnä toinen toistaan upeampia taideteoksia, muun muassa VANS-kaupan seinään oli koottu järkyttävän kokoinen tennari (näkyy tuossa ensimmäisessä kuvassa hämärästi) ja kauppojen lomasta pääsi pujahtamaan erilaisille sivukujien kirpputoreille. Alue oli viehättävä miksaus uutta ja vanhaa, jokaiselle jotakin.


Mutta mites se ihmispaljous? Noh, ihmisiä riitti lähestulkoon kuin  Times Squarella konsanaan. Suurin osa kaduilla haahuilijoista oli kaltaisiamme turisteja, voin siis todeta että minulla oli aukko sivistyksessä (ja antaa itselleni ironiset selän taputukset, sillä …paljastus…  toimin matkailualalla 😀 Oman elämäni komediastara).

Visiittimme Camdeniin oli todella nopea parin tunnin pyrähdys ja todennäköisesti alue olisi tarjonnut huomattavasti enemmän mikäli olisimme ehtineet tutustua siihen laajemmin. Nyt ehdimme pyörähtää ainoastaan sillä turistisimmalla sektorilla. Koska en ole ihmispaljouden suurin ystävä, vaikka rakastankin vilinää (kyllä olen todella ristiriitainen tässä asiassa), keskityin pääsääntöisesti väistelemään muita. Aion kuitenkin antaa Camdenille vielä uuden mahdollisuuden kunhan seuraavan kerran Lontoon maaperällä astelen.

Loppuun pari vinkkiä:

– Camdeniin pääsee näppärästi metrolla seuraamalla ”Northern Linea”, päätepiste Camden Town. Varoituksen sana – asema on todella, todella hektinen. Varaudu siis hengittelemään syvään jos koet ahdistusta ihmismassan keskellä.
– Alueelle ei kannata suunnata viikonloppuna, jos kaipaa rauhallisempaa menoa. Itse suuntasimme lauantaina JA pääsiäisen pyhinä, eli tämä saattoi olla osasyy ihmispaljouteen
– Nappaa kadulta vohveli – ne valmistetaan silmiesi edessä. Uskomattoman hyvää! Kuten myös tuorepuristettu appelsiinimehu.
– Kirpputoreilla – tinkaa. Häpeilemättä. Omalla kohdallani eräs myyjä laski omatoimisesti hameen hintaa yli 10 puntaa kun vain pidin pääni ja toistin että en osta. No en ostanut siltikään, kyseinen kertokoon myyntikulttuurista puolestaan, halvalla saa jos haluaa. Mutta pitää pysyä myös vahvana jos ei halua ostaa mitään vaan ainoastaan nauttia kujien rauhasta 😀

Lisää infoa alueesta löytyy: http://www.camden-market.org/

Onko siellä ruudun toisella puolella Camden Town tuttu? Jos olet käynyt niin mitä fiiliksiä alue sinussa herätti? Ja hei jos on kokemuksia alueesta ”turismin” ulkopuolella, olisi mahtava kuulla kertomuksia tästä!

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *