Helikopteriajelua, lätkää ja Broadwayta

Otsikosta selviääkin jo, mitä ehdimme touhuta viiden päivän New York-reissumme aikana. Toki paljon muutakin tuli tehtyä, kuten käveltyä Brooklyn Bridgen yli ja ihasteltua Central Parkin vehreää luontoa. Meillä oli kuitenkin kolme maksullista aktiviteettia, jotka halusimme matkamme aikana ehdottomasti toteuttaa ja nyt onkin näiden esittelyn vuoro!

HELIKOPTERIAJELUA MANHATTANIN YLLÄ

Helikopteriajelu oli yksi häälahjoistamme ja avatessamme lahjakuoren päästimmekin muutamat onnenkiljahdukset (okei, minä päästin, Antti miesmäisesti vain tyytyi hymisemään tyytyväisenä…). Helikopteriajelut eivät nimittäin ole halpaa lystiä, ottaen siis huomioon sen että kestoltaan ajelut ovat usein lyhyitä 10-15 minuutin pyrähdyksiä. Olikin siis mahtavaa saada ajelu yllättäen lahjaksi ja päästä näkemään Manhattan ylhäältä käsin. 

Helikopteriajelulle suositeltiin sapuvaksi noin 45 minuuttia ennen, jotta turvakäytännöt ehdittäisiin käymään läpi. Tunnollisina saavuimme tietysti paikan päälle jo tuntia ennen ja iloksemme pääsimmekin lähes samantien koneeseen. Eikun nopea punnitus, turvakäytäntöjen läpikäyminen ja tavaroiden jättäminen lokeroon ja menoksi! Koneessa oli meidän lisäksemme neljä muuta henkilöä, mutta häämatkalaisina pääsimme onnellisesti ikkunoiden viereen. Nopeasti olimmekin jo Manhattanin yllä ja samalla kuulimme kuulokkeista kaupungin historiaa. Välimusiikkina soi mikäpä muu kuin klassinen Alicia Keysin ”New York” ja Frank Sinatran ”Fly me to the moon”.

Kokemus oli mahtava, mutta todella nopeasti ohi! Oma suositukseni onkin, että jos ajelulle menet, keskity maisemiin älä kameraan. Halu kuvata on kova, mutta  kokemus antaa enemmän kun laskee kameran alas muutaman kuvan jälkeen. 

Oma reissumme oli varattu Zip Aviatonilta ja kaikki toimi hyvin. Jos innoistuit, käy tsekkaamassa: https://zipaviation.com/ 
 NHL:N PRE-SEASON PELI

Tämä oli ehkä enemmän tuolle miehisemmälle osapuolelle tärkeämpi aktiviteetti, joten olihan tuoreen vaimon näytettävä tälle vihreää valoa. Matkamme ajalle osui sopivasti pre-season peli New York Islandersin ja Philadelphia Flyersin välillä. Työkaverin vinkistä Antti osti liput Barclays Centerin omien sivujen kautta (Ticketmaster) ja hinnat olivat yllättävän edullisia – alkaen $23! 

Barclays Center sijaitsee Brooklynin puolella ja suuntasimme areenalle suoralla metrolinjalla Sohosta. Saapuessamme paikan päälle tajusimme ettei meininki ollut aivan samanlainen kuin Suomen jääkiekkopeleissä – ennen ovien avausta paikalle saapuivat vartijat aseiden kanssa ja katsojat laitettiin jonoon odottamaan vuoroaan turvatarkastukseen. Turvatarkastus oli simppeli, laukku ja takki hihnalle ja metallinpaljastulaitteen läpi. Eli helppo juttu. Paitsi toki ensikertalaisena heiluttelin matsilippua turvatarkastajan edessä, koska onhan se pakko osoittaa että lippu löytyy….. 😀

Istuimme areenan alatasanteella lohko kasin puolivälissä ja paikka oli varsin passeli. Näkymät olivat hyvät ja pystyi seuraamaan peliä. Huomasimme myös hauskan kulttuurieron kisakatsomossa – jos Suomessa paikan päälle tullaan heti ensimmäisessä erässä, niin tuolla peliin suurin osa saapui vasta toisessa erässä. Toki kyseessä oli ennakkopeli, joka varmasti vaikutti ihmisten saapumisaikoihin. Myös olut ja popcornit oli hinnoiteltu kohdilleen, olut noin 13$ ja JÄTTIpopparit $16. 

Muistatteko muuten kun leffoissa/sarjoissa usein näkyy ns. pusukameroita? Se ei ole vain vitsi, katsomoa todella kuvataan! Tosin nyt säästyttiin pusukameroilta ja yleisöä kuvattiin muuten vain. Perheen nuorempien tanssiliikkeet olivat 5/5 kameran osuessa kohdilleen, lapsen riemu on kyllä parasta katsottavaa 😀 

Peli päättyi selkeään Philadelpia Flyersin voittoon, peli oli pelattu jo kolmannen erän alussa. 
 

BROADWAY-MUSIKAALI

Jos herra aviomiehelle tärkeää oli päästä katsomaan änäriä tai baseballia, niin oma pakkomielteeni oli Broadway. Rakastan musikaaleja yli kaiken ja Broadway-musikaali on ollut itselleni unelma jo vuosia. Hetken pohdinnan jälkeen ostin liput TIX-sovelluksella Anastasiaan, joka on muuten yksi lapsuuteni lempielokuvista. 

TIX-sovellus kerää yhteen tarjoushintaisia Broadway-esityksiä ja saat liput teatterin ulkopuolella ennen näytöksen alkua. Omat lippumme maksoivat noin $59 iltaesitykseen, mutta halvemmallakin pääsee jos on joustava näytösten sekä aikojen puolesta. Itse ostin liput vasta tiistaina keskiviikon esitykseen ja koska jatkoimme matkaa Kanadaan torstaina, joten vaihtoehdot olivat rajattummat kuin hyvissä ajoin toimiessa. Sovellus oli erinomainen, joten sille lämmin suositus. 

Teatteri oli aivan kuten elokuvissa, toki tietysti pienempi. Teatterin alatasanne oli täynnä ihmisiä, yläkatsomossa tilaa oli enemmän ja paikkoja olisi saanut vaihtaa välitauon jälkeen. Itse siirryimme vain muutaman penkin oikealle, Antin eteen kuin osui hauska venäläinen leveäharteinen miesvaljakko joka peitti näkyvyyden. He olivat kyllä superhauskoja, esimerkiksi ottaessaan selfietä pidemmän aikaa ennen näytöstä, kääntyen meihin päin jotta näyttämö näkyisi taustalla, he vitsailivat Antille että ”SMILE”.  Tiedä sitten pääsikö Antti kuvaan heh. 

Näytös itsessään oli tietysti upea, efektit olivat vaikuttavia ja näyttelijät todella taitavia. Eli jos menette New Yorkiin käykää ehdottomasti katsomassa jokin Broadway-show – se on varmasti hintansa väärti. Jopa Antti ainakin väitti pitävänsä esityksestä vaikkei ole musikaalien ystävä 😀

Ainiin ja hauska fakta loppuun! Yksi paikan valvojista oli itse näytellyt aikoinaan Broadwaylla. Ja näytöksistä saa hienon take away-kupin näytöksen teemalla ostaessaan juoman. Itsellämme on nyt hienot Anastasia-kupit, rakas aviomies halusi pluspisteitä itselleen ja osti juomat oma-aloitteisesti. <3 
 
Esitystä ei saanut kuvata, joten alla kuva ohjelmasta heh. 
 

 

Tässä kaikki tältä erää – tulossa vielä postaukset niin Nycin ravintoloista kuin ihan alueista missä palloilimme. Lisäksi tiedossa vinkki vitonen kulkemiseen.

Kuten huomaatte Järjestyksen puolesta postaukset ovat kirjoittajansa näköisiä, eli hujan hajan, mutta eipä se niin justiinsa ole eihän? 😀

Nyt alan odottelemaan saunaa ja sen jälkeen tiedossa (jälleen) Blacklistia – kyllä olen koukussa. 

*kuva minusta: Antti
 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *