Karmaisevan koukuttavat TV-sarjat

Eikö sinullakaan ole tänään Halloween – pippaloita kuten yli puolella somesta vaikuttaisi olevan? Tai onko päivä kulunut kotona darrapeikkona eilisen juhlinnan takia?

Vai onko muuten vain kotoilu-fiilis ja tekisi mieli katsoa jotain sarjaa maratonina useampi jakso, muttet yhtään tiedä mitä?

Siinä tapauksessa luet juuri oikeaa postausta! Itse olen sarjamaratonien mestari vaikka itse sanonkin ja tänään taitaa tulla taas sellainen ilta… Ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä lyhyen työrutistuksen ja lenkkeilyn jälkeen. Ajattelin kuitenkin ennen sohvan uumeniin katoamista tulla vinkkaamaan viisi karmaisen koukuttavaa TV-sarjaa jos siellä ruudun toisella puolella on ongelmia päättää minkä sitä virittelisi tulelle.

Sarjat eivät muuten sitten millään tavalla liity kauhuun, koska en kestä kauhua. Kauhusarjat ja minä = vainoharhainen, seiniä pitkin kulkeva, painajaisia näkevä, entistä hullumpi nainen. 😀 Luvassa suhteellisen kevyitä viihdevinkkejä siis joita pystyy katsomaan useamman jakson putkeen!

(Psst! Otsikoita klikkaamalla pääsette muuten lukemaan sarjoista lisää, tiedot haettu kyseisistä paikoista + Netflix-sarjojen kuvailuista osa Netflixistä)
 

Tärähtänyt taidekuva, rakas aviomies antoi vision mutten oikein osannut toteuttaa… 😀 Noh realismia olla pitää!

1. Dynastia (Netflix)
Mukaileva versio 80-luvun saman nimisestä saippuasarjasta, joka keskittyy vaikutusvaltaisten ja rikkaiden perheiden elämään. Pääosassa pääsääntöisesti Carringtonien ja Colbyjen bisnesperheet, jotka käyvät etenkin ensimmäisellä kaudella valtataistelua asemastaan bisnesmaailmassa. Sarjan vauhdikkaat ja ”hieman” ylilyödyt juonitellut koukuttavat nopeasti. Puhumattakaan sarjan todella tyylikkäistä hahmoista, joiden vaatekaapin haluaisi itselleen. 

Sarja on suoranaisesti uusi Gossip Girl (… ovathan sarjan luoneet samat tekijät…) ja jos rakastit kyseistä sarjaa yhtä paljon kuin minä, niin Dynastia onkin luultavasti tuttu juttu. Ja jos ei ole, niin nyt sitten äkkiä Netflix-tulille ja katsomaan! Sarjasta tulee tällä hetkellä joka perjantai uusi jakso, joten kun 1. kausi on koluttu voit hypätä suoraan 2. kauden kyytiin. Woop woop! 

2. The Bold Type (YLE Areena)
Sarah Watsonin luoma amerikkalainen draamasarja, jota on inspiroinut Cosmopolitanin entisen päätoimittajan Joanna Colesin elämä. Sarja painottuu New Yorkissa sijaitsevan Scarlet-lehden toimitukseen sekä kolmen amerikkalaisen nuoren uranaisen arjen kiemuroihin. Sarjaa ei kannata katsoa liian tiukka pipo päässä – jos itse yrittäisi vetäytyä toimituksen vaatekomeroon/takahuoneeseen työkamujen kesken puimaan henkilökohtaisia kriisejään tulisi pomolta varmasti sanomista. Mutta ei tässä sarjassa. 😀 Puhumattakaan runsaasta cocktailien kulutuksesta, usein jopa keskellä työviikkoa.

Joka tapauksessa sarja on raikas tuulahdus, tarjoten moderneja näkökulmia ja inspiroi uskomaan unelmiin. Lisäksi hahmoihin on kaikista vaatekomerokikatteluista huolimatta helppo samaistua arkipäiväisten murheiden vuoksi. Ja mikä parasta? Sarjasta tuli juuri syyskuun lopulla uusi kausi! Joka muuten meni itseltäni aivan ohi ennen tätä viikkoa. Onneksi tilanne on pian korjattu. Terveisin kaksi jaksoa jäjellä….

3. The Blacklist (Netflix / Viaplay)
Yhdysvaltalainen rikosdraamasarja, jossa FBI alkaa työskentelemään yhteistyössä pahamaisen rikollisen Raymond Reddingtonin kanssa ratkaistakseen ennen selvittämättömiä rikoksia. Yhteistyö alkaa Reddingtonin halutessa tavata FBI:n erikoisagentin Elizabeth Keenin, kuka on ainoa kenen kanssa mies suostuu yhteistyöhön ja kenelle hän paljastaa tietonsa.

Sarjan hahmot kehittyvät kausien myötä ja välillä meno menee hieman turhan raa’aksi (etenkin uudemmilla kausilla). Tässä sarjassa suosittelenkin pitämään tyynyn lähellä, jos on yhtä heikkohermoinen kuin minä. 

 

4. Moderni perhe (Netflix)
Jos rakastit How I Met Your Motheria niin rakastat todennäköisesti myös Modernia perhettä. Moderni perhe on tilannekomediaa parhaimmillaan, jossa seurataan kolmen sukulaisperheen elämää. Jaksot ovat lyhyitä, ainoastaan noin 20 minuuttia pitkiä, joten tässä ei edes huomaa kun aika kuluu ja jaksot vaihtuvat. Lisäksi kausien kuluessa on mahtavaa nähdä miten etenkin lapsinäyttelijät kasvavat ja kehittyvät – kouluista valmistutaan ja aletaan pohtimaan tulevaisuutta.

 

5. Dexter (Netflix)
Okei, tämä on todellinen villi kortti ja sopii osittain jopa Halloweenin karmaisevaan teemaan – en olisi koskaan uskonut pystyväni katsomaan sarjamurhaajasta kertovaa draamaa. Välttelin Dexteriä aina vuoteen 2017 kunnes Antti sai houkuteltua minut katsomaan yhden jakson. Se olikin sitten menoa ja viimeinen kausi olikin katsottuna turhan nopeasti. Ja kyllä, tyyny oli tämän sarjan kohdalla silmien peittona useammin kuin kerran (tai kaksikymmentä) enkä yhtäkään jaksoa katsonut yksin.

Monelle Dexter on varmasti tuttu, onhan kyseessä ”vanha” sarja, jolle itse lämpenin todella myöhässä. Kuitenkin tiivistettynä niille jotka eivät tiedä ideaa: Dexter työskentelee rikosten parissa veriroiskeiden asiantuntijana ja vapaa-ajan ”harrastuksenaan” käy nistimässä rikollisia. Vaikka sarjan teema on todella synkkä ja kieroutunut, on mukaan upotettu niin loistavaa huumoria ja tilannekomiikkaa että juoni vetää mukanaan. 

*******************************************************************************

Yllä olevien sarjojen ohella katsomisen arvoisia ovat myös muun muassa HBO:n Westworld, Game Of Thrones, Walking Dead (tosin vain 6 kauteen asti ja tyynyn kanssa…), Orange is the New Black, Outlander (myös Areena ja Netflix) sekä Netflixistä Mindhunter, Lucifer, Sleepy Hollow, Making A Murderer, Gossip Girl, Pretty Little Liars, Peaky Blinders jne. Plus tietysti aina yhtä hauska Yle Areenasta löytyvä SOHVAPERUNAT!! Ihan loistava sarja 😀

Itsellänihän tuorein koukutus on muuten Love Island…. Hmm kukakohan tänään tippuu?

Okei nyt Yle Areena tulille ja jatkaamaan The Bold Typen toisen kauden katsomista. Heido!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *