Maanantai-illan ”Miksi?” (ja vastaukset)

Jos minulta kysytään, on maanantai ehdottomasti viikon ihmeellisin päivä – viikko pärähtää käyntiin rytinällä ja on aika palata rutiineihin viikonlopun rientojen (=mummoilun) jälkeen. Mielestäni paras esimerkki maanantain ihmeellisyydestä on työsähköpostin avaaminen – koskaan ei täysin tiedä mitä odottaa kun käynnistää koneen ja klikkaa boksin auki. 
 

20181104_160206-01.jpeg

 

Koska maanantai on ihmeellinen alkaa moni asia luonnollisesti työsähköpostin ohella ihmetyttämään. Eilen ei ihmetyttänyt yhtään niin paljon kuin tänään! Nyt jaankin näin viikon ensimmäisen päivän kunniaksi muutamat ihmetykset kanssanne. Jotkut voisivat kutsua postausta ”Miksi”-postaukseksi, mutta vien postauksen seuraavalle tasolle ja heitän vastapallona jokaiseen kysymykseen itse kehittämäni vastauksen. Ehkä tämä on nyt miksi? no siksi! – postaus? 

Ja hei – jos keksit parempia vastauksia niin heitä kommenttiboksiin 😀 Tai jos sinulla on jotain kysymyksiä, jotka ovat tänä maanantaina kummastuttaneet niin kirjoita kyseinen kommenttiboksiin, koitetaan keksiä vastaus yhdessä, heh. 

Mutta – mikä on itseäni ihmetyttänyt?

 

20181103_153610-01.jpeg

 

Miksi herään aina ennen herra aviomiehen herätyskelloa vaikka hän menee kahta tuntia aiemmin töihin? Ja etenkin – miksi heräsin tänään kolmelta yöllä miehen kellon soidessa työreissun takia poikkeuksellisesti jo neljältä??

Vastaus: Häiriintynyt ”vale” äiti-vaisto, pakko huolehtia että toinen nousee ajoissa ja ehtii töihin. Koska ei ole lapsia niin mieskin käy. 

(Huom! Äiti/anoppi jos luette tätä: ei, meille ei ole tulossa perheenlisäystä, hormonitoimintani on normaali(n epänormaali))

 

viikonloppu_lepo.jpeg

 

 

Miksi maanantaisin menevät sanat sekaisin? Esimerkiksi tämän postauksen meinasin aloittaa  superselvästi ”Kuten otsikonkin postaus kertoo..”, miksi?

Vastaus: Koska maanantaisin päässä on niin paljon ideoita, ettei niitä pysty enää muotoilemaan järkevästi paperille. Tai sitten se johtuu siitä, että olet  herännyt vahtimaan että miehesi ehtii töihin ja olet vain yksinkertaisesti väsynyt mutseilusta. 

 

 

Miksi tämä maanantai oli niin harmaa kun viikonloppuna oli niin kaunis sää?

Vastaus: Tätä piti itseasiassa lähteä tutkimaan tarkemmin. Kuten jokainen etevä niksi-Krista, Googletin ”pilvisyys” ja muutaman mutkan kautta löysin itseni Ilmatieteen laitoksen sivuilta. Siellä joku oli kysynyt ”Miten pilvet syntyvät ja hajoavat?”. Vastaus kuului: ”Kumpupilvet ja kuuropilvet syntyvät pienemmän mittakaavan nousevasta liikkeestä, jonka pääasiallinen synnyttäjä on auringonsäteily”. 

Eli näin nopean Google-analyysini perusteella tyydyn toteamaan poliittisen korrektin ympäripyöreästi, että auringonpaisteen jälkeen on pilvisää ja toisinpäin. 

 

Tässäpä päivän pohdinnat. Ensi maanantaina taas uudet ihmetykset!


Postauksen kuvat ovat muuten viikonlopulta, jolloin tuli nautittua tämän päivän ihmetyksen ”aiheuttajasta” eli auringosta. Mutta ei huolta, pilvisään jälkeen tulee aina aurinkoisia päiviä! Ainakin jossain kohtaa… 😀

Näillä ajatuksilla uuteen viikkoon, tsemppiä kaikille – we can do this! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *