Mitä tehdä Torontossa?

Huh huh – matkapostauksia on tullut kirjoitettua huimat määrät ja enää olisi tämän jälkeen yksi konkreettisempi postaus itse reissusta! Reissusta kirjoittaminen on ollut superterapeuttista ja mukavaa puuhaa, ihanaa muistella näin jälkikäteen mitä tulikaan tehtyä.

Mutta siis mitä tehdä Torontossa? Shoppailumahdollisuudet ovat toki loistavat, mutta kun tuliaiset on ostettu niin muille kuin itsellekin löytyy kaupungista paljon muutakin puuhaa sekä tehtävää. Ei muutenkaan kannata jäädä ihailemaan ainoastaan kauppojen seiniä vaan käydä ensikertalaisena ainakin näissä kolmessa ”nähtävyydessä”. Näiden ohella tietysti suosittelen myös erikoisalaani ”päämäärätöntä haahuilua” eri kaupunginosissa, mutta jos kaipaat hiemaan konkreettisempia kohteita niin tässäpä muutama vinkki!

toronto_cntower_canada.jpegtoronto_cntower_close_canada.jpegtoronto_cityview_nightsky_cntower.jpeg1. CN Tower

Ehdoton vierailukohde! Toronton oma ”näsineula” eli CN Tower . Tornissa pääsee ihastelemaan kaupunkia huimasta 346 metrin korkeudesta. Näkymiä voi ihastella joko turvallisesti ikkunoiden läpi tai kovimmat hurjapäät voivat osallistua lisämaksusta ”Edgewalk”-roikkumiseen 356 metrin korkeudesta. Kyseisessä siis roikutaan vaijerin varassa tornin reunalla, selkä kohti kaupunkia. Näin korkeanpaikan-/putoamiskammoisena en todellakaan edes harkinnut kyseistä, mutta uskon roikkumisen olevan hieno kokemus jos pää kestää. Nimimerkillä ikkunoiden viereenkään en pystynyt kävelemään… Kiitos kammoni sai Antti aluksi toimia hovikuvaajana pysytellessäni tiivisti kaukana ikkunoista. Lopulta rohkaistuin ja konttasin (ryömin…) ikkunan viereen ottamaan kuvia. Korkeanpaikankammoiset teitä on siis varoitettu! Itse taidan olla eniten putoamispelkoinen, pystyn kapuamaan korkealle mutta jos menen seisomaan ”reunalle” (oli lasi välissä tai ei) olen paniikissa ja sisälläni niin sanotusti ”kippaa alas” kuin tippuisin. Yes, you may call me crazy. 😀

Vinkki vitonen – Vieraile tornissa illalla! Oma visiittimme osui puhtaasti vahingossa iltaan (olimme ensin menossa vieressä olevaan akvaarioon, mutta se oli kiinni) ja ajankohta oli täydellinen. Jonoa ei ollut ja ylhäällä ihmismäärä ei ollut mahdoton. Seuraavana aamuna kun kävimme viereisessä akvaariossa niin jonot huipulle olivat todella pitkät.

toronto_cntower_ripleyaquarium_canada.jpegripleysaquarium_toronto_canada.jpegripley_aquarium_toronto.jpeg

2. Ripley’s Aquarium 

Ketään tuskin yllätti, että yllä mainittu akvaario löytyy heti toisena listalta. Kyseessä oli Ripley’s Aquarium – ehdottomasti hienoin akvaario jossa olen käynyt. Paikan päällä hait uiskentelevat yläpuolella, pääsee silittämään rauskuja ja jokaisen akvaarion kuvan vieressä löytyvät tarkat selitykset mereneläjästä.

Itse koen aina hieman ristiriitaisia tunteita tällaisissa paikoissa – en pidä ajatuksesta, että laji on vangittu ihmisen ihmeteltäväksi. Sivistyksen puolesta toki hienoa ja osa kaloista ei todennäköisesti pärjäisi luonnossa oltuaan suljetuissa tiloissa koko elämänsä. Ristiriitaiset fiilikset iskivät myös tuolla, mutta onneksi akvaariot olivat isoja ja jokainen kala sekä muu merenelävä sai liikkua vapaasti.

Vinkki vitonen – Ripley’s Aquarium sekä CN Tower sijaitsevat aivan vierekkäin ja näihin onkin saatavilla kimppalippuja, jotka ovat hieman edullisempia kuin erikseen ostettuna. Lisäksi Ripley’s Aquariumin sivuilta kannattaa käydä katsomassa mahdolliset poikkeusaikataulut jotta ei käy kolkuttelemassa oveen turhaan. Toki vieressä on juurikin CN Tower sekä myös Blue Jayn kotikenttä, joten tekemistä löytyy 😀

toronto_canada_district.jpeg

3. The Distillery District

The Distillery District on Toronton historiallinen kaupunginosa ja tunnettu kävelykatu. Päivisin alueella on kuulemma hässäkkää turismin vuoksi, mutta itse vierailimme alueella illalla ja meininki oli todella rauhallinen suurimman osan liikkeistä ollessa jo kiinni. Kadun varrelta löytyi  kuitenkin mukavia pubeja sekä ruokapaikkoja – söimme itseasiassa tuolla ensi kertaa Kanadan ”kansallisruokaa” poutinea eli ranskalaisia, juustoa ja paistikastiketta. Kuulostaa oudolta, mutta aivan superhyvää! Ja jos erikoisoluet kiinnostavat, kuten herra aviomiestä, on alue ehdottomasti vierailun arvoinen jo pelkästään panimoravintoloiden puolesta. Ei oluiden ystävillä oli saatavilla myös paikallisia siidereitä.

The Distillery District oli kodikas, mutta hieman tehdasaluemainen – jos kaipaat urbaanimpaa meininkiä kannattaa vierailla Kensington Marketilla, josta löytyy kaikenlaista kirpputoria sekä urbaania kahvilaa.

Siinäpä sitä muutama vinkki! Ja jahas – ensi postauksessa viimeistä viedään hui! Toki tämänkin jälkeen postauksia aiheesta tulee, mutta ei näin intensiivisesti tai turistimielessä. Ensi postauksesta sanottakoon että siihen liittyvät Niagara ja putoukset…. 😉

Kuulemisiin, ihanaa iltaa <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *