Ottawa – Kanadan sympaattinen pääkaupunki

Ottawa 2.jpeg

Ensimmäinen stoppi Kanadan reissullamme oli koko maan pääkaupunki Ottawa. Meillä ei ollut minkäänlaisia odotuksia kaupunkia kohtaan, olimme vain järkeilleet kaupungin toiseksi toimivaksi pääkohteeksi Toronton ohelle. Alun perin ajattelimme (tai no minä ajattelin…) suuntaavamme suoraan kohti Montrealia, mutta loppujen lopuksi kuuden tunnin ajo Torontosta aina Montrealiin asti tuntui liian tuskallisesta. Päädyimmekin siis majoittumaan Ottawaan ja suunnittelimme tekevämme päivän kaupunkivisiitin Montrealiin. Kyseinen visiitti ei tosin koskaan toteutunut, mutta tästä lisää omassa postauksessaan – sanottakoon että luonnonolot eivät olleet puolellamme.

Ottawa 5.jpeg

Ottawa on Kanadan neljänneksi suurin kaupunki ja alueella asuu noin miljoona ihmistä. Miljoona on iso luku, mutta olimme (positiivisesti) hämmentyineitä kaupungin rauhallisuudesta sekä rennosta fiiliksestä. New Yorkin jälkeen oli ihmeellistä kävellä kaduilla ilman jatkuvaa ihmisten väistelyä ja hengittää raikasta ilmaa. Tykästyimme Ottawaan heti ensiaskeleilla ja parin päivän jälkeen tuntui kuin olisimme saapuneet kotiin. Aloimme harkitsemaan toisena päivänä töidenhakua ja muuttoa Ottawaan vakavasti ja kyllähän se yhä takaraivossa kolkuttaa heh. Ehkä jonain päivänä!

Muutaman päivän aikana kiertelimme ympäri kaupunkia omaan tahtiimme, kävimme shoppailukierroksella ostoskeskuksessa ja fiilistelimme tunnelmaa sekä kiireettömyyttä. Emme touhunneet mitään erityistä, olimme molemmat väsähtäneitä New Yorkin aktiivisen viiden päivän jälkeen. Tämä ei kuitenkaan haitannut, oli ihanaa vain haahuilla ympäriinsä ilman päämäärää ja ihmetellä ympäristöä.

Ottawa.jpeg

Lämmin suositus muuten Ottawan majoituksellemme, huoneistohotelli Albert Suites on Baylle. Huoneistot ovat isoja, mutta edullisia, ja kaiken lisäksi paikan päällä käy siivooja woop woop. Hotellista on lyhyt kävelymatka keskustaan, henkilökunta on ystävällistä ja parkkihallipaikan saa käyttöönsä maksusta. Huoneisiin ei myöskään kuulunut minkäänlaista melua, joten hyvät yöunet olivat taattu herkkäunisellekin. Ainoa miinus itselleni ovat huoneiden kokolattiamatot, jotka luovat kokemusteni mukaan tunkkaisemman ilman huoneeseen. Tähän kuitenkin tottui, ainoastaan astmaatikkojen ei tähän hotelliin kannata majoittua.

Ensi postauksessa lisää syystä, jonka vuoksi emme suunnanneet Montrealiin ja miksi kokonaisuudessaan touhuamisemme jäi vähäisemmäksi. Kuten yllä mainitsin niin luonnonolot eivät todellakaan olleet puolellamme.

Kuulemisiin!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *