TOP 3 äänikirjat – kuunneltavaa loppuvuodelle

Noniin vaihdetaanpas marraskuun harmauden masistelusta hieman positiivisimpiin asioihin – nimittäin äänikirjoihin!

Rakastin nuorempana lukemista yli kaiken, mutta lukiossa kirjojen rohmuaminen loppui kuin seinään. En oikein tiedä mitä tapahtui, todennäköisesti YO-kirjoitukset ja kouluopuksiin uppoaminen. Luen tänä päivänä säännöllisen epäsäännöllisesti, ehkä kirjan vuodessa (jep pitäisi tsempata). Kuitenkin viime vuonna löysin uuden rakkauden – äänikirjat! Aluksi kirjojen kuunteleminen tuntui oudolta, mutta nopeasti huomasin olevani koukussa ja aloin käymään kävelyillä entistä enemmän koska kirja jäi aina koukuttavaan kohtaan.

Sovelluksena käytän monen muun tapaan Bookbeatia ja nyt ajattelinkin vinkata muutaman kuunteluvinkin loppuvuoden ratoksi. Monelle jokin kirjoista on varmasti tuttu, mutta toivottavasti jokin näistä päätyy kuuntelulistoille 🙂
 

20181103_153540-01.jpeg

1. Idiootit Ympärilläni

Thomas Eriksonin paljon puhuttu teos, jossa eritellään ihmisten persoonat karkeasti neljään eri pääväriin – punaiseen, keltaiseen, vihreään ja siniseen. Tietysti harva on puhtaasti yhtä väri ja kirjassa nostetaan esille myös näiden värien sekoittumista eri esimerkkien avulla. Teosta myytiin Ruotsissa parissa kuukaudessa 70 000 kappaletta ja herätti paljon keskustelua täällä rannan toisella puolella (Lähde: ESS)  

Rehellisesti sanottuna en ensin meinannut tarttua opukseen nimen vuoksi. Omasta mielestäni nimi oli ”radikaali” ja inhottavan kuuloinen. Enhän koe (tai ainakaan myönnä) että ympärilläni on idiootteja – ainoastaan erilaisia ihmisiä. Ennakkoluuloisesti pistin kuitenkin kuulokkeet monien ylistyssanojen jälkeen korville ja aloin kuuntelemaan mitä miehellä oli sanottavaa. Heti esipuheen ja nimen syntyperän kuulemisen jälkeen kuuntelin kirjaa eri tunnelmalla. Kaiken kaikkiaan opus antaa paljon ajateltavaa ja auttaa ymmärtämään muiden ihmisten eri käytösmalleja – sekä tietysti antaa avaimia oman toimintansa syvempään tunnistamiseen. 

 

2. Voittamisen anatomia

Aki Hintsa on luotsannut useita F1-mestareita voittoon 11 työvuotensa aikana. Useat Formula-fanaatikot ovatkin jo varmasti pitkään halunneet kuulla miten mies sen tekee. Ja tähän Oskari Saaren kirja antaa vastauksen – kirjassa esitellään Hintsan toimintamalli, jolla leivotaan menestyjiä ja ennaltaehkäistään mahdollisia tulevan henkisiä sekä fyysisiä ongelmia.  (Lähde: WSOY

En ole F1-fanaatikko, kaukana siitä, mutta totta kai haluan tietää miten voisin menestyä elämässä ja voittaa omat lukkoni – kukapa ei? Kirja herättikin paljon ajatuksia sekä toi uutta näkökulmaa arjen askareisiin ja omaan toimintaan. Esimerkit formulamaailmasta eivät ole pitkästyttäviä vaan laittavat pohtimaan, miksi ihminen toimii tietyllä tavalla ja miten toimintaa voidaan kehittää sekä ylläpitää menestyksen näkökulmasta katsottuna. 

3. Let It Snow

Ja loppuun hieman hömppäkirjallisuutta, jonka parissa vietin ensimmäiset hetket äänikirjojen maailmassa. Ja jonka jälkeen olin koukussa. Let It Snow koostuu kolmesta talvisesta rakkausnovellista, jotka kaikki sijoittuvat joulun aikaan – loistavaa kevyttä kuunneltavaa siis lähestyvään juhlasesonkiin! Jokainen novelli on eri kirjailijan käsialaa (John Green/ Maureen Johnson/ Lauren Myracle), joten jokaisessa tarinassa on omanlaisensa tyyli sekä kerrontatapa. Kaikkia tarinoita kuitenkin yhdistävät hauskuus sekä useat yksityiskohdat, jotka kaappaavat mukaansa jo ensimetreiltä. (Lähde: WSOY

Eli lunta ja joulua odotellessa kannattaa napata tämä kirja kuunteluun – joulufiilistely on taattu!

Onko teillä jotain äänikirjasuosituksia? Itselläni alkavat kuunneltavat ”loppua” joten kaikki vinkit ovat tervetulleita!

suhteet oma-elama suosittelen kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *