Toronto kolmella adjektiivilla

Viimeinen kohteemme Kanadassa ja koko reissullamme oli Ontarion provinssin pääkaupunki Toronto, jossa vietimme matkamme viimeiset kuusi päivää. Kontrasti rauhanomaiseen Ottawaan oli suuri ja koska kyseessä on New Yorkin tavoin todella hektinen suurkaupunki päätin tällä kertaa tiivistää tunnelmani kaupungista kolmeen adjektiiviin.

Sen pidemmittä puheitta siis:

Millainen Toronto oli?

Toronto_city_name_label_Canada.jpeg

EläväinenToronto on Kanadan suurin ja Pohjois-Amerikan viidenneksi suurin kaupunki heti Mexico Cityn, New Yorkin, Los Angelesin ja Chicagon jälkeen. Noin kolmen miljoonan väkiluku näkyy tietysti myös katukuvassa – ihmisiä on paljon ja väistäminen on taitolaji. Kokonaisuudessaan Suur-Toronton alueella asuu vajaa kuusi miljoonaa ihmistä ja alueeseen lukeutuvat Toronton ohella muun muassa Durhamin ja Yorkin piirikunnat.

Note to yourself – eläväisyyden takia älä koskaan aja autolla Toronton keskustassa. Älä ainakaan ensimmäisellä vierailukerralla! Palautimme vuokra-automme vasta seuraavana päivänä ja koska hotellimme sijaitsi aivan kaupungin ytimessä olivat kaikki kolarin ainekset ilmassa. Ainoa pelastus oli, että Antti ajoi autoa 😀 Tajutessamme ajoreittimme kulkevan aivan kaupungin ytimen läpi, pääsi molemmilta epätoivoiset naurahdukset ja ehkä muutamat ”kevyet” kirosanat… Viimeiset 500 metriä sujuivat todella krhm… leppoisasti toisen huikatessa tasaisin väliajoin ”pyörä!” tai ”kävelijä!”. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin ja olipa kokemus haha.

Toronto_by_night_city.jpegView_from_Eaton_center_canada.jpeg

Monikulttuurinen (ja monipuolinen) – Heti ensimmäisinä päivinä oli huomattavissa, että Torontossa vallitsi huomattavasti monikulttuurisempi meininki kuin Ottawassa. Tämä oli varmasti yksi syy yllä mainitun eläväisyyden ohella miksi kaupunki muistutti meitä New Yorkista. Ympärillä näki katutaiteilijoita, kuuli eri murteita sekä kieliä ja kartassa ihmettelimme useita värikkäitä kaupunginosia aina Little Portugalista Little Indiaan. Monikulttuurisuus on itseasiassa osa Toronton kaupungin brändiä – lähes puolet asukkaista ovat syntyneet Kanadan ulkopuolella ja puhuttuja kieliä sekä murteita on yli 140. Aikamoinen määrä eikö totta?

Little_portugal_graffiti_canada.jpegtoronto_canada_ontario_citystreets.jpeg

Urheiluhullu – Tai ainakin tältä tuntui :’D Joka paikassa näkyi Toronto Maple Leafsin (jääkiekkojoukkue) ja Blue Jayn (baseballjoukkue) fanituotteita. Toisena päivänä kävelimme vahingossa kotiareenan edustalle juuri ennen Blue Jayn kotipeliä ja meininki oli vauhdikas – ympärillä pauhasi katutaiteilijoiden musiikki, ylimääräisiä lippuja myytiin edustalla useaan otteeseen kovaan ääneen ja kisaväki saapui paikalle pelipaitoihin pukeutuneena. Meinasimme ostaa ex tempore-liput illan matsiin, mutta jätimme kuitenkin välistä – ensi kerralla täytyykin käydä katsomassa joko baseball- tai lätkämatsi. Olisi mielenkiintoista nähdä onko meininki yhtä vauhdikas kuin miltä ulospäin vaikuttaa!

toronto_bluejays_baseball_arena.jpeg

Psst! Faktat Torontosta on postaukseen napattu TÄÄLTÄ . Jos eläminen Kanadassa kiinnostaa kannattaa käydä selailemassa sivua, itse ainakin juutuin selailemaan sisältöä pidemmäksi aikaa…

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *