Ah, ihanaa on syyttää setämiehiä!

setämies.png

Setämies on sana, jolta on ollut vaikea välttyä viimeaikoina. Setämiehet polkee palkkoja, setämiehet tytöttelee ja setämiehet ahdistelevat. Minusta on hyvä käyttää pieni hetki siihen, että keitä nämä setämiehet oikein ovat? Noin 45-50 vuotiaita tavallisesti johtotehtävissä olevia miehiä. Johtotehtäviin pääseminen on oletettavasti tarkoittanut ahkeraa työskentelyä ja vapaa-ajan uhraamista omista harrastuksistaan ja omasta perheestään. Yleistäen voisi myös sanoa setämiesten olevan sitä ikäluokkaa, että he arvostavat ns. perinteisiä (tai vanhanaikaisia, riippuen miten kukin katsoo) arvoja; koulutusta, työtä, avioliittoa, miehen vastuuta perheestä ja kenties myös herrasmiestapoja. Niitähän nykynainen ei enää tarvitse. Osaan kyllä avata omat oveni ja kantaa omat kauppakassini, kiitos vaan. Palkasta en ehkä kuitenkaan aina osaa neuvotella – matalan palkkani on oltava sen ilkeän setämiehen syy jonka arvotkin on ihan kivikautisia. Jorma, Risto, Tero.. mitä niitä nyt on. 

Pääsin tähän aiheeseen koska somessa on virinnyt keskustelua lastentarhanopettajien palkkakuopasta (ikuisuuden vanha aihe, vaikkakin ensiarvoisen tärkeä) ja kuuluu huhuja, että ”setämiehet” ovat päättäneet piruuttaan pitää lastentarhanopettajien palkat matalana. Bastards! Mietitäänpä tätä kuitenkin nyt tarkemmin. Julkinen ja yksityinen sektori kilpailevat palkoista aivan eri luokassa. Julkiselle puolelle palkat määräytyvät kuntatasolla tehtävistä päätöksistä valtion budjetin määrittämissä rajoissa. No, Kuntaliitolla (jossa palkoista päätetään) esimerkiksi johtotehtävissä näyttäisi pienen taustatutkimuksen jälkeen olevan melkein puolet naisia. Marraskuussa Kuntaliiton tj tulee myös olemaan nainen. Tämän faktan valossa ja lastentarhanopettajien matalan palkan taustalla voisikin ehkä paremmin olettaa, että ne tätinaiset (heh) siellä päättäjien pöydässä eivät ole tarpeeksi hanakasti ajaneet varhaiskasvatustyön palkkatason korottamista. Palkkaneuvottelua, hyvät naiset! Tilanne missä me naiset olemme valitettavan usein liian arkoja, voisikin olla syy tässäkin edellämainitussa asiassa. Sen sijaan että syytellään setämiehiä, olisi suoraselkäisempää miettiä todellisia syitä ja miksi neuvottelut eivät ole onnistuneet. 

Palkkaneuvotteluista puheen ollen, palkkaeroissa juuri tämä naisten arkuus on yksi merkittävä syy miksi naiset tienaavat samoista tehtävistä vähemmän (muiden syiden rinnalla). Juuri kuuntelin esimiestehtävissä olevan ohjelmistofirmassa työskentelevän miespuolisen ystäväni tarinaa siitä, kuinka avoimeen tehtävään oli kandidaatteina yksi nainen ja kolme miestä. Naisen CV oli hakijoista paras. Palkkatoive.. kaikista matalin. TÄMÄ ON SE ASIA MISTÄ PITÄÄ PUHUA. Ei setämiehistä.

Mitä te muut naiset tästä tuumaatte? Tunnistatteko itsenne? Minä nimittäin ainakin tunnistan. 

Ajatuksentäyteistä viikonvaihdetta xx

– M – 

 

 

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta ajattelin-tanaan tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *