Kesäherkku

Tämä jälkkäri on todella helppo tehdä ja kaiken lisäksi myös terveellisempi vaihtoehto. Tämä on vähän tällainen – otin kaapista mitä löytyi versio, jota tein juhannusaattona jälkkäriksi ja toissa iltana meille iltapalksi. Mansikkasato on parhaimmillaan ja niin alkaa olemaan myös mm. mustikkasato, niin voit käyttää mieleisesi marjoja maun mukaan. Ohjeessa käytin kreikkalaista jogurttia, mitä rakastan (varsinkin Lidln laktoositon versio), mutta jos haluat esimerkiksi sporttiversion tästä voit käyttää myös rahkaa. Kuten huomaat, tästä voi tuunata ihan minkälaisen vaan käyttäen pientä mielikuvitusta. Ja vaikka arki olisikin, voit ihan hyvin käyttää ne vähän fiinimmät kulhot tai lasit mistä tarjoilet ja syöt kesäherkun. Monta kertaa tuntuu siltä, että maku on hieman parempi jos myös viitsii panostaa annoksen ulkonäköön.

Tätä tarvitset kahden hengen annokseen:

Tuoreita mansikoita

500g kreikkalaista jogurttia

Saksanpähkinöitä

Acacia hunajaa

Suosittelen myös yrttejä kuten esimerkiksi minttua, sitruunamelissaa tai basilikaa. kaikki kolme yrttiä sopivat loistavasti mansikan kanssa.

Sitten ei muuta kuin viipaloimaan mansikoita sopivan kokoisiksi. Asettele lasiin/kulhoon haluamallasi tavalla jogurtin kanssa. Kun lasi/kulho on täynnä ripottelet vain päälle murskattuja saksanpähkinöitä ja päälle vielä loraus hunajaa maun mukaan. Koristele yrteillä.

Lasit: Perfect Home Juliette. Kulho: Indiska Chennai.

Ihanaa viikonloppua!

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.