Päivät vähenee…

Niin sitä alkaa vaan havahtumaan, että lähtö lähenee ja aika vauhdilla läheneeki 😀 Työpäiviä on jäljellä enää 3 ja sitten se olisi siinä. En ehkä ihan vielä tajua, että olen lopettamassa työpaikallani – vaan fiilis on enemmän että olen lähdössä kuukauden kesälomalle. Kesälomani tällä kertaa on hiiiiiukan pidempi…..

Olen saanut lähes tulkoon kaikki asiani hoidettua, vielä pitäisi ostaa vakuutus (kyllä äiti ostan sen vielä ennen kuin lähden, niin saat nukuttua yösi rauhassa <3) ja ilmoittaa maistraattiin muutosta ulkomaille. Se olisi sit aikalailla siinä.

Perjantaina juhlitaan työkavereitteni kanssa läksäreitäni after work merkeissä ja ensi viikon keskiviikkona olen kutsunut kaikki läheisimmät ystäväni/lapsuuden ystäväni luokseni <3 Tänään töissä halasin Nooraa ja tajuttiin molemmat, että nyt se oli sitten tässä – hän ei enää minua Mikonkadulla tule näkemään. Meinas kieltämättä itku päästä halatessa 🙂 Onneksi näemme vielä ennen kuin lähden! Tässä parin viikon aikana mieleeni on välillä tullut ”kuvitelma” kun hyvästelen äitini kentällä – ja olen sitten salilla, bussissa tai töissä silmiin tulee tipat tätä hetkeä ajatellessa. Äiti on minulle toodella tärkeä henkilö – enkä ole koskaan ollut näin kauan pois.

Onneksi olen vielä saanut nauttia näistä ihanista kesäilmoista täällä Suomessa. Täydellistä! Ollaan paljon grillailtu pihalla ja olen nauttinut tästä ihanasta vehreydestä – Suomen kesä <3 Vielä toiveena olisi saada uusia perunoita!

Kahden viikon päästä olenkin jo tähän aikaa toisessa kodissani  – nimittäin Balilla <3 

kulttuuri oma-elama matkat

Raflatiimi koulutus

Barona Horecan kautta pääsee aika mielenkiintoiseen koulutukseen, mikäli sinulla ei ole ravintola-alan taustaa – nimittäin Raflatiimi koulutukseen!

Koulutuksen tarkoituksena on siis kouluttaa sinut mahtavaksi salipuolen työntekijäksi! Ja kyllä – koulutukseen pääsee ilman alan kokemusta, mutta kunhan asenne on oikea 😉

Itselläni ei ole lähestulkoon mitään horeca-alan taustaa (okei 17-vuotiaana Finnkinossa myin poppareita ja limuja…), vaan lähinnä työkokemukseni on kaupan alalta sekä toimistotöistä.

Päätin kysästä esimieheltäni olisiko mitään mahdollisuutta osallistua tähän koulutukseen, jotta saisin tietoa ravintola-alasta ja oppisin ainakin sitten ne perusasiat. Onneksi tämä onnistui ja eilen suuntasin kohti ensimmäistä koulutuspäivää ravintola Kappeliin. Aluksi kävimme läpi teoriaa ja kerrottiin ylipäätänsä millainen ravintola-ala on ja tämän jälkeen treenasimme sitten miten kantaa lautasia, miten misata (eli esivalmistaa), miten kantaa lasitorneja (eli blokkausta = keräämistä) ja miten kantaa tarjotinta täynnä juomalaseja. Yllätyin kuinka hyvin nämä sujui, koska pelkäsin että heti kun kantaa enemmän tippuu astiat lattialle – mutta onneksi ei 😀 Kävimme myös läpi mitä varastoista yleensä löytyy ja mitä baarin takaata löytyy. Ainakin jäi mieleen, että jäät otetaan aina kauhalla ei lasilla suoraan ja muistetaan sanoa aina ”takana” , jos on jonkun takana – jotta säästymme turhalta sotkulta. Ainut mitä huomasin melkein heti astioita kantaessa, että ranteet kipeyty suht nopeasti, mutta onneksi kuulema ranteet vahvistuu ajan mittaan 🙂

Tänään on päivä nro 2 ja katsotaan mitä kaikkea kivaa tänään oppii! 🙂

kulttuuri ravintolat ruoka-ja-juoma tyo