Perinteinen maraa edeltävä tilannekatsaus

Tapanani on ollut tehdä näitä ahdistuksen täytteisiä postauksia aina ennen maratonia. Nyt kun lopultakin olen siinä tilanteessa että en stressaa sekopäisenä itse juoksusta, ilmaantuu jotain muuta mitä hermoilla.

IMAG3137.jpg

Randomisti aiheeseen liittyen: Kreikassa lenkillä otettu kuva.

Ateenan reissun osalta on sellainen meininki, että lähtö on lauantaina eikä meillä ole hotellia. Oli kyllä, huone varattuna ja maksettuna, mutta kuulemma sattui ylibuukkaus. Meille tarjottiin korvaavaa majoitusta jostain, ja siis todellakin jostain. Avokätisesti samaan hintaan huonommassa hotellissa, huonommalla sijannilla. Sanoin ehdotukseen että ei muuten käy, ja nyt sitten odottelen että mitä lie tässä tapahtuu.

Maratonin osallistujat kuljetetaan aamuvarhaisella busseilla tietyiltä metroasemilta lähtöpaikalle, joten en halua lähteä majoittumaan kovin kauas. Näköjään huoneita on vielä vapaana, mutta lähinnä hostellinmurjuissa tai viiden tähden lukaaleissa. Voi olla, että tulee vähän kalliiksi.

Hyvä puoli on se, että kyseessä ei ole ensimmäinen maratonini, voi luoja millainen paniikki silloin olisi päällä! Sekin on plussaa, että tässä ollaan turistimatkalle lähdössä eikä kovin odotuksin kauden päätapahtumaan, silloinkin voisi olla vieteri melkoisen kireällä. Tässä vaiheessa uskon, että homma jotenkin lutviutuu, mutta kehotan painavasti kaikkia tekemään matkavarauksensa miten tahansa muuten kuin Amoman kautta. Näin jälkikäteen googlatessa kuulemma ihan tavallista toimintaa kyseiseltä puljulta. Mitäs läksin.

IMAG2993.jpg

Kreikkalaisen juoksukaupan ikkunassa oli kreikankielinen juoksulehti.

Mutta onneksi hyvääkin kuuluu!

Ensinnäkin lähi-Alepani on ottanut valikoimiinsa Kolmen kaverin jäätelön. Juuri sopivasti tankkauksen ajankohtaan! Ainoa pulmani tämän osalta on se, ostanko purkin jo huomenna vai vasta perjantaina, ja valitsenko taatusti herkullisen Mustikka & kardemumman vai uskallanko kokeilla jotakin toista makua? (Ajattelin että tällä kertaa en vedä överiksi tankkauksen kanssa, ja siksi meinasin että ostan vain yhden purkin.)

Toiseksi täytin Runner’s Worldin maratonaikaennustelaskurin (voiko tuo olla sana?!) ja sain tulokseksi hilpeän 4:16. Hilpeän siksi, että nauran tuolle makoisasti vaikka toki samaan aikaan uskon itseeni täysin ja lähden hakemaan ennätystä juoksemalla 30 kilometriä ylämäkeen! Jos jotenkin yllättäen tulee ongelmia siksi, että en ole a.) juossut ylämäkeen, b.) juossut, meinaan toimia kuin saksalainen H.P. netissä kertoo: Anyway, the time limit is 8 hours. There is no need to hurry. I just took my camera with me and had lots of fun.

Jalkakin on kelpo kunnossa. Kävin poppamiehellä, joka muun muassa tökkäsi jalkapohjaa jollakin tikulla.

IMAG3088.jpg

Tämäkin on Kreikasta lenkiltä.

Eikä muuten jää tähän hyvät uutiset! Sillä välin kun en valmistaudu maratonille, olen aloitellut personal trainer -ohjauksia. Teen fiiliksistäni vielä kattavammankin postauksen, mutta jotkut asiat täytyy päästä jakamaan heti!

Olen tavannut harjoitusasiakkaani muutamia kertoja, ja olemme tehneet niin testejä kuin ohjattuja treenejäkin. Alkuviikosta kävimme Trainer4you:n mittausasemalla tsekkaamassa lähtötilanteen polkupyöräergometritestillä ja kehon ikä -mittauksella, johon kuuluu muun muassa lihaskuntotestejä sekä verenpaine- ja kehonkoostumusmittaus. Tulokset olivat monelta osin erinomaiset, mikä sekä yllätti että ilahdutti meitä molempia ja lisäsi asiakkaan motivaatiota.

Hyvät tuloksetkaan eivät jääneet siihen. Meillä oli tänään ohjelmassa liikkuvuusharjoittelua, ja asiakkaani oli kertonut haaveilevansa spagaatista. Teimme siihen valmistavia venytyksiä, ja katsoimme mikä tilanne spagun suhteen oli. Menisikö kahdessa kuukaudessa, asiakas kysyi. Vähän riippuu, vastasin. Sitten kokeilimme spagujippoa, ja kas, ei tarvinnut odotella vuoden loppuun asti, vaan toisen puolen spagaatti meni saman tien! Jos en olisi näin iloinen, olisin varmasti kateellinen!

Semmoista kuuluu tämän lähtölaskennan ollessa käynnissä. Ennen ekaa maraa oli täysimittainen itukupaniikki, ennen tokaa pistin luottoni humpuukiin, ja ennen kolmatta otin ihan iisisti (ja söin samaa jädekkää mikä nytkin on mielessä).

 

P.S. Dokumentoituja spagujippo-onnistumisia on nyt laskujeni mukaan plakkarissa neljä (tai ehkä jopa viisi?). Kurkkaa ohjeet täältä, mutta muista olla varovainen ja kuunnella kroppaasi. Ne hasardit älä kokeile tätä kotona -ohjeet löytyvät täältä.

***

Bad news: Athens marathon is waiting. My hotel room in Athens is not. Never ever book anything via Amoma!

Good news: the carb loading is on, and they have my favourite ice cream in my nearest food store! My predicted marathon time is now 4:16 (hilarious – I’m happy if I finish under 5 hours)! My heel is kinda ok! My personal training customer had some exellent results in fitness tests, to both her and my surprise & joy! And she also managed to do a split today – something we tought would take about two months!

suhteet oma-elama liikunta matkat
Kommentit (5)
 1. Kiitos 🙂 Toivotaan!!

 2. Sari | Wellness Madness
  6.11.2014, 10:04

  Ai että mää repesin tota 3 kaverin jätskin löytymistä 🙂 Ajattelin hieman erilaisempia hyviä uutisia, toki siis tuokin on todella tärkeä juttu!!

  Ja kiitos spaguvinkistä, näillä pökkelöillä tuskin vielä ekalla kerralla päästään mutta ehkä ensi kesään mennessä! Kun vielä pelasin aktiivisemmin lentistä niin silloin ei ollut mitään ongelmaa, joten uskallan odottaa uusintaa näin 10 vuodenkin jälkeen 🙂

  1. Mikä voisi olla parempi uutinen??? 😀

   Ilmoile sitten miten sujuu! Mäkin innostuin tosta asiakkaan onnistumisesta niin että tekee mieli aloitella uudelleen itsekin. Mä sain aiemmin (jo ennen jippoa) reväytettyä itseni tosi pahasti, ja sen jälkeen en ole oikein kunnolla uskaltanut yrittää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *