Uusintatestissä crossfit

*Mainossisältöä*

Testasin crossfitiä tuossa miltei kaksi vuotta sitten. Silloin laji vaikutti ihan kiinnostavalta, mutta tunti tuntui tosi raskaalta. Lisäksi ahdisti, että kaikki muut testitunnin osallistujat olivat paljon paremmassa kunnossa kuin minä.

Reebok Crossfit - Sofia työntö.jpg

Kelkan työntö oli tekniikkalaji, mitä en ensin tajunnut.

Crossfitillähän on vähän sellainen maine, että lajia harrastavat kovakuntoiset ihmiset. Silloin helposti ajattelee, että aloittelijankin pitäisi olla hyvässä kunnossa, vaikka harjoitukset ovat skaalattavissa oman tason mukaisiksi. Toisaalta crossfit on pitkälti kovetehoista harjoittelua, ja jos aloittelija ainoastaan riuhtoo hapotustreenejä, niin siitä ei välttämättä seuraa hyvää. Olettaisin, että valmentajat huolehtivat, että tätä ongelmaa ei synny. Ainakin testisalillamme Crossfit Central Helsingissä harjoittelijamäärä on sen verran pieni että heitä pystyy seuraamaan.

Reebok Crossfit - Sofia ja Oscar alkulämpö.jpg

Tämä ei ole häpeähylje vaan burbee.

Itsehän en oikein tykkää kovin raskaasta harjoittelusta. Olen saanut aivan riittäviä tuloksia pysyttelemällä pitkälti mukavuusalueella, joten pääasiassa meinaan sinne jäädäkin. Tosin joskus on kiva tehdä vähän rankempiakin juttuja, tai ainakin se on kivaa kun harjoitus on ohi!

Normaalisti en todellakaan tee mitään porrasjuoksuja tai mahdollisimman nopeita souteluja, saati kanna ketään reppuselässä. Tämän tyyppisiä juttuja meillä oli päivän treenissä, ja yllättäen ne eivät tuntuneet kovin kauheilta. Parin kuljettaminen reppuselässä epäilytti kovasti, minulla kun oli sellainen muistikuva, että jo lapsieni kantaminen reppiksessä on hankalaa. Voi olla, että se johtuu siitä, että pikku kätöset pitävät aina pillistä kiinni, ja taju meinaa lähteä. Mutta eihän se ollutkaan kovin vaikeaa!

Reebok Crossfit - Sofia soutaa.jpg

En halua ajatella mikä tuon ämpärin funktio oli…

Paras puoli harjoituksissa oli porukassa treenaaminen. Silloin ei tule lusmuttua niin paljon, ja voi myös aktiivisesti valittaa treenikavereille.

Kivoin juttu testitunnissa oli se, että voitimme parini Eevan kanssa toisen pikku kisoista: meidän piti soutaa, kantaa toisiamme ja tehdä burbeita mahdollisimman nopeasti. Olen aina ollut tällaisissa parini tai joukkueeni kanssa viimeinen, mutta nyt olimme ensimmäisiä! Viime kertaan verrattuna koko tunti tuntui selvästi helpommalta. Vai olenko ehkä kehittynyt tässä parin vuoden aikana?

Crossfit Helsingin Ben kertoi, että laji ei ole pelkästään kovatempoista riuhtomista, vaan siihen sisältyy myös rauhallisempia treenejä, kuten esimerkiksi voimistelu- ja liikkuvuusharjoituksia. Painonnostoliikkeet ovat myös olennainen osa, mutta niitä emme kokeilleet lainkaan.

Reebok Crossfit - Ryhmäkuva loppu 3.jpg

Testitunti oli Reebokin järjestämä treeniaamu, jossa osallistujille tarjottiin harjoituksen lisäksi kuvissa näkyvät Reebokin vaatteet.

***

I tried crossfit for the second time. It was easier than last time, maybe I’ve gotten better by accident?

muoti trendit oma-elama liikunta
Kommentit (9)
 1. On siinä sit kanssa semmoinen puoli, että crossfittaamalla tällaisesta ei-niin-hyväkuntoisesta pulliaisesta saa reilussa puolessatoista vuodessa ihan kohtuullisen kovakuntoisen 🙂 Kovatempoisen riuhtomisen sijaan yllekirjoittanutta kiinnostaa kyllä enenevissä määrin juurikin painonnosto ja voimistelu (eli ns, mad skillz). Kauheat hikijumpat ovat sitten se pakollinen paha, että saavutettu kunto jotenkuten pysyy yllä 😀 

  1. Joo kyllä! Vähän houkuttaisi muakin just tuosta syystä, itse kun treenaan aina rauhalliseen tahtiin ja aika kevyesti. Toisaalta en sitten tiedä menisikö hermo, kun tykkään tehdä rauhakseen 😀

 2. jaanaba.ftfashion.fi
  30.11.2014, 19:04

  Crossfit on niin mun lempilaji ja vajaan vuoden sitä harrastinkin, mutta kävi mahdottomaksi triathlontreenin ohella. Mää tykkäsin tosissani kyllä.

  Hienot kuteet ootte saaneet ja joo, kaikenlaisessa kunnossa olevat vaan mukaan. Sopii jokaiselle kiinnostuneelle.

  1. Mäkin varmasti kävisin, jos sen pariin pääsisi vähän helpommin… Nyt on kauheat jonot ja salit kaukana. Tai on tuossa lähempänäkin yksi, mutta se aloituskurssi on muistaakseni useamman viikon kolme kertaa viikossa, ja illalla. Ei onnistu :/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *