Ylimääräistä pakaroissa eli olennaisuuksia naispikajuoksijoista

Oletteko seuranneet Moskovan MM-kisoja? Olette sitten varmaan huomanneet, millaisia pulleroita siellä naisten juoksuradoilla pinkoo? Ettekö? Onneksi Iltalehden toimittaja Juha Jaakkonen on. Ihastuttava ingressi Maailman nopeimmat naiset eivät ole tiukkavartaloisia johdattaa Jaakkosen seuraavanlaiseen pohdintaan:

P8130073.JPG

Silminnähtävä määrä rasvakudosta! Voisikohan siitä olla hänelle mitään hyötyä, esimerkiksi normaalin hormonitoiminnan ylläpito?

Haluatte varmasti nähdä omin silmin tuon silminnähtävän määrän, joten tässä naisten 100 metrin finaaliin selvinneitä:

011540-athletics-world-2013-100m.jpg

Juoskaa pullukat! Eka voittaa vuoden jäsenyyden Painonvartijoissa!

Miltä tarkalleen ottaen näyttää tiukka lihaskimppu jos nämä naiset eivät sellaisia ole? Tuskin pikajuoksijoiden tulisi kehonrakentajalta kuitenkaan näyttää, hehän ovat pikajuoksijoita. Eivät sumopainijatkaan näytä telinevoimistelijoilta eivätkä taitoluistelijat koripalloilijoilta. Mitä tulee pikajuoksuun lajina, niin se ei edellytä keveyttä toisin kuin esimerkiksi kestävyysjuoksu. Urheilusta kirjoittavalla toimittajalla luulisi olevan tästä edes jotakin hajua.

Noh, pysytäänpä olennaisuuksissa ja zoomataan hanuriin.

P8130071.JPG

Kuuma berberi. Ei kun tähän piti tulla se läskiperse-teksti tarkkana hei.

En tiedä teistä, mutta minua kiinnostaisi kuulla, missä sitä ylimääräistä tarkalleen ottaen on. Ja mihin tarkoitukseen se on ylimääräistä? Maailman juoksuhuipulle pääsemiseen ei selvästikään. Tuskin myöskään kävelyyn taikka istumiseen. Sheikkaamiseen? Ei varmasti. ”Sheikkaamiseen”? Äärettömän vaikea uskoa. Iltalehden toimittajan miellyttämiseen? Ilmeisesti.

Koska tuosta kuvasta ei hirveän tarkkaan näe, niin tässä vielä havainnollistava otos Carmelita Jeterin läskeistä:

espnw_bodyissue_06b.jpg

Oikein silmiä särkee. Kuva täältä.

Mainittakoon nyt vielä (vaikka se onkin itsestäänselvää) että on ihan sama onko Jeterissä rasvaa ja minkä verran. Merkitystä on ainoastaan sillä, mihin hän pystyy, ja eikä hänen hanurinsa koko ole kenenkään muun asia. Vaikka maailman nopeimmat naiset olisivatkin pulleroita, niin sillä ei olisi hittojakaan väliä.

Onneksi meillä Suomessa ja Euroopassa on asiat paremmin:

P8130075.JPG

Hampurilaisia! Opetelkaa nyt hyvänen aika syömään Jamaikan villit!

Altius! Citius! Fortius! Nämäkin naiset voisivat olla niin paljon parempia jos eivät olisi niin mahdottoman persoja ruoalle. Mutta hehän ovat naisia, hillittömiä viettiolioita. Kaiken lisäksi he ovat epäeurooppalaisia villi-ihmisiä, joilla on vielä paljon opittavaa meiltä sivistyskansoilta. ”Perinteisesti kisoissa on ollut tiukemman näköisiä kilpailijoita”, ja me eurooppalaisethan sitä paitsi olemme keksineet koko urheilukisat että sillee.

Eikö keitä tarpeeksi? Tässä vielä iloksenne koko juttu:

P8130069.JPG

Huomaa, että mikäli haluat kertoa mielipiteesi jutusta kirjoittajalle, tavoitat hänet osoitteesta juha.jaakkonen(at)ilmedia.fi (ja hänen esimiehensä osoitteesta mikko.vienonen(at)ilmedia.fi vesa.parviainen(at)ilmedia.fi. PAHOITTELUT VÄÄRÄSTÄ NIMESTÄ, GOOGLASIN HUONOSTI)

Koska en halua uskoa, ettö kukaan on läpeensä paha taikka urpo, uskon että tässä aivopierussa pyrittiin johonkin sellaiseen pointtiin, että naisurheilijan kroppa näyttää huipputasollakin erilaiselta kuin miehen…ööö eihän tuo itse asiassa ole mikään pointti. Jos metsiä on pakko kaataa siksi, että lehtiin päästään painamaan tyhjänpäiväistä p*skaa, niin voisiko se edes olla harmitonta tyhjänpäiväistä p*skaa seksistisen ja rasistisen sijaan? Tällaisessa asenneilmapiirissä ei nimittäin hirveästi tarvitse ihmetellä, miksi niin iso osa normaalipainoisista nuorista naisista pitää itseään lihavana.

Sitä tässä vaan muistelen, että eikö juuri viime Olympialaisten aikaan kauhisteltu sitä, että huippu-urheilu vie naisilta muodot ja sitä myötä ”naisellisuuden”. Niin tai näin, aina väärin päin.

Koska maailma tuntuu pyörivän pakaroiden ympärillä, niin kurkataanpa vielä, mitä siinä toisessa iltapäivälehdessä tänään uutisoitiin: Täydellinen takapuoli? Lady Gagan muodokas takamus anteliaasti esillä Hollywoodissa.

510.jpg

Täydellinen takapuoli vai ylimääräistä? Kuva täältä.

Sanattomaksi vetää.

 

P.S. Motivaatiosarja jatkuu huomenna!

***

I’m too pissed to translate, sorry.

hyvinvointi liikunta suosittelen uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (357)
  1. Hei hei!! Tää lööppi sai ponikkeen tehä ko. asiasta vähän pienoistutkimusta…Muistaako kukaan tarkkaa päivämäärää, kun tää on kirjotettu, niin vois lähtee ettii sitä lehteä jostain?

    1. Sanoisin, että oli postausta edeltävän päivän printissä, eli 12.8.2013. Olisi pitänyt mainita se itse postauksessa, yleensä kyllä merkkaan tällaiset tiedot, mutta olin varmaan niin tuohtunut, että unohdin 😀

      Jos ei ole 12.8. lehti, niin niinä päivinä ainakin. Voit myös soittaa toimitukseen ja kysyä, niillähän on kaikki arkistoituna.

    2. Ei kun sori, olen postannut tämän illalla, joten se onkin varmasti saman päivän lehti eli 13.8.2013!

  2. Koko rasvakeskustelu on ihan p**seestä; joku kommentoi ettei rasvasta voi olla hyötyä. Miettikää mitä aivot suurimmilta osin on. Se keltä puuttuu rasvaa kropasta puuttuu sitä myös aivoista ja silloin ei järkikään luista vaan jokaisella on mielipide ja takapuoletastakin kaikilta löytyy reikä. Näin se vaan on. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *