Pätkis mustikka rahka <3

Jälkiruokia harvoin teen mutta rahkat onnistuu aina niin siksi niitä on helppo ja kiva tehdä! 🙂

b2.jpg

Pätkismustikkarahka pitää sisällään 2dl kuohukerman, vanilja rahkan, maustamattoman maitorahkan, 2 isoa pätkistä, sekä tietysti sokeria tuohon kuohukermaan.

b1.jpg

Kaada kuohukerma syvään kuppiin ja vatkaa kuohkeaksi. Kun se on melkein valmiiksi vatkattu lisää sokeria ja vatkaa vielä vähän lisää. Maista itse että kerma on sopivan makuista ei liian makeaa mutta ei mautontakaan.

b4.jpg

Lisää kerman joukkoon maitorahka sekä vaniljarahka. Sekoita nostellen ja ns. lusikalla pyöritellen ainekset sekaisin keskenään tasaiseksi. 

b3.jpg

Lisää päälle jäisiä mustikoita sekä leikkaa pätkikset viipaleiksi ja lisää nekin rahkan joukkoon. Sekoita. Jätä muutamat palat pätkistä ja muutamat mustikat erikseen ja ripottele ne viimeiseksi rahkan päälle koristeeksi sekoituksen jälkeen.

b5.jpg

Valmista ja eikun syömään! 🙂

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Liikunta

Eilisiä kokkailuja

 Eilen tuli vietyä uusi poikaystävä vanhemmille näytille ja siinä sivussa sitten grillattua ja kokattua päivällinen porukalle.

IMG_20150814_173232.jpg

Tarjolla oli makkarapihvejä, Bratwurstia, pihviä, kanaa, pekonisieniä täytteellä, uusia perunoita, kylmä kermaviili smetana kastike ja fetasalaatti tummilla viinirypäleillä ♡

blogi.jpg

                 

Grilliruoat oli tällä kertaa muuten valmiiksi marinoituja jne paitsi herkkusienet tein tietenkin itse. 

Grillisienet: 

        Ostoslista: Rasia herkkusieniä, grillimauste, tuorejuustoa ( ihan mitä makua itse haluaa laittaa sienien sisään ), ja kaksi pakettia pekonia.

        Valmistaminen: Huuhtele sienet haaleassa vedessä. Kaiverra kannot / varret sienistä pois niin että sienen sisään jää reikä jonne laitat tuorejuustoa. Älä kuitenkaan hajota sienen hattu osaa. Sinne sisälle sitten vaan valitsemasi tuorejuusto ja ympärille kääri pekonisiivu. Asettele valmiit sienet vaikka lautaselle ja päälle ripotellaan grillimaustetta. Grillaa sienet niin että pekonista tulee rapeaa päällä. Valmiit pöytään.

Perunat:

Uusia perunoita, keitä suolavedessä 15-20 min riippuen perunoiden koosta. Syötäviä kuorimatta tietenkin ;D Laita valmiit perunat johonkin sopivan kokoiseen astiaan. Päälle ripaus suolaa, aitoa voita pari nokaretta ja tuoretta persilijaa silputtuna <3

Salaatti:

Sisältää mustia kivettömiä oliiveja, ananasta, fetaa, viinirypäleitä ( tummia ), jääsalaattia, kurkkua, tomaattia, punasipulia ja sitruunapippuria sekä ripaus suolaa. 

-Johanna

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Mieli