Kesäkurpitsa Täytteillä

 

Kesäkurpitsaaaaa!

ruoka5.jpg

Leikkasin kesäkurpitsasta slaisseja, niin että kantaa jäi alle ja valkoinen ylöspäin.

ruoka4.jpg

Sen jälkeen maustoin kurpitsan ”viipaleet” suolalla ja pippurilla ja laitoin pienen nokareen voita päälle. Siksi että en käyttäny tässä tuorejuustoa mitä voi esimerkiksi lisätä tähä se tuo helposti ja tehokkaasti makua kyseiseen ruokaan. 

ruoka3.jpg

Sitten otin puolikkaan vihreän paprikan, muutaman miniluumutomaatin, puolikas paketti tuollaista köntsä fetajuustoa, punasipuli, persilijaa ja puolikas purkki herkkusieniä. Kaikki pilkoin keskenään, maustoin valkosipulilla, suolalla, pippurilla, hieman chiliä ja pari tilkkaa sitruunamehua ja purkki tonnikalaa. 

ruoka1.jpg

Sitte täytteet kurpitsojen päälle ja juustoraastetta mukaan. Uuniin 200’c ja kiertoilmauuni. Anna olla niin kauan kunnes juusto rapeutuu ja saa vähän ruskeaa väriä. 

ruoka2.jpg

Ja sit eikun syömään..  

Samalla sain myös tehtyä itselleni töihin aamuvuoroon huomiset eväät, eli kun pilkoin kaikki täyte ainekset ja sekoitin ne keskenään ja maustoin ne. niin ylijäämät mitkä ei mahtunu kurpitsojen päälle ni rasiaan vaan ja mukaan vähän niinkuin salaatti. Tää ruoka oli simppeli eikä mitään ihmeellistä mut ainaki terveellistä. Ei riisiä, pastaa, perunaa jne. Kasviksia ja kalaa eli bueno siis. 

ruoka.jpg

-Johanna

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys

Rankan päivän iltamättö

Hellurei!

Eilinen päivä meni koiran vahti hommissa ja rankan duunipäivän jälkeen ei enää jaksanut lähteä minnekkään. Tarjolla olisi ollut sedän tekemää hampparia ja salaattia, harmikseni en jaksanut kotoa poistua joten tein itselleni omat perjantai mätöt. 

makkara1.jpg

Eli tein ei niin terveellistä ranskalaisia ja nakkeja, salaattia fetalla ja tykönä sinappikurkkusalaatti ja ketsuppi sekä kreikkalainen kastike ranskisten päällä.

makkara3.jpg

Ranskalaiset ja nakit kulhoon, loraus oliiviöljyä, mausteita mielen mukaan. Itse laitoin rosmariiniä, perunasuolaa, vähän pippuria ja valkosipuli maustetta. Sekoitus ja pellille. 225′ kiertoilmauunilla niin kauan et saa ruskeata pintaa, niin on valmista.

makkara2.jpg

makkara4.jpg

Salaattiin laitoin erilaisia salaatti lajikkeita äitini omakasvattamista salaateista. Kurkkua, tomaattia, oranssia paprikaa, valkosipuli kevätsipulia, fetaa ja ripaus sitruunapippuria, jota käytän muuten aika usein salaateissa. Sopii hyvin kaikennäköisiin salaatteihin.

Tykötarpeet lautaselle ja kastikkeet päälle ja se on siinä, perus perjantain mättö! ( No ehkei ihan joka perjantai mutta silloin tällöin kelpaa kyllä. )

makkara.jpg

 

-JOHANNA

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä DIY