Rakastatko Lappia?

nuuksio_1_2014_helvetti.jpg

Olen herännyt aivan liian aikaisin nukkumaanmenoaikaani nähden, mutta nautin kovasti hiljaisesta sunnuntaiaamusta.

Olen lukenut pitkin viikkoa välilehtiin aukaistuja uutisia lattialla maaten, juonut monta lasillista vettä ja tunnustellut nousevaa pahoinvointia eilisen humpsutteluillan jälkeen. Ystävä valmistui maisteriksi ja muutti uuteen asuntoon, siinä on suuren juhlan aihetta.

Tällaisina päivinä tuntuu, että aika on pysähtynyt – tunnit menettävät merkityksensä, kun yrittää miettiä, mitä tekee mieli syödä, jaksaako käydä ulkona ja sitten taas, mitä haluaa tehdä elämässään lähitulevaisuudessa.

Juuri nyt kiinnostaa Lappi.

Olen jumiutunut ajatukseen, että sinne on kallista mennä ja asua ja varsinkin tehdä jotain, jos haluaa hiihtää ja lasketella, mutta ei omista varusteita. Uskon, että ajatuksessa on varmasti jotain totuutta, mutta enemmän ajattelen, että tämä on vähän pinttynyt ajatusmaailma. Kesällä ongelma ja rahanmeno ovat takuulla pienempiä –  telttailu on edullista, kuten myös vaeltaminen. Mutta entäs talvella?

En myöskään tiedä, minne kannattaa mennä. Kuinka kauas, kaupunkiin vai mökkiin keskellä metsää, minne?

nuuksio_2014_2.jpg

Makaan sohvalla ja en voi uskoa, että en ole eläissäni nähnyt revontulia.

Minulla on ikävä sitä pohjoisen humisevaa hiljaisuutta, lumesta painavina riippuvia oksia ja valkoisia puita, tähtiä ja puhtautta.

Onko teillä vihjeitä, vinkkejä, lempipaikkoja, muistoja? Mitä varusteita tarvitaan talvella, kesällä? Haluan fiilistellä ja katsoa, olisiko millään mahdollista koluta Lappia jo tänä talvena, vai tuleeko ensikosketus vasta lähempänä kesää.

Raukeaa sunnuntaita <3

Paina sydäntä tai seuraa Instagramissa ja Bloglovinissa!

Kommentit (3)
 1. Lappiin vain, tänne vain! Täällä on ihanaa. Jos vain yhtään kaipaa pohjoiseen, niin rohkeasti vaan – niin minäkin tein muuttaessani viime syksynä Tornioon. Nyt tammikuussa aloitin opinnot täällä AMKissa. Olin tosi rohkea ja otin ison harppauksen muuttaessani Keski-Suomesta tänne 7h päähän – mutta niin pitää ollakin, rohkea, poistua omalta mukavuusalueelta. Ja niin pitkään kaipasin Lappiin, nyt asun täällä. Tämä on ihanaa! Vaikka perhe ja suku asuu kaukana, niin silti olen onnellinen just nyt, just täällä.

  Lisäksi ihmiset täällä, ne ovat niin lämminhenkistä väkeä, ihan kuin aina oltais tunnettu. Vähän erimeininki kun etelässä. Mut on otettu ihanasti osaksi tätä kaupunkia, ja olen aivan rakastunut kaikkeen täällä.

  Rohkeasti vaan jos yhtään tekee mieli! Vaikka sesonkitöihin tänne Lappiin ensiksi, tai miksei opiskelemaan jotain kursseja vaikka.

  🙂

  1. Vautsi, kuulostaa upealta! Muutenkin on ihana lukea muiden suurista harppauksista ja unelmien toteuttamisesta, oon ylpeä susta 🙂 

   Itse lähinnä haluaisin vaeltamaan ja tutkimaan jotakin Lapin kolkkaa näin alkajaisiksi, en ole vielä päässyt noin pitkälle Lappiin hullaantumisessa kuin sinä, haha!

   Saako udella, mitä opiskelet? 

   1. Ah vaellukset tuntureissa ja Lapin erämaassa = <3. Varo vaan, saatat hullaantua niin kerran kun tänne pääset, hih! Kantsii ehdottaa jollekin Lapin reissua, varmasti joku on halukas lähtemään! 

    Opiskelen tradenomiksi – Lapin AMK on tosi mukava koulu, Tornion toimipiste ainakin, kun ei ole tuhansia oppilaita, niin on helppo tutustua sekä muihin oppilaisiin että opettajiin lähemmin. Intiimi ja hyvä ilmapiiri meillä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *