Tutoriaali: helppo glitterinen silmämeikki

Pikkujoulukausi on juuri käynnistymäisillään ja ajattelin esitellä blogin puolella pikkujouluaiheisia tutoriaaleja marraskuun ajan. Tähän tietenkin olennaisesti kuuluu shimmer(helmiäis)sävyt ja GLITTER! Minusta juhlameikkiin on ihana tuoda vähän säihkettä, mutta välttämättä ei tarvitse alkaa leikkimään irtoglitterin ja glitterliiman kanssa, jos se tuntuu liian vaivalloiselta tai sotkuiselta. On olemassa myös todella glitterisen näköisiä shimmersävyiksi kutsuttuja luomivärejä, jotka muistuttavat silmämeikissä todella paljon glitteriä, mutta ovat helpompia käyttää. Itse suosinkin monesti tällaisia helppoja luomivärejä ja sellaisen valitsin myös tähän meikkiin. Pohja tälle silmämeikille on todella helppo ja mukailee aiemmin tekemääni mattaista silmämeikkiätutoriaalia. Katso siis kuvatutoriaali alla, miten tehdään helppo glitterinen silmämeikki, joka sopii moneen juhlaan!

Tutorial: helppo glitter meikki
Glitter silmämeikki -tutoriaali

Glitterinen silmämeikki

1. Jos haluaa kestävän silmämeikin, niin on todella tärkeää pohjustaa luomi ennen luomivärin laittamista. Itse käytin tässä luottotuotettani, eli Smashboxin luomiväriprimeria, josta aiemmin kirjoitinkin Pihistä tai panosta -postauksessa blogissani.

2. Valitsin luomivärin häivytyssävyksi roosahtavan vaaleahkon sävyn a, ja nostin sen melko korkealle lähemmäs kulmaluutani.

3. Seuraavaksi valitsin sävyn b, jolla tummensin luomivakoa ja ulkonurkkaa nostamatta sitä kuitenkaan yhtä korkealle kuin edellistä sävyä. Tykkään kerrostaa sävyjä ja rakentaa tummuutta pikku hiljaa, jolloin minulla säilyy paremmin kontrolli meikin tummuusasteesta. Aina on helpompi lisätä kuin poistaa!

4. Kun olin saanut edellisen sävyn haluamaani paikkaan luomella, aloin tummentaa sitä sävyllä c. Käytin tätä sävyä suoraan samaan kohtaan, johon edellisen olin laittanut tarkoituksenani vain tummentaa lookkia.

5. Valitsin sävyn d alaluomelle ja kävin koko alaluomen ja alaripsirajan pienehköllä häivytyssiveltimellä läpi. Tässä kohtaa silmämeikistä olisi saanut vielä intensiivisemmän ja tummemman käyttämällä sävyn c tyyppistä sävyä!

glitter silmämeikkitutoriaali
Huda Beauty THE New Nude

6. Tässä vaiheessa toin hohtavan glitterisen sävyn meikkiin. Tähän voi valita minkä sävyisen shimmersävyn itse haluaa. Minä valitsin toisesta Huda Beautyn luomiväripaletista vaalean sävyn e, jossa on pieni hohde vaaleanpunaista seassa. Paras kikka saada tällainen varisevan ja glitterisen oloinen sävy luomelle on käyttää meikinkiinnityssuihketta apuna; otin luomiväriä kuvassa 6 hieman näkyvällä littanan mallisella siveltimellä, jonka jälkeen suihkautin siveltimeen Macin Fix+ -suihketta (mikä tahansa meikinkiinnityssuihke voi toimia tässä). Tämä mahdollistaa sen, että sävy ei lähde varisemaan ja näyttää myös hohtavammalta sekä glitterisemmältä kosteana laitettuna.

–> Valitsemani sävy oli ehkä turhan tumma tähän, joten korjasin tilannetta lisäämällä päälle hieman vaaleampaa shimmersävyä. Tässä olisi voinut hyvin käyttää jostain muusta luomiväripaletista löytyvää vaaleampaa helmiäissävyä tai vaikkapa pelkästään Essencen ihania Melted Chrome -luomivärinappeja, joita saa edullisesti mm. Tokmanneilta! Helppo glitterinen silmämeikki voi syntyä ihan muutamalla hyvällä tuotteella.

7. Halusin vielä tuoda hieman toisen sävyistä hohtoa silmämeikkiin, joka näkyisi erilaisessa valaistuksessa eri tavalla. Otin siis sinertävän sävyn  ja lisäsin sitä vielä luomen keskivaiheille ja hieman ulkonurkkaa kohden.

8. Tykkään yleensä käyttää juhlameikissä nestemäistä eyelineria, joten lisäsin sen vielä ennen viimeistä vaihetta eli irtoripsiä.

9. Lopuksi laitoin silmiin Eyluren ihanat Fluttery No. 175 -irtoripset (saatu pr-näytteenä) ja helppo glitterinen silmämeikki on valmis!

glitter silmämeikki tutoriaali
Huda Beauty THE Neon Green Obsessions
tutoriaali silmämeikki helppo
Helmiäishohtoinen silmämeikki

Millaisia silmämeikkejä toivoisit näkeväsi tulevana pikkujoulukautena? Sävytoiveita otetaan mielellään vastaan. 😘  Napsauta blogini seurantaan esimerkiksi bloglovinissafacebookissa tai instagramissa, niin saat tiedon seuraavasta postauksestani! 💕

Kommentit (1)
  1. Charming Nails
    6.11.2019, 05:14

    Sähäkän sininen tai kulta-musta kimallusmeikki pikkujouluihin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *