Tutoriaali: helppo silmämeikki raskaille luomille

Mainitsin edellisessä silmämeikkitutoriaalissani, että seuraavaksi teen kuvallisen tutoriaalin silmämeikistä raskaille luomille! Minulla on erityisesti toisessa silmässä melko raskas luomi ja joudun käyttämään luomiväriä siihen hieman eri tavalla kuin toiseen silmääni, jotta ne näyttäisivät mahdollisimman samalta. Raskaan luomeen meikkaamisessa on muutama seikka, joihin itse kiinnitän huomioita ja kerron ne tässä tutoriaalissa! Valitsin luomiväripaletiksi Physicians Formulan ”Tropical Days” -paletin (saatu pr-näytteenä), joka on saatavilla esimerkiksi *Lykon verkkokaupasta. Keskityin tässä paletissa perussävyihin, joita on saatavilla monesta luomiväripaletista, joten meikin toteuttaminen ei vaadi tämän luomiväripaletin hankkimista, vaikka itse siitä kovasti tykkäänkin! ✌🏼

tutoriaali raskaat luomet
Silmämeikki raskaille luomille

Helppo silmämeikki raskaille luomille

1. Luomen pohjustaminen sopivalla primerilla on erittäin tärkeää raskaille luomille. Raskaat silmäluomet rasvoittuvat herkemmin, joka puolestaan aiheuttaa luomivärin leviämisen ja sen pakkautumisen luomen uurteisiin. Kirjoitin juuri ”Pihistä tai panosta” -postauksen luomiväriprimereista, pääset juttuun tästä! Tähän meikkiin käytin Smashboxin luomivärin pohjustusvoidetta.

2. Koen itse, että on tärkeää nostaa luomiväri tarpeeksi korkealle, mikäli silmäluomet ovat raskaat. Näin saat luomivärin näkymään myös, kun katsot eteenpäin ja silmä näyttää siten isommalta. Häivyttelin itse luomivaon yläpuolelle vaaleahkoa sävyä A pohjasävyksi. Vaaleahkon sävyn saa nostaa melko korkealle, eikä tätä vaihetta kannata pelätä! Olin aiemmin tosi arka luomivärien kanssa, enkä nostanut niitä tarpeeksi korkealle, joka taas aiheutti sen, että silmäni näytti vain raskaammalta.

3. Lisäsin luomen ulkonurkkaan sävyä B. En nostanut sitä luomivaon yläpuolelle, mutta halusin aloittaa luomen tummentamisen tällä ihanalla punertavalla sävyllä.

4. Seuraavaksi halusin tuoda silmämeikkiin tummuutta, joten valitsin sävyn C ja lisäsin sitä luomen ulkonurkkaan. Häivyttelin varovasti tätä sävyä hieman ylöspäin ulkonurkkaan siten, että sävy näkyi luomelta kun katsoin kohtisuoraan eteenpäin.

5. Laitoin sävyä C myös alaluomelle varovasti häivyttäen. En vienyt sävyä koko alaluomelle, vaan käytin luomen leveydestä noin 2/3 ulkonurkasta alkaen kohti sisänurkkaa. Itse tykkään arkimeikissä alaluomella keskittyä silmän ulkonurkkaan sekä keskivaiheille ja saada silmä sillä tavoin näyttämään hieman suuremmalta ja enemmän mantelin muotoiselta.

6. Arkisin käytän rajauksessa yleensä tummaa luomiväriä. Rajausta ei välttämättä tarvitsisi ollenkaan, mutta itse tykkään tummentaa ripsirajaa lyhyiden ripsieni vuoksi. Otin jälleen sävyn C ja painelin sitä littanalla siveltimellä ripsirajaan. Taas keskityin etenemään silmän puolivälistä kohti ulkonurkkaa. Olen kokenut tämän todella hyödylliseksi, sillä luomeni menee entistä raskaamman näköiseksi, jos levitän rajauksen sisänurkkaan saakka.

7. Lopuksi painelin sävyn D sormella liikkuvalle luomelle nostaen sitä keskikohdasta vähän raskaan luomen päälle/sen yläpuolelle. Tämä on ollut toimiva vinkki, jonka olen joskus bongannut Miia Johanssonin tutoriaaleista. Tämä tuo myös sitä suurentavaa efektiä silmälle ja avaruutta luomelle.

8. Lopuksi lisäsin ripsivärin ja silmämeikki on valmis!

physicians formula silmämeikki raskaalle luomelle
Physicians Formula ”Tropical Days”

Helppo silmämeikki raskaille luomille kuvaa aika hyvin tämänhetkistä arkimeikkirutiiniani; se on nopea tehdä ja siihen voi käyttää mitä sävyjä vain. Yleensä jätän hohtavan sävyn kokonaan pois, mutta viime aikoina olen taas alkanut haikailemaan hentojen shimmersävyjen perään ja luulen, että ne ovat palaamassa myös arkimeikkeihini! Mielestäni raskaan luomen meikkaamisessa yksi tärkeimmistä asioista on tosiaan luomivärin nostaminen luomivaon yläpuolelle. Vuosia sitten tämä muutti minun raskaan luomeni meikkaamisen täysin ja huomasin, kuinka suuren eron tällä tekniikalla voi saada aikaan. Jos et ole kokeillut vielä, niin suosittelen lämpimästi! 💋

Kommentit (2)
  1. Charming Nails
    23.10.2019, 05:52

    Mullahan on tooosi raskaat luomet, ihan sellaiset ettei liikkuvaa luomea näy ollenkaan. Edelleen voisin nostaa mattaista luomiväriä vieläkin korkeammalle, se onkin yksi juttu mitä olen nyt yrittänyt opetella meikkaamisessa 🙂 sitä vaan pelkää näyttävänsä liian meikatulta mutta kun käyttää vaaleampia värejä niin tulee kiva lopputulos 😉

    1. Mulla kans peittyy yhdestä kohtaa kokonaan, jos täysin rentoutan kulmat! Jos kokeilet nostaa vielä korkeammalle, niin kerro mitä tykkäsit 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *