Etelä-Amerikan suosikkini osa2: Argentiina&Chile

Etelä-Amerikan reissuvinkit jatkuvat tänään Argentiinan ja Chilen parhailla paloilla! Etelä-Amerikan ensimmäiset reissuvinkit koskien Perua voit lukea täältä.

__web_Argentiina_00282_2.jpg

MIELETTÖMÄT IGUAZU FALLS VESIPUTOUKSET

Sanoisin että yksi ehdoton must see elämän aikana! Kuvista ei pysty millään käsittämään niiden järjetöntä kokoa ja sitä aivan mieletöntä veden määrää. Siinä koki kyllä olevansa hyvin pieni kikkare luonnonvoimien keskellä. Kirjoitin vierailustamme sinne hieman enemmän täällä.

Argentiinassa saa joka paikasta empanadoja eri täytteillä

__web_La_Boca_2017-7800_1.jpg

BUENOS AIRES

Buenos Aires on monikasvoinen suurkaupunki. Kontrastina kodittomille ja rikollisuudelle on yltäkylläisyyttä, kauniita ravintoloita ja eurooppalaisten tuomaa arkkitehtuuria. Jossain kohtaa kaupunkia ei ole varma onko Etelä-Euroopassa vai Etelä-Amerikassa.7CCDD056-B44A-4668-8505-D1BED66225D7.jpeg

La Bocan alue on ihana värikäs kaupunginosa- joka vetää turisteja puoleensa kuin liimapaperi ötököitä – mutta se on silti ehdottomasti vierailemisen arvoinen! Väriloiston ja taiteen lisäksi siellä pääsee seuraamaan myös upeita tango-esityksiä.

La Boca on edelleen kuulemma tiheiten asuttu alue koko Buenos Airesissa ja vahvasti työväenluokan kaupunginosa monine ongelmineen, joten turisteja kehotetaan poistumaan sieltä ennen auringonlaskua.

__web_Argentina_2017-kollaasi2.jpg

La Recoleta, johon mm.Eva Perón eli Evita on haudattu. Näyttävä hautausmaa suurine patsaineen ja taloineen on kiinnostava kohde. Kannattaa harkita oppaan ottamista alueelle niin saa kuulla tarinoita haudoista ja haudatuista.

Kirjoitin matkakertomuksen La Bocasta ja Recoletasta  täällä.

Mitä koin, mutta en välttämättä suosittele: Bariloche. Siellä oli kyllä muutamat kauneimmat auringonlaskut sekä kauniit vuoret ja järvet, mutta se muistutti liikaa Eurooppaa.

Talot oli rakennettu alppitaloiksi  ja eurooppalaisten kädenjälki näkyi mielestäni lähes kaikkialla. Paikka toimiikin talvisin laskettelukeskuksena. Lisäksi ilmasto oli kuin huono Suomen kesä; päivällä parisenkymmentä ja illalla kylmä(kevyt takki tai kaksi päälle). Myös hyvin kallis paikka, rikkaiden suosima ja sen huomasi.

Myös kidnappausyritykseni olisin mielelläni jättänyt väliin.

Mitä jäi kokematta: Mendozan viinialue ja eteläkärjen jääalue.

A7AACCB9-99A7-48D4-BCDC-44CE9C6EDAD4.jpeg

CHILE

Chilessä reissasin osan ajasta yksin ja siellä tuli varmaan juurikin  siitä syystä päivitettyä blogia välillä jo reissun päältä. Chile ja Argentiina olivat mielestäni  Etelä-Amerikan maista eurooppalaisimman oloiset. Chile ehkä vielä hitusen enemmän.SANTIAGO

Tykkäsin Santiagon kaupungista jotenkin hirmuisen  paljon. Bellavistan boheemialueella oli jotenkin tosi hyvät vibat! Kirjoitin Santiagosta enemmän täällä ja täällä. 

VALPARAISO

On ihanan vallaton, vaikkakin hieman ränsistynyt, värikkäiden talojen ja upeiden graffittien yhdistelmä muutaman tunnin päässä Santiagosta. Vuorenrinnettä poikkeloivat pikkukujat, vuorenrinnehissit ja kukoistava graffititaide ovat hulvaton väripilkku Chilessä. Ehdottomasti ainakin päiväreissun arvoinen! Kirjoitin Valparaisosta lisää täällä.

Valparaisossa sijaitsee myös edesmenneen poliitikon ja Nobel palkitun runoilijan Pablo Nerudan yksi kodeista, La Sebastiana, joka oli jotenkin todella inspiroiva visiitti! Lisää siitä täällä.

Mitä koin, mutta en välttämättä suosittele: Chiloe saari oli kiva ja kaunis, kuin Suomen monet saaret, mutta ei varsinaisesti tarjonnut mitään uutta kokemusta

Mitä jäi kokematta: Chilen hulppeat vuoret ja Etelä/Keski-Chilen patikointipaikat kuten Torres del Paine

Valparaiso kuvattuna La Sebastianin ikkunasta

Kommentit (4)
  1. Noorasusanna
    4.3.2019, 13:44

    Vau, mielettömän näköisiä maisemia!! 🙂

    1. Kiitos kommentista! Joo aivan upeita mestoja kyllä! 🙂

  2. Niin älyttömän upean näköistä taas ääh en kestä. <3<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *