Kun saat sitä mitä et tilannut

4B40076E-7128-44F1-B55D-C6084358A25D.jpeg

Juttelin ystäväni kanssa muutama päivä sitten siitä miten elämämme eivät ole menneet niinkuin olimme suunnitelleet ja miten olemme tällä hetkellä hyvin eri pisteessä kuin missä ajattelimme vaikkapa viisi vuotta sitten olevamme nyt. Miten elämä on heitellyt eteen monenlaisia ylläreitä, hyviä ja huonoja. Sellaistahan se on, elämä. Ystäväni pohti ääneen sitä että miten kuitenkin varmistaa ettei katkeroidu jos ei saavutakaan niitä asioita, joita on aina halunnut?

En tiedä miksi, (en ole kuunnellut vuosikausiin kyseistä bändiä) mutta päässäni alkoi soida Coldplayn Fix me biisin kohta

”When you don`t get what you want but what you need..”

E8387973-A8A6-4664-B7C0-B9C549AA4824.jpeg

Tai niin luulin sen menevän, mutta tarkistettuani sehän oikeasti meneekin ”When you get what you want but not what you need”

Jäin kuitenkin miettimään lausetta niinkuin luulin sen menevän..Usein elämässä nimittäin menee juuri niin että saamme jotain ihan muuta kuin mitä olimme suunnitelleet tai ainakin hyvin eri muodossa. Ja pettymys voi välillä olla todella kova. Lannistava jopa. ”Miksen vaan voi saada sitä mitä haluan?” Odotukset ovatkin juuri pahin vihollisemme, sillä ilman niitähän emme pettyisi elämäämme.

Ehkä kuitenkin on niin että saamme juuri ne kokemukset, jotka tarvitsemme. Tarvitsemme kasvaaksemme ihmisinä ja päästäksemme sinne minne meidän kuuluukin, ehkä ne juuri valmistavat meitä seuraavaan lukuun. Itse ainakin pystyn sanomaan monen ikävän kokemuksen tarpeellisuuden itselleni oivaltaakseni jotain, kasvaakseni, vahvistuakseni, sekä monen elämässäni vierailleenn ihmisen tarkoituksen, miksi juuri he ovat tulleet elämääni. Mitä he ovat antaneet tai opettaneet tai mitä minä olen voinut heille antaa/opettaa, mikä on ollut kohtaamisemme pointti. Joskus sen tajuaa jo sillä hetkellä, mutta usein vasta paljon myöhemmin.

Ehkä joku/jokin onkin suunnitellut kaiken paljon paremmin kuin itse olisimme koskaan kyenneet.

Tärkein taito ehkä onkin ottaa paras irti tilanteista, jotka eivät välttämättä ole juuri niitä omien toiveidemme mukaisia.

4DB9F572-11F3-430A-8382-F100FE1023D8.jpeg

I was talking with my friend the other day about how our lives are not at the point where we thought 5years ago them to be now. How life often gives you suprises, good and bad ones, and makes your path turn in new directions. She was wondering how to make sure not to become bitter if you never get some of the things you always wanted?

I don`t know why but this Coldpaly (Fix me) song started to play in my head:

”When you don`t get what you want but what you need..”

B0A8A074-64F3-4596-AC7A-4EA0DDCCAB68.jpeg

 Or that is how I thought it goes, but it really goes ”When you get what you want but not what you need”

But I kept thinking about the phrase as I thought it goes. Because most of the time life gives us different things or atleast in different form the things we wished to have. And the disappointment can be really tough. Even devastading at times. ”Why cannot I just get what I want? Why other people can have it?” Expectations are, in a way, our worst enemy. Without them we would not be disappointed ever.

I want to believe that we do get the things and people that we need. Some experiences, bad ones, are there to teach us things, make us see something, grow as a person.. become better, make us ready for the next chapter.

Maybe someone/something planned it all better than we would have ever could.

I guess the most important quality is just to make best out of the situation that is not ideal for you.

EEA08057-0BAF-481D-B7D8-73599B137A90.jpeg

Photos taken in Brazil by Nicolas Avellaneda. Edit by me.

Visit also my photography site www.annikamiettinen.com

Please respect copyrights.

 

Kommentit (4)
 1. Mä oon aina ymmärtänyt tuon coldplayn juurikin ”käänteisenä” eli että tuokin lause oikeasti tarkoittaa sitä mitä kirjoitat.

  Niitten asioitten tarkoitukset, joita elämä tuo eteen tilaamatta tai ei, ymmärtää usein vasta myöhemmässä vaiheessa elämää, kun mittakaava on asettunut aloilleen ja asioihin saa etäisyyttä. Usein sitä huomaa että asia X olikin juuri sitä mitä tarvitai, vaikkei sillä hetkellä sitä ollut halunnut.

  1. gonewiththewarmwind
   17.4.2018, 20:54

   Kiitos kommentista! Joo niinku siltä se biisi mustakin sanomaltaan kuulostaa! Se on kyllä just näin, vaikka välillä menee hyvinkin kauan ennen kuin pystyy näkemään sen kokonaiskuvan! 

 2. Niin viisaita sanoja! Mäkin oon monesti ajatellut että ”hitto vie, miks tän piti mennä näin…” mutta ajan kanssa olen tajunnut, että onneksi muuten kävi juuri noin eikä esimerkiksi niin kun olin suunnitellut. Loppujen lopuksi sitä vaan oppii jotain tosi arvokasta kaikista niistä vastoinkäymisistä ja pilalle menneistä suunnitelmista.

  1. gonewiththewarmwind
   17.4.2018, 20:49

   Voi kiitos! Niinpä! <3 Vaikka monesti kyllä kirpasee kovastikin sillä hetkellä 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *