Ihan tavallisia kuulumisia+herkullinen pasta carbonara
Heippa!
Reilu vuosi sitten ostimme unelmiemme puutaloasunnon Portsasta ja remontoimme sen lattiasta kattoon. Tänään meidän kotimme on mukana Suomen kaunein koti -ohjelmassa! Laittakaapa siis MTV3 päälle klo 20.00 ja tulkaa mukaan jännittämään, miten meidän käy.
Mua alkoi lopulta jännittää niin paljon meidän jakso Suomen kauneimmassa kodissa, että en saanut mitään kunnollista postausta aikaiseksi. Ajattelinkin siis tulla tänne sitten vain höpisemään niitä näitä arkijuttuja. Eilen meillä oli perinteiseen tapaan ystäviemme kanssa ETA kisakatsomo (Ensi treffit alttarilla) – tää on niitä arjen parhaita juttuja! Ystävät, jotka asuvat lähellä ja joiden luo voit hiippailla iso kulhollinen itsetehtyä jäätelöä mukanasi (tämä jäätelö oli muuten menestys, joten sen ohjeen teen blogiin lähiaikoina!). Meillä tähän kisakatsomoon kuuluu tietysti viikoittain vaihtuvat mitä parhaimmat eväät. Tällä viikolla oli sienirisottoa ja lakritsijäätelöä ja viime viikolla feta-pinaattipiirakkaa ja salaattia. Voiko tän parempaa edes olla? Mitä me tehdään, kun ETA loppuu 😀 – ehkä vaan pidetään meidän tiistaista kiinni silti.
Huomiselle sovittiin ystävän kanssa lenkkitreffit. Ihanaa päästä nauttimaan tosta upeasta ruskasta ja ulkoilmasta toimistolla istutun päivän jälkeen. Toivoen ilta-aurinko pilkottaisi tuolloin ja saisi värit oikein hehkumaan.
Viikonloppuna on äitini syntymäpäivä ja nähdään myös pitkästa aikaa meidän lukion tyttöporukan voimin! Tätä on muuten odotettu, ei olla pitkään aikaan oltu kaikki tytöt koolla.Tämä viikko on siis pyhitetty ystäville, perheelle ja hyvälle ruoalle.
Tässä vielä hetki sitten Kolmistaan blogista bongaamani super hyvä carbonaran ohje teille jakoon, sillä tää oli todellista herkkua!
KAIKKIEN AIKOJEN PARAS CARBONARA (2 henkilöä)
- paketti pekonia
- puoli pakettia spagettia
- 2 keltuaista
- 2 dl raastettua pecornioa
- mustapippuria
- 2 dl kuohukermaa
- Asettele pekonit leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 180 asteessa niin kauan, että pekonit ovat rapeita.
- Keitä pasta ohjeen mukaan.
- Erottele kulhoon 2 kananmunan keltuaista, 1,5 dl pecorinoa ja rouhu päälle monta rouhaisua mustapippuria.
- Kaada kerma paistinpannulle/kattilaan ja ala keittää kermaa pienellä lämmöllä kasaan. Rouhi tännekin vähän mustapippuria.
- Ota pekonit uunista, murskaa ne aivan pieniksi muruiksi, iske kermakastikkeen sekaan ja anna olla liedellä vielä hetkinen.
- Kaada pastasta vesi pois, iske pastat uudelleen samaan kattilaan.
- Iske pastan perään keltuais-pecorinoseos + kermakastike. Sekoita nopeasti kaikki keskenään.
- Tarjoile pecorinin ja rouhitun mustapippurin kanssa.
Mitä just sun arkeen kuuluu?
-Maria
P.s Meidän jakso tulee siis tänään ulos klo 20.00, joten kaikki silloin ruudun ääreen ja Suomen kaunein koti katseluun!