Maailman paras suklaakakku
Leivoin Joonaksen äidin syntymäpäiväksi viime viikonloppuna ehkä maailman parhaan suklaakakun, joten piti tulla jakamaan ohje teillekkin, vaikka kakku on ehkä rumin koskaan tekemäni 😀 Ei anneta sen haitata, vaan tehdään ensi kerralla sitten maun lisäksi ulkonäöstäkin hyvä. En ole tehnyt muistaakseni ennen tätä kuin kerran täytekakun ja siinäkin Joonas taisi olla apuna. Minun heiniäni ovat enemmänkin juustokakut, kuten tässä postauksessa kirjoitinkin aiemmin. Onneksi maku kuitenkin oli tässä kakussa erinomainen, joten ei anneta ulkönäön hämätä. Koristeeksi minun piti hommata vielä tähtisädetikkuja, mutta nekin unohtui kaikessa härdellissä -hitsit! No onpahan hyvä syy tehdä tätä kakkua pian uudelleen 😀
Tästä se lähtee.
Pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl soodaa
1 tl merisuolaa
2,5 dl kevytmaitoa
75g voita sulatettuna
1,5 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
Työ:
Keitä kahvi ja ota itsekkin vähän. Aloita vuoraamalla 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Itse jätän vain paperin pohjan ja reunojen väliin ja saksin sitten ylimääräiset pois. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää märät aineet eli kahvi, sulatettu voi, kananmunat ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja katso, että jauhoa ei jää paakkuina taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa 40-60 minuuttia uunin tehosta riippuen. Testaa tulitikulla tai vastaavalla kakun kypsyys, jos epäilyttää. Itselläni meinasi usko jo loppua kakun oltua 50 minuuttia uunissa ja vielä oli hiukan raaka ja ajattelin, että seuraavaksi se palaa. Tässä kannattaakin olla tarkkana ja käydä katsomassa uuniin vähän väliä. Anna kakun jäähtyä hyvin.
Täyte/kuorrute:
Valmista täyte vasta, kun pääset tekemään kakun loppuun. Laitoin itse täytteen kakun paiston ajaksi jääkaappiin ja se jähmettyi mielestäni hiukan liikaa, jolloin käsittely vaikeutui ja lopputulos kärsi.
3 dl kuohukermaa (Valion vaahtoutuu parhaiten)
300 g Fazerin sininen -maitosuklaata
360 g maustamatonta tuorejuustoa (Pirkka 1 prk 180g)
hippunen merisuolaa
1 dl tomusokeria (ensi kerralla koitan jättää tämän pois, sillä mielestäni täyte ei kaipaa tätä lainkaan.
+
3/4 prk Vadelmahilloa (tai muuta hilloa)
Vaahdota kerma vaahdoksi. Paloittele suklaa kulhoon ja lämmitä sitä pienissä pätkissä mikrossa välillä sekoittaen, kunnes se on sulanut. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään ja niiden sekoituttua lisää joukkoon sulanut suklaa ja sekoita taas. Lopuksi lisää kermavaahto ja sekoita varovasti.
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja levitä ensin kakkupohjan päälle pohjalle hillo ja sitten osa täytteestä tasaisesti kerrokseen. Jos pohja on päässyt liian kuivaksi kostuta sitä varovasti maidolla ennen hillon laittoa. Sitten taas seuraava kakkupohja ja täyte ja pohja ja pinta viimeisenä. Varmista, että tähän jää riittävästi täytettä, jos haluat peittää myös reunat. Halutessasi voit myös tehdä kakusta naked tyylisen, jolloin jätä reunat kuorruttamatta.
Koristeluun:
Paahdettua hasselpähkinärouhetta
100 g suklaata rouhittuna
Mitä vain itse keksit! :)
Lisää pinnalle paahdettua hasselpähkinärouhetta ja suklaata muruina.
Sitten herkuttelemaan!
Ohuesti jäi seuraavana päivänä harmittamaan, kun emme napanneet itsellemme kakkupaloja mukaan, vaan jätimme koko kakun Joonaksen vanhempien luo.
-Maria