Itätalon keittiö ennen ja jälkeen

Heippa!

On aika aloittaa ennen-jälkeen postausten sarja! Tiedän, että näitä on moni odottanut innolla ja kieltämättä onhan tämä itsellekin aikamoinen ilo päästä katsomaan ennen jälkeen kuvia vierekkäin tällaisen remontin rutistuksen jälkeen! Ehkäpä saadaan tästä taas lisää intoa aloittaa seuraavien huoneiden purkaminen. Näyttää siltä, että ollaan kyllä saatu melkoisen hyvää jälkeä aikaan – vaikka ite sanonkin. Kyseessä oli meidän toinen keittiöremontti ja ensimmäisestä jäi kyllä hyviä vinkkejä talteen. Samoin tästä, mutta nyt jaan ne teille, sillä itse en aio keittiöremppaa hetkeen tehdä. Keittiön yksi parhaista ominaisuuksista on korkea valoisa tila. Onneksi Joonas kurkkasi siistien koolausten ja papereiden alle ja löysi tuon upean lankkukaton. Pientä lisähommaahan se aiheutti, mutta oli ehdottomasti sen arvoinen homma! Kohta tulee vuosi siitä, kun aloitimme projektin ja paljon on ehtinyt tapahtua niin ulkona kuin sisälläkin. Paljon tehtävää toki vielä riittää pitkäksi aikaa, mutta valmiiden tilojen ja niiden lähtötilanteen muistelu kannustaa jatkamaan. Muistakaa ottaa remonttia tehdessä paljon kuvia!

 

Näin isoon tilaan (46m2) keittiön suunnittelu oli haastavaa ja meinasimme ensin olla ajatuksissamme jumissa vanhan keittiön paikassa, vaikka mahdollisuudet tilassa olivat rajattomat, koska putket ja sähkötkin uusittiin kokonaan. Keittiö tilattiin lopultq Unique homelta, jossa vaihtoehdot kalusteiden väreissä, ovissa ja vetimissä olivat eniten meidän mieleen useampia liikkeitä kierrettyämme. Halusimme modernin pehmeän keittiön, joka sopii myös vanhaan taloon, vaikka onkin moderni ja selkeä. Peiliovilla ja pehmeällä värivalinnalla saatiin kivasti vanhaan taloon sopivaa fiilistä. Otimme keittiön perille toimitettuna niin, että rungot olivat kasattuna, mutta muut hommat piti tehdä itse. Sanoisin, että siinä oli melkoisesti hommaa ja ohjeet olivat huonot ihmiselle, joka ei kokoa näitä ammatikseen (vaikka työkalut kyllä pysyy käsissä). Tässä kohtaa remonttia muuton puskiessa päälle parin kasauksen estävän ruuvin tai muun osan saattoi ottaa myös hermon päälle pikkuisen normaalia enemmän. Suosittelenkin muita remontoijia säästämään omia hermoja ja tilaamaan keittiön kasattuna, jotta nämä kasaukseen liittyvät murheet jää firman itsensä ratkaistavaksi. Lopulta kuitenkin kaikki osat saatiin paikalle, keittiö kasaan ja keittiöstä tuli upea, riittävän suuri ja silti käytännöllinen eli kaikkea sitä mitä halusimme. Integroidut jääkaappi ja pakastin olivat ehdottomasti menetetyn säilytystilan arvoiset ja kodinhoitohuoneen pikkujääkaapista saatiinkin kivasti lisätilaa kylmätavaralle. Samoin ehdottomasti hyvä päätös oli arvokkaampaan keittiön tasoon satsaaminen. Viimeisen silauksen keittiö sai, kun pariovi asennettiin paikoilleen talon päätyyn, mistä pääsee kätevästi terassille.

Vetimet – keittiön (ja pitkälti muutenkin kodin yksityiskohtien väriksi valikoitui kirkas messinki. Yksinkertaiset, tukevat, linjakkaat lankavetimet olivat heti meidän mieleemme.

Allas ja hana – altaaksi meille valikoitui Tapwellin iso messinkiallas ja hanaksi Tapwellin honey gold sävyinen juoksuputkellinen malli. Tason alle kiinnitettävän altaan etuna on se, että pöydältä saa helposti pyyhittyä kaiken lian ja muruset rätillä suoraan altaaseen. Juoksuputki on osoittautunut super käteväksi etenkin tällaisen ison altaan kanssa.

Taso – keittiön tasot tilattiin Topkiveltä ja materiaaliksi valikoitui pitkällisen pohdinnan jälkeen keraaminen Calacatta oro. Materiaali on todella helppo pitää puhtaana, mutta kiiltävällä pinnalla pöly myös näkyy hyvin etenkin ilta-auringossa. Topkiven kanssa kaikki sujui täysin moitteettomasti ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien ja toimituskin hoitui nopeasti.

Liesitaso – Bora Pure Purussa yhdistyvät tehokas induktioliesi sekä liesituuletin. Tämän ansiosta keittiön visuaalinen ilme pysyi rauhallisena, kun saarekkeen päälle ei tarvinnut asentaa kattoon erillistä liesituuletinta. Tämä olikin meille ehdoton vaatimus liesitasoa valitessa.

Rakastan aina katsoa ennen ja jälkeen -kuvia remonteista ja siksi halusin itsekin tehdä yhden kokonaisen postauksen tilan muutoskuville. Täältä niitä siis tulee! Ei varmaan tarvitse erikseen kertoa kumpi on ennen ja kumpi jälkeen😅

Keittiön speksit tiivistettynä:

– Keittiökalusteet: Unique home, ovimalli aamu, sävy kitti

– Lattia: Kuusilankku 250mm, sävytetty öljyvaha. Valmistaja: Tuulipuu

– Tasot: Topkivi, Calacatta Oro, keraaminen

– Seinämaali: Tikkurila, höyhen

– Liesitaso: Bora Pure Puru

– Allas: Tapwell Messinki

– Hana: Tapwell Honeygold juoksuputkella.

– Tiskikone, jääkaappi, pakastin, uuni: AEG

– Valaisimet: SG spotit

– Sähkökalusteet: Schneider Renova

Mitäs tykkäätte?

-Maria

koti sisustus remontointi
Kommentit (4)
 1. Tyylikästä on kyllä.

  1. Voi kiitos! Ollaan tosi tyytyväisiä lopputulokseen. Nämä hetket remontissa kyllä palkitsee kovan työn!

 2. vilhelmiina hellstén
  19.6.2022, 16:25

  Kaunista <3

  Kultaiset yksityiskohdat tekee kyllä niin paljon!

  1. Kiitos! Niin tekee😍 Hurahdin niihin ihan täysin tätä remppaa tehdessä 😅🙈

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *