Missä pihistetään ja mihin panostetaan?

Ensimmäisiä asioita häiden suunnittelussa on budjetti. Kun tiedossa on summa, joka häitä varten pitää säästää on helpompi myös päättää milloin häät järjestetään, jotta liian tiukkaa aikataulua ei tule. Me kihlauduimme loppuvuodesta 2017 ja laskimme noin 10 000 euron budjetin, jolloin päätimme 2020 vuoden olevan sopiva häiden järjestämiselle.

Huomattiin kuitenkin pian, että 10 000 euroa menee yli heittämällä vaikka karsimmekin isolla kädellä myös vieraslistaa. Tällä hetkellä tavoite on pysyä alle 15 000 euron, mutta tuossa budjetissa ei vielä ole mukana häämatkaa joka sitten kasvattaa menoja jonkin verran. Vieraslistasta ja siihen liittyvistä ajatuksista voisinkin kirjoittaa myöhemmin vielä lisää, sepäs nimittäin ei ollutkaan ihan ongelmaton juttu. 

Kun kyseessä on valtavan iso summa rahaa, mietimme etukäteen mitkä ovat niitä asoita, joissa voimme hieman pihistellä ja mitkä asiat ovat niitä, joihin panostetaan summasta huolimatta.

Näissä pihistämme:

 • Hääyö kotona (Asumme muutenkin Tampereen keskustassa, joten en välttämättä koe tarpeelliseksi maksaa muutamasta tunnista naapurirakennuksessa kahtasataa euroa. Meidän hääbileet kun jatkuu toivottavasti aamuyöhön asti.)
 • Koristelut (Mahdollisimman vähän, mahdollisimman pienellä vaivalla, mahdollisimman vähän kertakäyttöistä muoviroskaa.)
 • Videokuvaus (Tästä meillä oli vähän vääntöä poikaystävän kanssa. Minä kun olisin niin halunnut videokuvauksen, mutta luovuttiin ideasta säästösyistä.)

Näihin panostetaan:

 • Valokuvaaja (Halutaan ehdottomasti ammattilainen isolla A:lla, budjetista niin välittämättä. Kuvien pitää olla tietyn tyylisiä ja paketin kokonaisuudessaan kattava ja laadukas.)
 • Pitopalvelu (Emme vertailleet pitopalveluita hinnan, vaan lähinnä arvioiden ja suositusten perusteella. Saatiin onneksi juuri se pitopalvelu mitä olimme toivoneet, vaikkei se ehkä ollutkaan edullisin vaihtoehto.)
 • Häämekko ja miehen puku (Mielestämme tässä ei vaan yksinkertaisesti voi pihistää.)
 • Hääkakku (Pitopalvelusta tulee kahvipöytään juustokakku, mutta halusimme vielä erillisen kerroskakun hääkakuksi vaikka se ottaakin ison palan budjetista.)
suhteet parisuhde rakkaus raha
Kommentit (4)
 1. kaisuemilia
  31.7.2019, 13:05

  Moi 🙂 valitsitte hääpaikaksenne Pinsiön maamiesseurantalon. Meillä on suunnitteilla häät kesälle 2021 ja sama juhlapaikka on myös meillä mietinnässä ja minulle itselleni ehkä se paras vaihtoehto. Saanko kysyä mikä pitopalvelu teille on sinne tulossa?

  1. Moi! Meille tulee Kokkipoika -pitopalvelu. Kannattaa ehdottomasti käydä vierailemassa Pinsiön maamiesseurantalolla, siellä oli tosi joustava mahdollisuus käydä katsomassa paikkaa. 🙂 Suosittelen!
   -Riina

   1. kaisuemilia
    6.8.2019, 11:08

    Eilen käytiin paikka tarkastamassa ja voi juma oli kyllä juuri niin ihana kun kaikista kuvista on saanut ennakkokäsityksen! 🙂

    1. Eikö!! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *