Millaista on kun bloggari käy kampaajalla?

roosa11.JPGBloggari kampaajalla – Roosalle loihditaan Winter blonde!

Miten bloggarit päätyvät penkkiini? Millaista on tehdä yhteistyötä bloggareiden kanssa? Uskon aiheen kiinnostavan monia, ja siksipä tämä postaus onkin pyörinyt mielessäni jo hetken aikaa. Olen siitä onnekkaassa asemassa, että yhä useampi upea bloggari, vloggari ja Instagaram-vaikuttaja käy luonani asiakkaana. Se ei ole mikään itsestäänselvä juttu, vaan iso luottamuksenosoitus minulle tekijänä! Kiitos Teille kaikille, jotka luotatte hiuksenne käsiini ja haluatte kertoa siitä muillekin. Nämä ihastuttavat nuoret naiset ovat selvästi oikeita hiusidoleita, koska saan jatkuvasti pyyntöjä samankaltaisista hiuksista kuin jollain tietyllä bloggarilla on ollut viimeksi. Nämä yhteistyöt antavat minulle paljon, sillä niitä on poikkeuksetta todella hauska tehdä!

Niinpä päätimme mahtavan Roosan kanssa, että kirjoittaisinkin tällä kertaa postauksen bloggarin käynnistä kampaajan näkökulmasta. Roosan kampaamokäynti alkoi konsultaatiolla ja lähtötilanteen kuvaamisella. Kuvia napsin mielelläni sekä itselleni että asiakkaalleni, jotta voimme verrata alkutilannetta ja lopputulosta toisiinsa. Minulle hiusten kuvaus on myös tärkeää ammatillisesti, sillä hiuskuvat ovat paras käyntikorttini. Itse julkaisemiani kuvia ei manipuloida eikä muokkailla, joten voit luottaa siihen mitä näet ja mitä penkissäni tulet saamaan.

(Roosan lähtötilanne)

Konsultaatio:

Kaikkien kampaamokäyntien tärkein hetki on alkukonsultaatio, sillä se määrittää hyvin pitkälle sen, mitä tulee tapahtumaan seuraavan 2-3,5 tunnin aikana. Tämä on se hetki, kun kannattaa kertoa kampaajallesi KAIKKI: toiveesi, hiushistoriasi ja tietysti myös se, mitä et ehdottomasti halua  –olivat ne sitten kuinka pieniä yksityiskohtia tahansa.

Roosan hiuksia olen tehnyt jo niin monta kertaa, että tunnen hiuksen luonteen. Tiedän. kuinka se käyttäytyy vaalennuksessa,  ja mitä sille on viimeksi tehty. Pystyn näkemään millaisena viimekertainen sävy on pysynyt ja onko hius kerännyt itseesä epäpuhtauksia esim. vesijohtovedestä. Kiteytettynä minun täytyy aina saada mahdollisimman tarkka kuva siitä, mitä pitää hoitaa pois alta seuraavaa sävyä ajatellen.

Uuden asiakkaan näkökulmasta tämä on se kohta, jossa helpoiten menemme metsään. Hiuksista tulee sellaiset, kun konsultaatossa sovimme. Konsultaatiovaiheessa täytyy siis olla valppaana, vaikka muuten kampaamokäynti on rentoutumisen, oman ajan ja kaunistautumisen ihana kokonaisuus.

Vaalennus:

Kuten monien asiakkaitteni, myös Roosan toiveena oli vaaleampi sävymaailma, joten lähdimme vaalentamaan hiuksia. Vaalennukset ovat muodostuneet omaksi brändikseni, mutta teen tottakai kaikkia muitakin töitä. Jokaisella ammattilaisella on kuitenkin jokin supervahvuus, ja vaalennuksett ovat ehdottomasti se minun juttuni. Tämä ajatus viekin minut kysymykseen: Millaista vaaleaa haluaisit tällä kertaa? Roosan hiuksia on vaalennettu yhteistyömme aikana jo useasti, joten välillä on kiva kokeilla erilaisia tekniikoita ja välillä taas mennä tutulla ja turvallisella.

Viimeksi suosittelin Roosalle pehmeää syksyistä vaaleaa, mutta tällä kertaa päädyimme yhdessä viileämpään Winter Blonde-ajatukseen. Parasta työssäni on päästä muokkaamaan sävyjä vuodenaikojen mukaan tuttujen asiakkaiden kanssa, sillä silloin oma ammattitaitoni pääsee parhaiten esille!

 

Ennen vaalennusaineen sekoittamista kurkistan vielä reseptikirjaani. Kyllä, minulla on reseptikirja, jonne kirjoitan ja suunnittelen erilaisia reseptejä hiustaikojen tekoon.

Kuten kaikki asiakkaani, myös Roosa on päässyt kuulemaan palopuhettani Olaplexin hyödyistä jo useamman kerran. Lienee siis itsestään selvää, että tälläkin kertaa Olaplex oli mukana jokaisessa stepissä. Roosalle käyttämäni värjäystekniikka oli folioraitatekniikka, jossa vaalennusaineen ja oman tyven yhtymäkohtaa ”feidataan” eli pehmennetään, yleensä sormin tai aivan pienellä siveltimellä. Näin saadaan aikaiseksi hyvin hienovarainen vaalennus tyvelle ja balayagemaisen efekti. Folioiden sijoittelu riippuu aina halutusta lopputuloksesta, ja tällä kertaan aloitimme Roosan kanssa laputuksen niskan alueelta.

 

(Folioiden laitto ensin niskaan ja sen jälkeen muualle)

Folioinnin jälkeen Roosan pääsi rentoutumaan kahvia juoden minun seuraillessani vaalennuksen tilannetta tasaisin väliajoin. Tässä kohtaa jopa kiireinen bloggari saa hetken huokaista ja vain nauttia! Ja kuten tiedätte, meillä kahvi on kuin parhaasta kahvilasta, joten rentoutua voi ihan takuulla.

Sävy:

Kun vaalennus on valmis, hiukset huuhdellaan ja pyyhekuivataan. Seuraavaksi tapahtuu niitä kuuluisia hiustaikoja, kun sekoitan juuri Roosalle suunnittelemani sävymaailman.  Tämä on ehdottomasti omia suosikkihetkiäni, sillä pääsen käyttämään luovuttani. Sävyn suunnitteluun liittyy kuitenkin tietysti aina päämäärä, jota kohti ollaan  menossa. Sen saavuttamiseksi täytyy huomioida hiuksessa jo olemassa olevat sävyt. Lähdetäänkö niitä peittämään vai korostamaan?

Yleensä käytän noin kahta tai kolmea eri väriä, jotka puolestaan sisältävät itsessään yleensä ensin pääsävyn sekä tietyn vivahteen.  Tietysti myös värien tummuusasteella on suuri merkitys, mutta tällä kertaa liikuimme selvästi värikartan vaaleimmalla alueella. Roosan Winter Blonde -look syntyy tällä kertaa kahdella Wellan Illumina-sarjan värillä, jotka saivat vaikuttaa uuden vaalennuksen päällä noin 10-15 minuuttia. Sävykäsittelyn poishuuhtomisen jälkeen oli tietysti Olaplex nr. 2 aika, eli Roosa pääsi vielä uudestaan tuoliin istumaan 10 minuutiksi.

 

(Hiusten sävytys pesupaikalla)

Lopputulos:

Värin valmistuminen on aina ihanan jännittävää. Vaikka kuinka tietää, mitä tekee, on kyseessä kuitenkin aina uniikki käsityö! Värin valmistuttua en malta odottaa, että pääsen näyttämään sen Roosalle. Hauskaa työssäni on se, että näen väristä paljon jo märkänä. Asiakakkaan jännitys jatkuu siis hieman pidempään kuin minulla.

Lopuksi tasasin vielä Roosan ihanan pitkiä hiuksia, koska tällaisissa mitoissa latvan kunto voi hyvästä hoidosta huolimatta alkaa heikentyä. Pienellä ryhdistyksellä latvaan saadaan tuotua vahvuutta ja runsautta, ja hyvin usein kommentti onkin: ”Ei kyllä huomaa että olisit leikannut pituudesta pois.”

(Hiusten kampaus, leikkaus ja föönaus)

Hiusten föönaaminen kuivaksi on aina siitä hauska vaihe, että tässä vaiheessa asiakkaillani vaikuttaa olevan todellinen kiire nähdä uusi väri. Monesti voi hämätä se, että esimerkiksi hyvin ohuet ja viileät babyhighlitsit ikään kuin ”katoavat” märkänä. Maltti on valttia tässä vaiheessa, näen miten kuikuilette föönatessani 😉

(Upea Winter Blonde -lopputulos ja tyytyväinen bloggari)

Roosan hiukset viimeistelen luonnollisesti isoille ihanille Revolv’it-laineille, jotta uusi Winter Blonde -look pääsee todella esiin.  Lopputulos on tällä kertaa upen viileä, helmiäiseen taittava vaalea, joka sulautuu Roosan oman luonnollisen viileänruskean tyven kanssa ihastuttavaksi scandinaaviseksi vaaleaksi. Mitä muuta bloggarin käynnillä sitten tapahtuu? Tietysti juttelemme niitä täitä, sillä se on myös tärkeä osa asiakastyötä! Inspiroituminen on blogiyhteistyössä aina molemminpuolista, ja tapaamisten jälkeen minullakin on taas uutta intoa suunnitella tulevaa!

 

(Inspiroituneet Roosa ja Essi valmiina seuraaviin projekteihin)

Saan paljon kyselyitä uusista yhteistyökuvioista ja hyvä niin, keep it coming! Valitetettavasti yhteistyöaikaa on listojeni täyttyessä aina rajoitetusti. Kuulen kuitenkin aina mielelläni lisää inspiroivista mahdollisuuksista, sillä rakastan sitä, että tekemäni hiukset näkyvät ja kuuluvat #essixblondes. Yhteistyökuvioihin kannattaa palata IG:n puolella <3

-Essi

Kommentit (1)
  1. Ihan mahtavaa että kirjoitit tän postauksen. Kiva oli lukea mitä siinä kampaajan puolella tapahtuu. Kirjoitat myös tosi ihanasti ja selkeästi 😊
    Jos asuisin siellä päin kysyisin olisko aikoja, sillä haluaisin sinunlaisen kampaajan käsittelyyn! 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *